Other languages with Google Translate

Pilgrimsgrupp i Den gode herdens kapell

Välkommen till en grupp i Almby församling för dig som tycker om att diskutera kristen tro och liv och att pilgrimsvandra i gemenskap med andra!

Pilgrimsgruppen – Kyrkan på väg

Den Gode Herdens Pilgrimsgrupp, i Almby Församling

Vi är en ekumenisk Pilgrimsgrupp på ca 8-10 personer. Vi träffas som regel en gång i månaden, på lördagar kl. 8.30-11 (till ca kl. 12 då vi vandrar). Vi möts i Den Gode Herdens kapell i bostadsområdet Brickebacken, Örebro.

Under sommarhalvåret genomför vi olika antal vandringar. Pilgrimsvandringarna är ca 10-15 km långa.

De tillfällen vi inte är ute och vandrar så brukar vi istället ha samling i kapellet där vi börjar med Laudes (andakt). Sedan äter vi frukost som vi turas om att ta ansvar för. Efter frukosten brukar vi läsa ett stycke ur tidskriften Pilgrim, som vi samtalar kring.

Pilgrimens nyckelord är: Långsamhet, Frihet, Enkelhet, Bekymmerslöshet, Tystnad, Delande och Andlighet. Där tanken är att en Pilgrim genomför både en yttre och inre vandring på sin livsväg och den delar vi tillsammans i gemenskapen.

Den Heliga Birgittas bön är alla Pilgrimers bön:

Herre, visa mig din väg

Och gör mig villig att vandra den.

Om det här låter intressant är du välkommen att prova på, hör av dig i så fall till Martin Liimatainen: 0723-289928