Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Örebro Besöks- och postadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Samtal och terapi för familjer, par och enskilda

Svenska kyrkans individ- och familjerådgivning i Örebro erbjuder samtalsbehandling för familjer, par och enskilda med fokus på relationer. Ring 019-15 45 45 för att boka en tid. Välkommen!

Samtal för par och familjer

Vår huvudsakliga uppgift är att möta par som vill utveckla sin relation eller som är i kris. De allra flesta kommer för att reparera sin relation. Andra kommer för att en av parterna kanske inte vill fortsätta eller så har båda kommit fram till att separation är det enda möjliga. Har man barn så kanske man behöver hjälp för att göra det på ett så bra sätt som möjligt med barnen i fokus. Vi träffar både kärnfamiljer och bonusfamiljer. Vi träffar även vuxna och tonåringar som är i konflikt eller när man som familj har svårt i relation till mor- eller farföräldrar.

Familjerådgivningen utgår från parets behov. Ofta handlar det om att släppa invanda mönster och våga utveckla nya tillsammans. Att hitta strategier för att lösa konflikter och att se en framtid tillsammans.

Det kan innebära allt från ett samtal till längre kontakter - i snitt fem till åtta besök. Besök för par tar ca nittio minuter och man ses ungefär varannan vecka.

Individuella samtal

Vi tar emot dig som är över 18 år när du hamnat i en personlig kris eller har relationella svårigheter och behöver hjälp att hantera och bearbeta det.

Vi bedriver inga långa psykoterapier men anpassar det efter vars och ens behov. Samtalstiden är 45 min.

TERAPI FÖR UNGA VUXNA

Vi har också ett avtal med S:t Lukas i Örebro, som står till tjänst med längre terapier för unga människor (18-30 år) utan egen inkomst. En legitimerad psykoterapeut från S:t Lukas finns tillgänglig hos oss en dag per vecka och tar emot bokade besök till en kostnad av 100 kronor per besök. Kostnaden gäller även för Dig som är under 20 år.

Kostnad och öppettider

För ett samtalstillfälle är avgiften 100 kr per person. Är du under 20 år är samtalstillfällena kostnadsfria.

Mottagningen är öppen vardagar 8.00 - 16.30.

Svenska kyrkans individ- och familjerådgivning

Telefon:
E-post: orebro.individ-familjeradgivning@svenskakyrkan.se