Sankta Katarina studentboende består av 137 nybyggda lägenheter med närhet till Örebro universitet och city.
Foto: Ulla-Carin Ekblom

Våra studentlägenheter

Här kan du läsa mer om våra 137 studentlägenheter i populära Sörbyängen i Örebro.

På Studievägen 14 och 16 finns det tillsammans 70 lägenheter på ett rum och kök. Dessa ettor är på 28 respektive 29,4 kvm. Det finns också 6 tvårummare på 48,5 kvm. För att få hyra våra tvårummare måste man vara två personer.

Lägenheterna har en genomtänkt planlösning, fullt utrustade med kök och toalett med dusch. Till varje lägenhet hör balkong eller uteplats. I hyran för lägenheten ingår värme, vatten och kabel-TV. Hyrorna för ettorna ligger på ca 4 000 - 4 200 kronor/månad och hyran för tvåorna är ca 6 600 kronor/månad.

Foto: Ulla-Carin Ekblom

På Studievägen 18 finns det 61 lägenheter. Dessa är alla ettor på 29,5 kvm. De är också fullt utrustade med kök, dusch och toalett. Alla lägenheter har uteplats på loftgång samt ett litet förråd. Värme, vatten, hushållsel, bredband och kabel-tv ingår i hyran. Hyran för dessa lägenheter är ca 4 900 kronor/månad.

För att kunna söka våra lediga lägenheter måste du registrera dig i bostadsportalen. Gör det direkt – ju längre du stått i kö, desto större chans har du att få den lägenheten du önskar.

Ritningar över våra studentlägenheter:

Du kan också kolla in våra lägenheter i 360 grader:

1rok Studievägen 14 och 16. 29,5 kvadrat. Rum, sovalkov och kök.

1rok Studievägen 14 och 16. 28 kvadrat. Rum, sovalkov och kök.

1rok Studievägen 18. 29,5 kvadrat. Rummet.

1rok Studievägen 18. 29,5 kvadrat. Köket.

På Sankta Katarina finns studentbostäder i olika storlekar. Bilden föreställer ett vardagsrum i en av våra studentlägenheter.
Bild från en lägenhet på Studievägen 18. Foto: Ulla-Carin Ekblom
Sankta Katarina studentboende, Studievägen 18.
Bild från en lägenhet på Studievägen 18. Foto: Ulla-Carin Ekblom
Sankta Katarina studentboende, Studievägen 18.

Att bo i området

När du bor i Sankta Katarina studentboende har du nära till det mesta – stad, universitet och natur. Almby kyrka och Sörbykyrkan finns nära till hands.

Vem var egentligen Sankta Katarina?

Katarina var välutbildad och väl rustad för att uttrycka sig i tal och skrift, vilket gör henne särskilt lämplig som beskyddarinna av studentboendet i Sörbyängen.

Svenska kyrkans bostäder i Örebro