Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

Olaus Petri Gosskör

Kör för pojkar från 8 år. Örebro Olaus Petri församling

Olaus Petri gosskör övar torsdagar i Olaus Petri församlingshem, sofiag.2, Örebro

Pojkar åk 2 och 3 repeterar torsdagar 16.30–17.30,
pojkar åk 4 och äldre repeterar torsdagar 17.00–18.15.

Välkommen till Olaus Petri gosskör! Är du mellan 8 och 14 år, tycker om att sjunga och älskar musik? Då ska du prova på att sjunga i kör tillsammans med killar som har samma intresse. Vi arbetar mycket med sångutveckling, gehör och musiklära. Vi åker på läger och sjunger vid konserter och högmässor.

Vår inriktning är främst klassisk musik men med smakprov från andra genrer. I november 2014 var kören med vid framförandet av Gabriel Faurés requiem i Olaus Petri kyrka och i december i fjol var vi med vid luciakonserten.

Vi söker dig som är nyfiken, glad och envis och som vill satsa på sång tillsammans med oss!

Jag som är körledare heter Ingrid Misgeld, körpedagog, musiklärare och kyrkomusiker i Olaus Petri församling. Hör av dig till mig och boka en tid för en enkel uppsjungning. Det är inget prov utan bara för att jag ska få höra din pojkes röst enskilt en gång innan terminstart.

Med vänlig hälsning Ingrid Misgeld
Ingrid Misgeld
Telefon: 019-15 46 82, mobiltelefon: 076-772 03 18

Vad är en goskör? Källa:Wikipedia

I Sverige finns gosskörer i bland annat Stockholms, Göteborgs, Lunds och Uppsalas domkyrkoförsamlingar.

Kyrkan har en lång tradition av gosskörer, särskilt i Storbritannien med sina särskilda körskolor för pojkar. En annan världskänd kör är Wiener Sängerknaben.

En gosskör är en kör bestående av pojkar som inte nått målbrottet och som sjunger stämmorna sopran och alt.

Ingrid Misgeld

Musik, Olaus Petri församling, Örebro pastorat

olaus petri församling

Olaus Petri församling
Församlingsexpeditionen

Olaus Petri kyrkogata 4,

E-post:
Örebro Olaus Petri församling

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A-D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre 10.00-15.00, tors 10.00-19.00 Samt under helgerna i samband med gudstjänst

Högmässa: söndag 10.00
Veckomässa: onsdag 7.30, torsdag 18.00
Morgonbön: vardagar utom onsdag 8.00
Heliga danser: jämn tisdag 18.30 (under terminerna)

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 21.500 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling