Other languages with Google Translate

Olaus Petri Vocalis

Vokalensemble, 16 röster. Örebro Olaus Petri församling

Olaus Petri Vocalis övar tisdagar 19.00–21.30.

Olaus Petri Vocalis är knuten till Olaus Petri kyrka i Örebro, består av 16 sångare med hög musikalisk bildning och leds av dirigent Mats Bertilsson sedan 2009. Vokalensemblen har sedan flera år ett nära samarbete med Drottningholms Barockensemble.

• Olaus Petri Vocalis belönades med 1:a pris i kategorin ”Blandad kör a cappella” vid en internationell körtävling i Rom 2011 och fick två specialpriser för bästa framföranden under hela festivalen. Kören blev också ombedd att sjunga i den mäktiga Peterskyrkan och har därefter inbjudits att återkomma dit.
  • Olaus Petri Vocalis och Mats Bertilsson fick uppdraget att representera Sverige vid Nordiska Kyrkomusiksymposiet i Reykjavík i september 2012 där ett 1000-tal delegater från de nordiska länderna deltog.
  • Under en resa till USA 2014 framträdde ensemblen på platser som Washington National Cathedral, St Bartholomew's Church i New York, Baltimore Basilica och St George's Church i Arlington.
  • Sommaren 2017 reste ensemblen till London där man bland annat sjöng evensong i både St Paul’s Cathedral och Westminster Abbey. Kören har inbjudits att återkomma, vilket sker sommaren 2019.
  • I april 2018 gav Olaus Petri Vocalis ut cd:n "Great Anglican Music", där även organisten Mattias Wager medverkar. Senare i år släpps en ny CD med Olaus Petri Vocalis.

Lyssna på kören!

Via länken nedan kan du höra Olaus Petri Vocalis sjunga Let All Mortal Flesh Keep Silence av Edward Bairstow (1874–1946), en inspelning från cd:n Great Anglican Music.

Mats Bertilsson

olaus petri församling

Olaus Petri församling
Församlingsexpeditionen

Olaus Petri kyrkogata 4,

E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A-D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre 10.00-15.00, tors 10.00-19.00 Samt under helgerna i samband med gudstjänst

Högmässa: söndag 10.00
Veckomässa: onsdag 7.30, torsdag 18.00
Morgonbön: vardagar utom onsdag 8.00
Heliga danser: jämn tisdag 18.30 (under terminerna)

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor knappt 23.500 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling