Foto: Emil Snabb

OBS! PAUSAS! Olaus Petri Vocalis

Vi kommer tyvärr inte kunna starta upp körverksamheten pga. att Covid 19 ökar i vårt samhälle. Vi tar ansvar och följer folkhälsomyndighetens riktlinjer att inte samlas i större grupper och starta igång nya grupper.

Med anledning av coronaviruset: Detta gäller just nu

Olaus Petri Vocalis övar tisdagar 19.00–21.30.

Olaus Petri Vocalis är knuten till Olaus Petri kyrka i Örebro, består av 16 sångare med hög musikalisk bildning och leds av dirigent Mats Bertilsson sedan 2009. Vokalensemblen har sedan flera år ett nära samarbete med Drottningholms Barockensemble.

Olaus Petri Vocalis har representerat Sverige vid ett Nordiskt Kyrkomusiksymposium, vunnit en internationell körtävling, och bland andra platser framträtt i Peterskyrkan i Rom, St Paul’s Cathedral och Westminster Abbey i London, Washington National Cathedral, St Bartholomew's Church i New York och Hallgrímskirkja i Reykjavík.

2018 gav Olaus Petri Vocalis ut cd:n "Great Anglican Music", och 2019 släpptes en cd med titeln "Cry out", hämtad från ett verk kören uruppfört. Organisten i Storkyrkan i Stockholm, Mattias Wager, spelar i några av de verk som ingår.

I juli 2019 åkte Olaus Petri Vocalis på prestigeturné till Edinburgh, Durham och London, och kören sjöng bland annat på nytt i Westminster Abbey och St Paul's Cathedral. Kolla in filmen från turnéstarten nedan.

I september 2021 framför kören Bachkantater tillsammans med Drottningholms Barockensemble vid konserter i Örebro och Stockholm.

Lyssna på kören!

Via länken nedan kan du höra Olaus Petri Vocalis sjunga Let All Mortal Flesh Keep Silence av Edward Bairstow (1874–1946), en inspelning från cd:n Great Anglican Music.

Mats Bertilsson

Olaus Petri församling

Församlingsexpedition:
Olaus Petri kyrkogata 4, 703 64 Örebro
Telefon- och öppettider: mån, tis, tors, fre kl. 9–15, ons kl 10.30–15, lunchstängt 12–13.
telefonnummer: 019-15 45 01 eller 019-15 45 00 (vx.)
E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A–D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre kl. 10–15, tors kl. 10–18 samt under helgerna i samband med gudstjänst

Mässa:
Söndag kl 10, 11, 13 & 14 (Anmäl plats i förväg på telefon 072-356 04 82 - ring fredag och lördag mellan kl 10–14).
Onsdag kl. 7.30, torsdag kl. 18.
Morgonbön:
Vardagar utom onsdag kl. 8.

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 24.500 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling