Bilden visar tre äldre kvinnor som äter lunch i Laurentiusgårdens matsal.
Foto: Alexander von Sydow

Laurentiusgården seniorboende

Laurentiusgården seniorboende ligger på Norr i Örebro, med närhet till city. Våra hyresgäster har stora möjligheter till gemensamma aktiviteter i samlingsrum, matsal, hobbyrum/studierum och relaxavdelning. För att kunna ta del av vårt utbud och de aktiviteter vi erbjuder rekommenderar vi att man inte flyttar in vid en allt för hög ålder. Vi tror att en ålder före 80 år kan vara lämpligt.

Laurentiusgården ligger på Norrbackavägen 1 A-D på norr i Örebro, intill den gamla kexfabriken och nära Olaus Petri kyrkan. Laurentiusgården är ett tryggt boende med gemenskap och aktivitet. Laurentiusgården består av 101 mycket välplanerade hyreslägenheter med stora krav på kvalité och funktion. Du kan kolla in våra lägenheter här på webben.

Bostadsportalen

I bostadsportalen kan du som är hyresgäst registrera en felanmälan under fliken "Mitt boende". Beskriv felet, ange ett telefonnummer där vi kan nå dig och, om det är okej för dig, ge tillstånd till oss att gå in med huvudnyckel. 

Till bostadsportalen

En del av Svenska kyrkan i Örebro

Svenska kyrkans idé med Laurentiusgården är att erbjuda ett ändamålsenligt och tryggt boende med möjlighet till en levande gemenskap. Verksamheten på Laurentiusgården sker i samarbete med Olaus Petri församling och i aktiv samverkan med hyresgästerna.

Svenska kyrkan är en öppen folkkyrka som på kristen grund möter människor i livets alla skeden. Genom att äga och förvalta Laurentiusgården tar Svenska kyrkan ett samhällsansvar och ett diakonalt ansvar. Verksamheten vid Laurentiusgården bedrivs i samarbete med Olaus Petri församling. Laurentiusgården ägs av Svenska kyrkan i Örebro genom Svenska kyrkans bostäder i Örebro AB. Samma bolag äger och förvaltar ett studentboende i Örebro.

Laurentiusgården

Våra seniorlägenheter

Laurentiusgården på Norr i Örebro omfattar 101 seniorlägenheter i fyra sammanlänkade huskroppar.

Bilden visar seniorbostäderna Laurentiusgården.

Intresseanmälan Laurentiusgården

Svenska kyrkans bostäder i Örebro AB tar löpande emot intresseanmälningar till Laurentiusgårdens seniorlägenheter. För att göra en intresseanmälan fyller du i blanketten och skickar till oss.

Bilden visar ett dukat bord i matsalen på Laurentiusgården.

Lunchservering

Måndag till fredag klockan 12.30 serveras lunch i Laurentiusgårdens matsal.

Bilden visar sovrummet i en seniorlägenhet på Laurentiusgården.

För dig som är hyresgäst

Hyresgäst på Laurentiusgården seniorboende? Här hittar du basfakta om lägenhetens utrustning, tvättstugan, sopsortering, bredband, el, parkering, felanmälan och lite till.

Bygget går som planerat i Almby kyrkpark

Svenska kyrkans bostäders byggnation av det nya generationsboendet för studenter och 55+ i Almby kyrkpark går som planerat. Den 15 september öppnar möjligheten att lämna en intresseanmälan för att få hyra en lägenhet. Sensommaren 2023 kommer de första hyresgästerna att kunna flytta in.

Svenska kyrkans bostäder i Örebro