Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

Lokaler och gästrum

Sollidens anläggning består av tre hus: Villan, Lången och Stugan. I dessa finns gemensamma utrymmen för större och mindre grupper och 31 gästrum med totalt 53 bäddar.

Villan

I huvudbyggnaden Villan finns reception, matsal och brasrummet där man kan koppla av en stund efter maten. Här finns också konferensrummen Grönskan och Utsikten samt flera mindre grupprum.
Villan har 19 gästrum med hotellstandard, både enkelrum och dubbelrum.
Sollidens vackra kapell och det stora lek- och bollrummet Glädjen är också belägna i Villan.
Läs mer om Sollidens kapell

Lången

I sidobyggnaden Lången finns 12 gästrum med 24 bäddar, lägerboende med dusch och toalett i korridoren (renoverat 2009). Här finns även ett grupprum med TV och DVD spelare. På sutterängplan finns ytterligare 5 gästrum med totalt 6 bäddar och även en nybyggd bastu med relaxavdelning.

Stugan

I Stugan finns ett konferensrum för drygt 20 personer och ett hobbyrum utrustat med material för den kreative.
Klicka här för PDF med det material som finns i hobbyrummet

RWC + WC med skötbord

Rymliga handikappanpassade toaletter finns både i Villan och i Lången.  I Villan finns det WC med skötbord i korridoren och även en hiss till sutterängplan.

Vi verkar aktivt för en bättre miljö och ett hållbart samhälle. Läs om vår miljöpolicy

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro