Öppen förskola i Adolfsbergs församling

Måndagar kl. 9-12 Lek, pyssel, sångstund och fikaserving. Vi träffas i våra härliga lekrum på nedervåningen i Adolfsbergs kyrka. Nu har Öppen förskola sommarlov och istället välkomnar vi er under v.25-33 till lek och våffelcafé på tisdagar kl. 13-16. Höstterminen startar igen 22/8. Glad sommar!

Öppen förskola i Adolfsbergs kyrka
Höstterminen 2022 startar den 22 augusti

Vi träffas på måndagar kl. 9-12 Drop-in!

Du når våra roliga lekrum via entrén på bottenvåningen. Barnvagnsparkering med tak finns. 

Kl. 10.00 så erbjuder vi en sångstund inne i kyrkan för alla som är sugna på det!

Vi serverar smörgåsfika, frukt och kaffe varje gång ca 9-11.

Vi har en lekpark med gungor, stor sandlåda (där man kan hitta guldskatter), två gunghästar, en rutschkana, lekbord, uteleksaker, en barnrättsvägg och en kompisvägg, Kalle Posts brevlåda med ny grodpost varje vecka (läs mer här Kalle Post i Adolfsbergs kyrka) och massa annat kul!

Det finns även möjlighet att gå in i kyrkan och tända ljus eller besöka Mormor Mus Bibelotek - där man kan leta möss, läsa, rita och leka kyrka (läs mer här Mormor Mus Bibelotek)

Vi håller alltså till i Adolfsbergs kyrka som ligger på Glomman 127, Örebro.

Det finns en stor gratisparkering bredvid kyrkan. Kommer du med buss, hoppa på 4an och hoppa av vid hållplatsen Ekeskolan.

 

Kontaktuppgifter för ansvarig för Öppna förskolan:

 

Babycafé med sångsamling, tisdagar i Adolfsbergs kyrka

Välkommen till mötesplatser i lugn och mysig miljö på dagtid för dig med det lilla barnet som är 2-6 månader samt 6-10 månader.

Tuppa-Klaras äggjakt - Skärtorsdag 14/4 kl. 10-12 Adolfsbergs kyrkas lekpark

Äntligen är det dags för årets stora äggjakt! Tuppa-Klara har även i år värpt fullt av regnbågsfärgade ägg fyllda med godsaker runtom lekparken vid Adolfsbergs kyrka. Kom förbi och leta du också! Du kommer även att kunna pyssla regnbågsarmband, besöka kyrkan och Mormor Mus Bibelotek samt Kalle Posts brevlåda!

Kalle Post - Barnrättskämpe

Här har ni Kalle Post, Adolfsbergs kyrkas maskot och barnrättskämpe! Grodposten hämtar man i Kalles brevlåda som finns i lekparken vid Adolfsbergs kyrka. Kalle brukar även gömma guldstenar i sandlådan så passa på att gräva efter en sån när du är där!

Smed-Hjalmar - Olikheter

Här har du Smed-Hjalmar - en klurig kanin med många frågor och funderingar om allt möjligt. I programmen "Smed-Hjalmar funderar" kommer du att kunna följa Smed-Hjalmar i hans försök att förstå världen runt omkring honom.

Hyra lokal i Adolfsberg

I Adolfsbergs församling finns två lokaler för uthyrning i samband med dop och begravning. På övervåningen har vi Lilla salen och Stora salen. Vi hyr även ut våra barnlokaler på nedervåningen för barnkalas, där finns två stora lekrum samt kök och matsal att tillgå. Här kan du läsa mer om och se bilder på lokalerna.

Babycafé med sångsamling, tisdagar i Adolfsbergs kyrka

Välkommen till mötesplatser i lugn och mysig miljö på dagtid för dig med det lilla barnet som är 2-6 månader samt 6-10 månader.

Barnkörerna i Adolfsbergs kyrka

I Adolfsbergs kyrka finns 3 olika körer för sångglada barn från 5 år och uppåt. För mer information och anmälan, kontakta Titti Ångman, 019-15 47 85

Öppen funkis i Adolfsbergs kyrka 2/4 & 7/5 kl 12.30-15

Öppen Funkis är som en vanlig öppen förskola men som riktar sig specifikt till barn med någon form av funktionsvariation. Barn med funktionsvariation behöver ett lugnare tempo än vad det är på en ordinarie öppen förskola. Vi träffas i våra mysiga lekrum i Adolfsbergs kyrka kl 12.30-15 lördagarna 2/4 & 7/5. Välkomna!

Molnhjärta

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Livsglädje, utveckling, kärlek och sorg hos Svenska kyrkan i Örebro. Vi finns för dig – i alla skeden av livet.