Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

Samtal och terapi för par, familjer och enskilda

Svenska kyrkans rådgivningsbyrå i Örebro erbjuder familjerådgivning och individuella samtal. Ring 019-15 45 45 för att boka en tid. Välkommen!

Samtal för par och familjer

Vår huvudsakliga uppgift är att möta par som vill utveckla sin relation eller som är i kris.

Familjerådgivningen utgår från parets behov. Det kan vara allt från ett samtal till längre kontakter - i snitt fem till åtta besök. Besök för par tar ca nittio minuter och man ses ungefär varannan vecka.

Individuella samtal

Vi tar emot dig när du råkat i en personlig kris och behöver bearbeta den. Vid andra personliga svårigheter kan vi tillsammans se och utforska hur du ska komma vidare.

Vi har också ett avtal med S:t Lukas i Örebro, som står till tjänst med längre terapier för unga människor (18-30 år) utan egen inkomst. En legitimerad psykoterapeut från S:t Lukas finns tillgänglig hos oss en dag per vecka och tar emot bokade besök till en kostnad av 100 kronor per besök. Kostnaden gäller även för Dig som är under 20 år.

Alla samtal sker under tystnadsplikt.

Kostnad och öppettider

För ett samtalstillfälle är avgiften 100 kr per person. Är du under 20 år är samtalstillfällena kostnadsfria.

Mottagningen är öppen vardagar 8.00 - 16.30.

Församlingarnas Rådgivningsbyrå

Församlingarnas rådgivningsbyrå