Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kyrkvandringar Nikolai

Upplevelsevandringar för förskola och skola årskurs 1-9 och årskurs1-3 på gymnasiet i S:t Nicolai kyrka, Örebro. Välkommen att boka tid!

För snart 700 år sedan invigdes S:t Nicolai kyrka. Sedan dess har den varit en plats dit människor har kommit av många olika anledningar. Varje år passerar t.ex. hundratals barn och ungdomar genom kyrkans portar för att vara med i några av våra pedagogiska vandringar eller kyrkvisningar.

Vandringarna kan t.ex. handla om påskens eller julens berättelser, kristen tro, stadens och kyrkans historia, vad kyrkan används till, livets riter, bibeln, orgeln och musik…

Ni kan också komma och lyssna till berättelsen om Abraham och den gemensamma grunden för judendom, kristendom och islam (från åk 3).

Vi som arbetar i Nikolai församling vill, utifrån skolans och kyrkans värdegrund, vara en resurs som samtalspartner, traditionsbärare och kunskapsförmedlare i skolans verksamhet. Vi vill utgå från skolans behov och arbeta för en öppen dialog. Vandringarna är icke-konfessionella och kostnadsfria.

Du är mycket välkommen att tillsammans med dina elever besöka S:t Nicolai kyrka! Hör av dig så utformar vi besöket efter ditt och elevernas önskemål.

Vill du veta mer?

Elisabeth Schöllin

Elisabeth Schöllin

Svenska kyrkan i Örebro

Örebro pastorat, Nikolai församling, Pedagogik

Nikolai församling

Nikolai församling
Adress:
Nikolaigatan 8
702 10 Örebro

Telefon: 019-15 45 00 
(informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16) 
E-post: orebronikolai.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Nikolai församling

Till Nikolai församling på Facebook

Församlingens kyrka:
S:t Nicolai kyrka