Other languages with Google Translate

Olaus Petri Vocalis

Vokalensemble, 16 röster. Örebro Olaus Petri församling

Olaus Petri Vocalis övar tisdagar 19.00-21.30.

Ensemblen består av 16 sångare med hög musikalisk bildning. Sedan januari 2009 leds kören av Mats Bertilsson.

• Vid den internationella körtävlingen ”Musica Sacra a Roma” i juli 2011 belönades Olaus Petri Vocalis med 1:a pris i kategorin ”Blandad kör a cappella” och fick två specialpriser för bästa framföranden under hela festivalen. Kören blev också ombedd att sjunga i Peterskyrkan, och har inbjudits att återkomma dit.
  • Olaus Petri Vocalis och Mats Bertilsson fick uppdraget att representera Sverige vid Nordiska Kyrkomusiksymposiet i Reykjavík i september 2012 där ett 1000-tal delegater från de nordiska länderna deltog.
  • Sommaren 2014 företogs en turné till USA med konserter bl.a. i Washington och New York.
  • Sommaren 2017 reste ensemblen till London där man bland annat sjöng Evensong både i St Paul’s Cathedral och Westminster Abbey.
  • Ger ut skivan "Great Anglican Music" i april 2018, där även organisten Mattias Wagner medverkar. Ytterligare en CD släpps senare samma år.

I länkarna nedan kan du lyssna till O Nata Lux de Lumine av Tomas Tallis (1505-1585) från nya skivan, samt se två äldre uppträdanden från tävlingen i Rom 2011.

Mats Bertilsson

olaus petri församling

Olaus Petri församling
Församlingsexpeditionen

Olaus Petri kyrkogata 4,

E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A-D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre 10.00-15.00, tors 10.00-19.00 Samt under helgerna i samband med gudstjänst

Högmässa: söndag 10.00
Veckomässa: onsdag 7.30, torsdag 18.00
Morgonbön: vardagar utom onsdag 8.00
Heliga danser: jämn tisdag 18.30 (under terminerna)

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor knappt 23.500 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling