Foto: Kent Karlson

Ungdomsverksamhet i Olaus Petri

Här hittar du info om du är ung och söker gemenskap i Olaus Petri församling. Bland annat Ungdomsgruppens program våren-22.

Ungdomsgruppen

Ungdomsgruppen riktar sig till dig som är 13 år och äldre. I gruppen kan du finna gemenskap i olika aktiviteter som till exempel bowla, gå på gudstjänst, bibelstudier, leka, laga mat och mycket mer!

Vi träffas torsdagar kl 18.00 i Örebro Olaus Petri kyrka, Storgatan 40, och deltar i mässan och därefter har vi eget program fram till klockan 21.30 i Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2, Örebro.

Ungdomsgruppen i Olaus Petri är en lokalavdelning av riksförbundet Svenska kyrkans unga

Program Ungdomsgruppen ht 2021

13-Januari    Programspottarkväll
20-Januari    Tro möter tro med Ola och Paulina
27-Januari    Inställt pga sjukdom

3-Februari    Grillkväll
10-Februari    Lekkväll
17-Februari    Årsmöte/häng
24-Februari    Inställt pga Sportlov

3-Mars    Gamingkväll
10-Mars    Teolog
17-Mars    Spelkväll / just dance etc
24-Mars    Militär Angelina
31-Mars    Knytis o Taizelek

7-April    Filmkväll - ”Min bästa vän Anne Frank”
14-April    Inställt pga Påsklov
21-April    Homo-vandring i Örebro med Janne Norman
28-April    Samtal om homo-vandringen

5-Maj    Bollhall
12-Maj    Upplevelsevandring - påsk
19-Maj    Grilla vid Rävgången
26-Maj    Inställt pga Kristi himmelsfärds dag

2-Juni    Poängjakt
9-Juni    Avslutning

Globalkonfa

Tanzania, New York, Filippinerna och Örebro ... Hur hör vi samman och vad skiljer oss åt? Vi är en del av ett mångkulturellt samhälle och en globaliserad värld. Häng med i vår Global-konfagrupp och förändra världen. Vi ses en helg i månaden, åker på två läger och en resa till Berlin våren 2023.

Gamingkonfa

CS:GO, Among us, Minecraft och... Jesus?! Hur hänger det ihop? Nyfiken på svaret? Häng med årets grupp med Gaming-konfirmander! Gruppen träffas vissa lov och helger och åker på en längre resa till Berlin våren 2023. Begränsat antal platser.

Ungdomsresa

Varje år finns möjlighet för unga i Olaus Petri att åka på en studieresa till t.ex. Taizé, Rom eller någonstans i Sverige. Alla resor görs utifrån förberedande studier och redovisas sedan vid ett kyrkkaffe.

Unga ledare

Till exempel i konfirmandgrupper och söndagsskolan. Alla som vill engagera sig som unga ledare erbjuds att gå en ledarutbildning som finns i fyra steg.

Andra sätt att engagera sig

Till exempel kan man koka kyrkkaffe, bära ljus eller läsa text i gudstjänsten och mycket mer!

Kontaktpersoner:

Under regnbågen står du inte ensam!

Här hittar du vår överlevnadsguide för kristna queer kids. Den har tagits fram av Västerås stift tillsammans med Svenska Kyrkans Unga Camelots regnbågsläger.

Olaus Petri församling

– kyrkan på norr i Örebro!

Olaus Petri församling

Församlingsexpedition:
Olaus Petri kyrkogata 4, 703 64 Örebro
Telefon- och öppettider: mån, tis, tors, fre kl. 9–15, ons kl 10.30–15, lunchstängt 12–13.
telefonnummer: 019-15 46 61 eller 019-15 45 00 (vx.)
E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A–D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre kl. 10–15, tors kl. 10–18 samt under helgerna i samband med gudstjänst

Mässa:
Söndag kl 10 Högmässa.
Onsdag kl. 7.30, torsdag kl. 18.
Morgonbön:
Vardagar utom onsdag kl. 8.

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 25.600 personer (dec -21). Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling