Kyrkråttan – öppen förskola i Nikolai

Kyrkråttan är Nikolai församlings öppna förskola. Här kan du komma med ditt barn för att leka och umgås med andra familjer. På Café Nikolai i anslutning till lekrummet finns det fika och lättare mat att köpa. Mikro finns till medhavd mat. Öppet måndag, tisdag och torsdag kl. 12-16, fredag kl. 10-14.

Vad är Kyrkråttan?

Kyrkråttan Lekcafé är en öppen verksamhet för barn och deras vuxna på Café Nikolai. Det finns ett stort lekrum där barn och vuxna kan leka och träffas. På Café Nikolai kan man köpa fika, matpajer, pannkakor, smörgåsar m.m. Det finns också mikrovågsugn om man vill ta med sig egen mat/fika.

Stängda dagar under våren 2022:

• 11-13 oktober
  • 7-11 november (vecka 45)
  • Caféet stänger för terminen efter den 20 december.

Sångstund på Kyrkråttan

Tre dagar i veckan - tisdag, torsdag och fredag, är det sångstund på Kyrkråttan. En gång i månaden är sångstunden på fredagen i kyrkan - det kallar vi också ”Barnens kyrka”. Här är tiderna för sångstunderna:

• Tisdag och torsdag kl. 14
  • Fredag kl. 10
  • Datum för Barnens kyrka, fredagarna 16/9, 21/10, 18/11 och 9/12 kl. 10.

Facebookgrupp

För att hålla dig uppdaterad om verksamheten på kyrkråttan gå gärna med i Facebookgruppen ”Barn i Nikolai församling”

Barn och juniorer i Nikolai

Välkommen till verksamheter för barn och juniorer i Nikolai församling.

Mamma med barn

Barnens kyrka i S:t Nicolai kyrka

Barnens kyrka träffas i S:t Nicolai kyrka följande datum under hösten: 16/9, 21/10, 18/11 och 9/12 kl. 10-11. Välkommen!

Café Nikolai i Nikolai Prästgård

Café Nikolai är en mötesplats mitt i stan med hembakat fika och god stämning. Caféet har öppet måndag, tisdag, torsdag kl. 12-16 och fredag kl. 10-14.

Gudstjänster advent, jul och nyår i S:t Nicolai kyrka

Här kan du läsa om alla gudstjänster som firas under advent, jul och nyår i S:t Nicolai kyrka, Örebro. God Jul och Gott nytt år önskar Nikolai församling!

Bilden visar S:t Nicolai kyrka i centrala Örebro och ett ballongsläpp.

Nikolai församling

Varmt välkommen till vår levande, öppna citykyrka i Örebro! S:t Nicolai kyrka ligger vid Stortorget i centrala Örebro och här möts tusentals människor varje vecka. Några kommer in i kyrkan för att tända ett ljus, andra för att besöka Café Nikolai och vår populära barnverksamhet, vi har ett rikt och stort ungdoms- och konfirmandarbete och ett härligt musik- och gudstjänstliv.

Boka dop i Örebro

I de åtta församlingarna i Örebro pastorat finns över 15 kyrkor och kapell. Här kan du välja tid och plats för dop och boka direkt på webben. Bekräftelse får du inom några arbetsdagar.

Ny podcast från Svenska kyrkan: Herre Gud – jag är förälder!

En podcast om trygghet och anknytning med Mats Ekerbring och Peter Kempe från Svenska kyrkan. Sju avsnitt om hur du som förälder stärker relationen till ditt barn och skapar en djupare förståelse för hur du tolkar ditt barns känslomässiga behov av trygghet, tröst, stöd och utforskande. Du hittar podcasten ”Herre Gud – jag är förälder!” på Spotify, Soundcloud och här på webben.

Ett barn visar glatt upp en bit ljusblå lera som hen jobbat med.

Gå Trygghetscirkeln i Örebro: föräldrakurs om trygghet och anknytning

Trygghetscirkeln är en satsning från Svenska kyrkan i Örebro – en kostnadsfri föräldrakurs om trygghet och anknytning, för dig som har barn i förskoleåldern. Kursen startar flera gånger per år. Välkommen med din intresseanmälan!

Nikolai församling

Adress:
Nikolaigatan 8

Telefon: Informationsservice: 019-15 45 00
öppet mån–tors kl. 9–17, fre 9–16. Lunchstängt mån-fre 12–13.

E-post: orebronikolai.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Nikolai församling

Till Nikolai församling på Facebook

Församlingens kyrka: