Foto: Kent Karlson

Ungdomsverksamhet i Olaus Petri

Här hittar du info om du är ung och söker gemenskap i Olaus Petri församling. Du kan bl.a. läsa Ungdomsgruppens terminsprogram och om ungdomsresor och unga ledare.

Ungdomsgruppen

Ungdomsgruppen riktar sig till dig som är 13 år och äldre. I gruppen kan du finna gemenskap i olika aktiviteter som till exempel bowla, gå på gudstjänst, bibelstudier, leka, laga mat och mycket mer! Du har möjlighet att påverka innehållet i terminsprogrammet och ämnena för kvällsmässans predikan!

Vi träffas kl 18.00 i Örebro Olaus Petri kyrka och deltar i veckomässan och därefter har vi eget program fram till klockan 21.30 i Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2, Örebro.

Ungdomsgruppen i Olaus Petri är en lokalavdelning av riksförbundet Svenska kyrkans unga

ungdomsgruppens Program hösten 2020

20/8 Programspottarkväll
27/8 Grillning vid Rävgången (18.00)

3/9 Filmkväll: Eva & Adam. Ta med eget snacks
10/9 Poängjakt med Karin
17/9 Astrid Lindgrenkväll
24/9 Knytis

1/10 Brädspelkväll
8/10 Lasergame
15/10 Hemlig gäst
22/10 Haloweenkväll/maskerad
29/10 Höstlov (Ingen ungdomsgrupp)

5/11 Filmkväll: Ondskan
12/11 RFSU – ”Vill du?”
19/11 SPA/myskväll
26/11 Pizzakväll

3/12 Kyrkopolitik
10/12 Nobelmiddag
17/12 Julmys

Ungdomsresa

Varje år finns möjlighet för unga i Olaus Petri att åka på en studieresa. Udda årtal går resan till Taizé i Frankrike. Här delar vi brödernas liv under en vecka tillsammans med tusentals ungdomar från hela världen. Dagarna består av gudstjänster, bibelstudier och praktiskt arbete på klostret. Gudstjänsterna präglas av sånger med enkla melodier och korta texter som man snabbt lär sig. Resan går med buss.
Jämna årtal är resans mål något annat. I år åker vi till Jordanien. Alla resor görs utifrån förberedande studier och redovisas sedan vid ett kyrkkaffe.

Unga ledare

Du behövs! Som ung i församlingen kommer du med nya perspektiv och med ny kraft i det befintliga arbetet. Det finns flera verksamheter att engagera sig i som till exempel i konfirmandgrupper och söndagsskolan. Alla som vill engagera sig som unga ledare erbjuds att gå en ledarutbildning som kallas "På väg" och som finns i två steg.

Andra sätt att engagera sig

Du är viktig! Vi vill vara fler delaktiga i församlingsarbetet. Till exempel kan man koka kyrkkaffe, bära ljus eller läsa text i gudstjänsten och mycket mer!

För mer information:

Oskar Lundberg, församlingspedagog, 019-15 46 67, 076-772 03 05
Kent Karlson, präst, 019-15 46 83, 076-772 03 19

Oskar Lundberg

Olaus Petri församling, Örebro pastorat, Församlingspedagog

Kent Karlson

Komminister, Olaus Petri församling, Örebro pastorat

Olaus Petri församling

Församlingsexpeditionen

Olaus Petri kyrkogata 4,

E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A-D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre 10.00-15.00, tors 10.00-19.00 Samt under helgerna i samband med gudstjänst

Högmässa: söndag 10.00
Mässa: onsdag 7.30, torsdag 18.00
Morgonbön: vardagar utom onsdag 8.00
Heliga danser: jämn tisdag 18.30 (under terminerna)

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 24.000 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling