Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Söndagsskola i S:t Mikaels kyrka

Under gudstjänsttid på söndagarna, då vår verksamhetstermin pågår, har vi söndagsskola i Mikaels församling, Örebro. Dit är barn från tre år och uppåt välkomna, i sällskap av förälder om man vill. Terminen startar 10 september.

Det ringer in till gudstjänst kl 10.00 i S:t Mikaels kyrka (Hjärstvägen 33).

Efter första psalmen berättar söndagsskolans ledare att det är dags för söndagsskola och då följer barnen med ledarna ner till lek- och pyssellokalerna i kyrkans undervåning. Ledarna presenterar då vad barnen ska få höra för berättelse.

I kyrkans undervåning får barnen möta söndagens tema på ett lekfullt och kreativt sätt, anpassat efter barnens ålder. De som vill har möjlighet att lämna en peng i söndagsskolans egen kollekt som går till barn som har det mindre bra i världen.

Bild: H Björk

Ofta får barnen pyssla något som anknyter till söndagens text och de har även möjlighet till lek. Föräldrar som vill kan följa med sina barn till söndagsskolan, de har även möjlighet att sitta i ett angränsande rum där man kan lyssna på predikan från kyrksalen.

När det är mässa avslutas söndagsskolan i samband med mässan och barnen kan delta i nattvarden. När det är söndagsgudstjänst följer ledarna med barnen upp igen när gudstjänsten är klar så möts vi kring fikaborden där barnen kan berätta och visa vad de gjort på söndagsskolan.

Det är ingen söndagsskola då vi firar Gudstjänst med små och stora, ungefär en gång i månaden.

Ingen avgift eller anmälan – alla är välkomna till söndagsskolan!

Har du frågor om söndagsskolan kan du kontakta:

Helena Björk, 019-15 47 64, Helena Björk

Mikaels församling

Adress:
S:t Mikaels kyrka
Hjärstavägen 33
Mikaels församling

Kontaktlista med alla medarbetare i Mikaels församling

Till Mikaels församling på Facebook

För bokningar och frågor ring:
(Informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)
Telefon: 019-15 45 00