Olaus Petri Gosskör

Kör för pojkar från 8 år. Örebro Olaus Petri församling

Några förändringar i körarbetet inför hösten 2020 (C+G)

Gosskören och Ceciliakören har åldersindelade grupper.
gosskörens aspiranter resp lilla Ceciliakören (åk 2 och 3)övar ensamma och lämnar körövningen när det är dags för de äldre (åk 4 och äldre) att komma in.
Rent praktiskt kommer det att gå till så här: (Ramtider gäller samma för Goss/Cecililakören, det är bara dagarna som är olika. Ceciliakören övar tisdagar som vanligt och Gosskören torsdagar som vanligt. Och fika kommer också att finnas precis som vanligt.)
Lilla Ceciliakören /gossköraspiranterna sjunger 16.30-17.15
Ingång sker som vanligt i köringång D
När körövningen börjar tar man sin pärm i lilla körrummet, tar med sina ytterkläder och väskor och går genom puben och lilla salen till stora salen. Efter avslutad körövning lämnar man genom dörren bredvid stora salen.
17.15-18.00 kommer de äldre i respektive grupp in och börjar sin övning, med samma rutiner.
Medföljande vuxna uppmanas att i så stor utsträckning det går vänta utomhus eller utspridda i lilla salen.  I dagsläget består varje grupp i genomsitt av 8- 12 sångare.

Olaus Petri gosskör övar torsdagar i Olaus Petri församlingshem, sofiag.2, Örebro

Välkommen till Olaus Petri gosskör! Är du mellan 8 och 14 år, tycker om att sjunga och älskar musik? Då ska du prova på att sjunga i kör tillsammans med killar som har samma intresse. Vi arbetar mycket med sångutveckling, gehör och musiklära.
Vi deltar vid högmässor och konserter och åker varje år till Gosskörfestivalen i Rättvik.

Vår inriktning är främst klassisk musik men med smakprov från andra genrer.

Vi söker dig som är nyfiken, glad och envis och som vill satsa på sång tillsammans med oss!

San Domenico Savio, gosskoristernas eget skyddshelgon Bild: Wikimedia Commons

Jag som är körledare heter Anna Ytterberg, körpedagog och kyrkomusiker i Olaus Petri församling. Hör av dig till mig och boka en tid för en enkel uppsjungning. Det är inget prov utan bara för att jag ska få höra din pojkes röst enskilt en gång innan terminsstart.

Med vänlig hälsning Anna Ytterberg Telefon: 019-15 46 82, mobiltelefon: 076-772 03 18.

Vad är en gosskör? Källa:Wikipedia

I Sverige finns gosskörer i bland annat Stockholms, Göteborgs, Lunds och Uppsalas domkyrkoförsamlingar.

Kyrkan har en lång tradition av gosskörer, särskilt i Storbritannien med sina särskilda körskolor för pojkar. En annan världskänd kör är Wiener Sängerknaben.

En gosskör är en kör bestående av pojkar som inte nått målbrottet och som sjunger stämmorna sopran och alt.

Anna Ytterberg

Musik, Kantor, Olaus Petri församling, Örebro pastorat

Musik i Örebro Olaus Petri

Olaus Petri församling

Församlingsexpeditionen

Olaus Petri kyrkogata 4,

E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A-D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre 10.00-15.00, tors 10.00-19.00 Samt under helgerna i samband med gudstjänst

Högmässa: söndag 10.00
Mässa: onsdag 7.30, torsdag 18.00
Morgonbön: vardagar utom onsdag 8.00
Heliga danser: jämn tisdag 18.30 (under terminerna)

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 24.000 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling