Foto: Annika Eriksson

Olaus Petri Gosskör

Kör för pojkar från 8 år. Örebro Olaus Petri församling. Terminsstart vecka 37.

Olaus Petri gosskör övar torsdagar i Olaus Petri församlingshem, sofiag.2, Örebro

Torsdag 16.30–17.30 aspiranter årskurs 2–3
Torsdag 17–18 sopraner och altar årskurs 4 t.o.m målbrottet

Välkommen till Olaus Petri gosskör! Är du mellan 8 och 14 år, tycker om att sjunga och älskar musik? Då ska du prova på att sjunga i kör tillsammans med killar som har samma intresse. Vi arbetar mycket med sångutveckling, gehör och musiklära.
Vi deltar vid högmässor och konserter och åker varje år till Gosskörfestivalen i Rättvik.

Vår inriktning är främst klassisk musik men med smakprov från andra genrer.

San Domenico Savio, gosskoristernas eget skyddshelgon Foto: Wikimedia Commons

Vi söker dig som är nyfiken, glad och envis och som vill satsa på sång tillsammans med oss!

Jag som är körledare heter Anna Ytterberg, körpedagog och kyrkomusiker i Olaus Petri församling. Hör av dig till mig och boka en tid för en enkel uppsjungning. Det är inget prov utan bara för att jag ska få höra din pojkes röst enskilt en gång innan terminsstart.

Med vänlig hälsning Anna Ytterberg Telefon: 019-15 46 82, mobiltelefon: 076-772 03 18.

Vad är en gosskör? Källa:Wikipedia

I Sverige finns gosskörer i bland annat Stockholms, Göteborgs, Lunds och Uppsalas domkyrkoförsamlingar.

Kyrkan har en lång tradition av gosskörer, särskilt i Storbritannien med sina särskilda körskolor för pojkar. En annan världskänd kör är Wiener Sängerknaben.

En gosskör är en kör bestående av pojkar som inte nått målbrottet och som sjunger stämmorna sopran och alt.

Olaus Petri församling

Församlingsexpedition:
Olaus Petri kyrkogata 4, 703 64 Örebro
Telefon- och öppettider: mån, tis, tors, fre kl. 9–15, ons kl 10.30–15, lunchstängt 12–13.
telefonnummer: 019-15 46 61 eller 019-15 45 00 (vx.)
E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A–D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre kl. 10–15, tors kl. 10–18 samt under helgerna i samband med gudstjänst

Mässa:
Söndag kl 10 Högmässa.
Onsdag kl. 7.30, torsdag kl. 18.
Morgonbön:
Vardagar utom onsdag kl. 8.

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 24.500 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling