Other languages with Google Translate

Svenska kyrkans unga i Olaus Petri

Här hittar du info om du är ung och söker gemenskap i Olaus Petri församling. Du kan bl.a. läsa Ungdomsgruppens terminsprogram och om ungdomsresor och unga ledare.

Ungdomsgruppen

Ungdomsgruppen riktar sig till dig som är 13 år och äldre. I gruppen kan du finna gemenskap i olika aktiviteter som till exempel bowla, gå på gudstjänst, bibelstudier, leka, laga mat och mycket mer! Du har möjlighet att påverka innehållet i terminsprogrammet och ämnena för kvällsmässans predikan!

Vi träffas kl 18.00 i Örebro Olaus Petri kyrka och deltar i veckomässan och därefter har vi eget program fram till klockan 21.30 i Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2, Örebro.

Ungdomsgruppen i Olaus Petri är en lokalavdelning av riksförbundet Svenska kyrkans unga

ungdomsgruppens Program våren 2019:

3                           (Gamingkonfa)

10                        Programspottarkväll

17                        Tårtbakartävling

24                        Filmkväll: The bible

31                        Prata om låt

7                           "Influensers"

14                        Spa- och myskväll

21                        Ingen ungdomsgrupp - sportlov

28                        Filminspelning påsknatt. Årsmöte Svenska kyrkans unga

Mars

7                           Mysterybox

14                        Besök av Martin, fd polis.

21                        Förberedelse för LAJV-kväll

28                        LAJV-kväll

April

4                           Ung i världsvida kyrkan. Inez berättar om sin upplevelser i Brasilien

11                        Spelkväll med Singstar

Skärtorsd 18    Ingen ungdomsgrupp - påsklov

25                        Sex och samlevnad med Timmy från Knuffen

2                           Filmkväll: The bible

9                           Grillkväll hos Oskar

16                        Maskeradkväll

23                        Poängjakt

30                        Ingen ungdomsgrupp - Kr him

5-7                       Mini-LAN

Ungdomsresa

Varje år finns möjlighet för unga i Olaus Petri att åka på en studieresa. Udda årtal går resan till Taizé i Frankrike. Här delar vi brödernas liv under en vecka tillsammans med tusentals ungdomar från hela världen. Dagarna består av gudstjänster, bibelstudier och praktiskt arbete på klostret. Gudstjänsterna präglas av sånger med enkla melodier och korta texter som man snabbt lär sig. Resan går med buss.
Jämna årtal är resans mål något annat. I år åker vi till Jordanien. Alla resor görs utifrån förberedande studier och redovisas sedan vid ett kyrkkaffe.

Unga ledare

Du behövs! Som ung i församlingen kommer du med nya perspektiv och med ny kraft i det befintliga arbetet. Det finns flera verksamheter att engagera sig i som till exempel i konfirmandgrupper och söndagsskolan. Alla som vill engagera sig som unga ledare erbjuds att gå en ledarutbildning som kallas "På väg" och som finns i två steg.

Andra sätt att engagera sig

Du är viktig! Vi vill vara fler delaktiga i församlingsarbetet. Till exempel kan man koka kyrkkaffe, bära ljus eller läsa text i gudstjänsten och mycket mer!

För mer information:

Oskar Lundberg, församlingspedagog, 019-15 46 67, 076-772 03 05
Kent Karlson, präst, 019-15 46 83, 076-772 03 19

Oskar Lundberg

Olaus Petri församling, Örebro pastorat, Församlingspedagog

Kent Karlson

Komminister, Olaus Petri församling, Örebro pastorat

olaus petri församling

Olaus Petri församling
Församlingsexpeditionen

Olaus Petri kyrkogata 4,

E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A-D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre 10.00-15.00, tors 10.00-19.00 Samt under helgerna i samband med gudstjänst

Högmässa: söndag 10.00
Veckomässa: onsdag 7.30, torsdag 18.00
Morgonbön: vardagar utom onsdag 8.00
Heliga danser: jämn tisdag 18.30 (under terminerna)

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor knappt 23.500 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling