Bilden visar tre äldre kvinnor som äter lunch i Laurentiusgårdens matsal.
Foto: Alexander von Sydow

Laurentiusgårdens seniorlägenheter

Laurentiusgården ligger på norr i Örebro, med närhet till city. Våra hyresgäster har stora möjligheter till gemensamma aktiviteter i samlingsrum, matsal, hobbyrum, studierum och relaxavdelning. För att kunna ta del av vårt utbud och de aktiviteter vi erbjuder rekommenderar vi att man inte flyttar in vid en allt för hög ålder. Vi tror att en ålder före 80 år kan vara lämpligt.

Allt du behöver veta om Laurentiusgården

Varje vardag finns det möjlighet att äta lunch i den gemensamma matsalen. Den serveras kl. 12.30. Anmälan görs senast kl 15.00 dagen innan på telefon 019-15 45 31. Även utomstående personer kan beställa lunch.

I lunchen ingår varmrätt, smör, bröd, sallad, dryck, kaffe och kaka.

Pris: 90 kronor.

Aktuell lunchmeny

Laurentiusgården ligger på Norrbackavägen 1 A-D på norr i Örebro, intill den gamla kexfabriken och nära Olaus Petri kyrkan. Laurentiusgården består av 101 mycket välplanerade hyreslägenheter med stora krav på kvalité och funktion. Laurentiusgården är ett tryggt boende med stora möjligheter till gemenskap och många aktiviteter.

Boendet stod klart april 2006. 

För att kunna ta del av vårt utbud och de aktiviteter vi erbjuder rekommenderar vi att man inte flyttar in vid en allt för hög ålder. Vi tror att en ålder före 80 år kan vara lämpligt.

Gemensamma platser

På Laurentiusgården finns flera lokaler som står till våra hyresgästers förfogande.

I samlingssalen finns möjlighet att läsa tidningen och umgås en stund. I samlingssalen ordnas också aktiviteter av olika slag som utarbetas av vår husvärd och diakon tillsammans med hyresgästerna och i samarbete med Olaus Petri församling.

Du som bor på Laurentiusgården kan mot en kostnad boka samlingssalen vissa tider, för en egen högtidsdag eller liknande.

 

 

Lägenheterna är mycket välplanerade med en öppen planlösning. Takhöjden på plan 2-7 är 2,5 m och på bottenvåningen 2,8 m. Golven i rum och kök har ekparkett. Tack vare extra breda dörröppningar utan trösklar är det lätt att röra sig mellan rummen. 

Kök

Köken har skåp med luckor i fanerad björk. Spis, ugn och kylskåp är av märket Bosch och instruktionsböcker finns i lägenhetspärmen. Plats finns för egen diskmaskin och mikrovågsugn.

Badrum

Badrummen är mycket rymliga med plastmatta på golvet och kaklade väggar. Alla lägenheter har tvättmaskin och torkskåp. Det finns även möjlighet att sätt in egen torktumlare.

Balkong eller uteplats

Alla lägenheter har oberoende av antal rum stora rymliga inglasade balkonger och de lägenheter som ligger på bottenvåningen har en egen uteplats. Till varje lägenhet hör ett förråd på bottenvåningen.

Gemensam tvättstuga

I bottenvåningen i hus C finns en gemensam tvättstuga för främst stortvätt och grovtvätt. Där finns en tvättmaskin, en grovtvättmaskin, två torktumlare, ett torkskåp samt mangel. Bokning av tvättstugan sker på lista som finns på anslagstavlan utanför tvättstugan.

Laurentiusgården
Foto: Magnus Aronson

Laurentiusgården omfattar 101 seniorlägenheter i fyra sammanlänkade huskroppar.

Lägenheterna finns i följande antal, storlekar och hyresnivåer

  • 4 stycken 1 rum och kök med sovalkov på 50,2 kvm och en månadshyra på ca 7 100:-
  • 29 stycken 2 rum och kök på 64,8 - 74,1 kvm och en månadshyra på ca 9 900:-
  • 44 stycken 3 rum och kök på 80 - 80,4 kvm och en månadshyra på ca 11 300:-
  • 14 stycken 3 rum och kök på 94,5 kvm och en månadshyra på ca 13 000:-
  • 10 stycken 4 rum och kök på 94,5 kvm och en månadshyra på ca 13 000:-

Lägenhetsskisser

Kabel-TV

Fastigheten är ansluten till Tele2 och deras grundutbud ingår i hyran. Om du önskar fler kanaler, kontakta Tele2 eller gå in på www.tele2.se och läs mer.

Bredband

Fastigheten är ansluten till Stadsnät i Örebro via kommunikationsoperatören Open Universe. Detta ger dig som hyresgäst möjlighet att välja en mängd internettjänster via bredbandsuttaget. Se utbud på www.openuniverse.se

Miljörum och återvinning

I varje lägenhet finns utrymme under diskbänken för sortering av hushållsavfall.

I miljörummet finns kärl för tidningar, pappersförpackningar, metallförpackningar, ofärgade och färgade glasförpackningar, hårda och mjuka plastförpackningar, batterier, glödlampor, kompost samt restavfall.

Cykelparkering

För cyklar finns cykelrum i anslutning till hus A och hus C. Lägenhetsnycklarna går till anvisat cykelrum.

Bilparkering

För bilar finns 17 garageplatser och ett större antal parkeringsplatser med eller utan motorvärmare att hyra. Särskilda hyreskontrakt krävs för bilparkering.

Besöksparkeringen har två platser mellan hus A och B och en plats mellan hus C och D. Dessa platser är de närmast Norrbackavägen. 

Postfack

Det finns postfack bottenplanet. Utanför lägenhetsdörren finns en hållare för morgontidningen.

Elabonnemang

Varje hyresgäst ansvarar själv för att teckna ett elabonnemang.

Hemförsäkring

Kom ihåg att teckna en hemförsäkring. 

Hobbyrum

Det finns två hobbyrum, med vävstolar och snickeriutrustning. Här finns även möjlighet att träffas i mindre studiegrupper och liknande.

Stilla rummet

Stilla rummet finns för gudstjänster, andakter och bönestunder. Rummet används även för andra aktiviteter.

Relaxavdelning

Relaxavdelning med omklädningsrum, bastu och träningsmaskiner innebär möjligheter till motion och avkoppling.

Gästrum för övernattning

På översta våningen i en av huskropparna finns ett gästrum med pentry. Övernattningsrummet går att hyra för en avgift när man som hyresgäst får besök och behöver extra övernattningsutrymme.

Uteplats

Utemiljön är en del av de gemensamma utrymmena. I direkt anslutning till den gemensamma matsalen finns en stor möblerad uteplats. Planteringar och trädgårdskonst bildar en väl skyddad och rogivande miljö. Mellan C- och D-huset finns också en boulebana.

De fyra huskropparna på Laurentiusgården är förbundna med en möblerad gång som ger möjlighet till spontana möten.

Svenska kyrkan Örebro pastorats idé med Laurentiusgården är att erbjuda ett ändamålsenligt och tryggt boende med möjlighet till en levande gemenskap. Verksamheten på Laurentiusgården sker i samarbete med Olaus Petri församling och i aktiv samverkan med hyresgästerna.

Svenska kyrkan är en öppen folkkyrka som på kristen grund möter människor i livets alla skeden. Genom att äga och förvalta Laurentiusgården tar Svenska kyrkan i Örebro ett samhällsansvar och ett diakonalt ansvar. Laurentiusgården ägs av Svenska kyrkan i Örebro genom Svenska kyrkans bostäder i Örebro AB.

Svenska kyrkans bostäder i Örebro AB tar löpande emot intresseanmälningar till Laurentiusgårdens seniorlägenheter. 

Du gör din intresseanmälan via denna länk.

Bevakning av / information om lediga lägenheter
Efter att du gjort din intresseanmälan (se länk ovan) kan du även skapa en bevakning. Det innebär att du får ett mejl när det finns en ledig lägenhet att söka.

Bilden visar seniorbostäderna Laurentiusgården.
Foto: Magnus Aronson

Svenska kyrkans bostäder i Örebro

Telefon: 019-15 45 30 (mån-fre 09.30-11.30)
E-post: orebro.bostader@svenskakyrkan.se

Postadress:
Storgatan 27A, 703 63 ÖREBRO