Att arbeta i Svenska kyrkan innebär att arbeta för något du tror på, och oftast arbete med människor på olika sätt. Bilden föreställer två personer som jobbar i Café Nikolai under en sopplunch.
Foto: Ulla-Carin Ekblom

Jobb

Att arbeta i Svenska kyrkan innebär att arbeta för något du tror på, och oftast arbete med människor på olika sätt. Här hittar du alla lediga tjänster inom Svenska kyrkan i Örebro.

I hela Svenska kyrkan finns ungefär 23 000 anställda. Av dessa arbetar flertalet i någon av de cirka 1 500 församlingarna som som täcker hela Sverige. Svenska kyrkan i Örebro – Örebro pastorat – är gemensam arbetsgivare för de åtta församlingar och gemensamma enheter som ingår i vårt pastorat. Totalt har vi närmare 300 anställda. Vi har två personalstrateger, Eva-Marie Lennartsson och Sune Gunnarsson, som bl.a. arbetar med personalfrågor och rekryteringsprocesser.

Nyfiken på Örebro?

Välkommen till en vacker och växande stad, med fantastiska möjligheter till ett gott och aktivt liv. Foto: Fredrik Kellén

Det förstår vi. Örebro är en av Sveriges mest expansiva städer – en stor stad i mindre skala med ett växande universitet, universitetssjukhus, goda kommunikationer, ett helt nytt kulturkvarter och fantastisk natur alldeles runt knuten. Läget är perfekt, inom en radie av 30 mil finns 70 % av Sveriges befolkning. Läs mer om livet i Örebro – eller kom hit och kolla själv!