Öppen förskola i Adolfsbergs församling

Måndagar kl. 9-12 Lek, pyssel, sångstund och fikaservering. Vi träffas i våra härliga lekrum på nedervåningen i Adolfsbergs kyrka. Höstterminen startar 4/9.

Obs!

I juni håller vi öppna förskolan utomhus i lekparken. I juli och fram till och med 15 augusti välkomnar vi istället till Våffelcafé på tisdagar kl 13-16.   Lekparken är då full av leksaker, Kalle Post har fyllt sin brevlåda med grodpost och Mormor Mus Bibelotek är öppet för läsning, lek och musletning. Den 4/9 öppnar vi upp höstterminen! 

Öppen förskola i Adolfsbergs kyrka
Höstterminen 2023 - start 4/9 kl 9-12

Vi träffas i våra härliga lekrum i Adolfsbergs kyrka på måndagar kl. 9-12 Drop-in!

Du når våra roliga lekrum via entrén på bottenvåningen. Barnvagnsparkering med tak finns. 

Kl. 10.00 så erbjuder vi en sångstund inne i kyrkan för alla som är sugna på det!

Vi serverar smörgåsfika, frukt och kaffe varje gång ca 9-11.

Vi har en lekpark med gungor, stor sandlåda (där man kan hitta guldskatter), två gunghästar, en rutschkana, lekbord, uteleksaker, Kalle Posts brevlåda med ny grodpost varje vecka (läs mer här Kalle Post i Adolfsbergs kyrka) och massa annat kul!

Det finns även möjlighet att gå in i kyrkan och tända ljus eller besöka Mormor Mus Bibelotek - där man kan leta möss, läsa, rita och leka kyrka (läs mer här Mormor Mus Bibelotek)

Vi håller alltså till i Adolfsbergs kyrka som ligger på Glomman 127, Örebro.

Det finns en stor gratisparkering bredvid kyrkan. Kommer du med buss, hoppa på 4an och hoppa av vid hållplatsen Ekeskolan.

 

Kontaktuppgifter för ansvarig för Öppna förskolan:

 

Babycafé med sångsamling, tisdagar i Adolfsbergs kyrka

Välkommen till mötesplatser i lugn och mysig miljö på dagtid för dig med det lilla barnet som är 2-6 månader samt 6-10 månader. Höstterminen startar 5/9.

Barnloppis och café 30/9 kl 10–12.30 Adolfsbergs kyrka

Välkommen till en härlig barnloppis full med barnkläder, leksaker, böcker och andra roliga barngrejer! När du behöver en paus i ditt fyndande så är du välkommen att slå dig ner i vårt café!

Kalle Post - Barnrättskämpe

Här har ni Kalle Post, Adolfsbergs kyrkas maskot och barnrättskämpe! Grodposten hämtar man i Kalles brevlåda som finns i lekparken vid Adolfsbergs kyrka. Kalle brukar även gömma guldstenar i sandlådan så passa på att gräva efter en sån när du är där!

Smed-Hjalmar - Olikheter

Här har du Smed-Hjalmar - en klurig kanin med många frågor och funderingar om allt möjligt. I programmen "Smed-Hjalmar funderar" kommer du att kunna följa Smed-Hjalmar i hans försök att förstå världen runt omkring honom.

Hyra lokal i Adolfsberg

I Adolfsbergs församling finns två lokaler för uthyrning t.ex. i samband med dop och begravning. På övervåningen har vi Lilla salen och Stora salen. Vi hyr även ut våra barnlokaler på nedervåningen för barnkalas, där finns två stora lekrum samt kök och matsal att tillgå. Här kan du läsa mer om och se bilder på lokalerna. Obs: under juni-augusti hyr vi inte ut till barnkalas.

Babycafé med sångsamling, tisdagar i Adolfsbergs kyrka

Välkommen till mötesplatser i lugn och mysig miljö på dagtid för dig med det lilla barnet som är 2-6 månader samt 6-10 månader. Höstterminen startar 5/9.

Barnkörerna i Adolfsbergs kyrka

I Adolfsbergs kyrka finns 3 olika körer för sångglada barn från 5 år och uppåt. För mer information och anmälan, kontakta Titti Ångman, 019-15 47 85. Barnkörerna har sommaruppehåll vecka 23-35. Välkomna vecka 36!

Molnhjärta

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Livsglädje, utveckling, kärlek och sorg hos Svenska kyrkan i Örebro. Vi finns för dig – i alla skeden av livet.