Foto: Emil Snabb

Olaus Petri Vocalis

Vokalensemble, 16 röster. Örebro Olaus Petri församling

I juli 2019 åkte Olaus Petri Vocalis på prestigeturné till Skottland och England, där kören bland annat sjöng evensong i Westminster Abbey och St Paul's Cathedral. Kolla in filmen från turnéstarten nedan.

Olaus Petri Vocalis övar tisdagar 19.00–21.30.

Olaus Petri Vocalis är knuten till Olaus Petri kyrka i Örebro, består av 16 sångare med hög musikalisk bildning och leds av dirigent Mats Bertilsson sedan 2009. Vokalensemblen har sedan flera år ett nära samarbete med Drottningholms Barockensemble.

• Olaus Petri Vocalis vann en körtävling i Rom 2011 och inbjöds sjunga i den mäktiga Peterskyrkan
  • 2012 representerade Olaus Petri Vocalis Sverige vid Nordiska Kyrkomusiksymposiet i Reykjavík.
  • Under en resa till USA 2014 framträdde ensemblen på platser som Washington National Cathedral, St Bartholomew's Church i New York
  • Sommaren 2017 reste ensemblen till London där sångarna bland annat sjöng Evensong i både St Paul’s Cathedral och Westminster Abbey. Det blev så uppskattat att kören inbjöds återkomma sommaren 2019.
  • 2018 gav Olaus Petri Vocalis ut cd:n "Great Anglican Music", och 2019 släpptes en cd med titeln "Cry out", hämtad från ett verk kören uruppfört. Organisten i Storkyrkan i Stockholm, Mattias Wager, spelar i några av de verk som ingår.
  • I juli 2019 åkte Olaus Petri Vocalis på prestigeturné till Edinburgh, Durham och London, där kören bland annat sjöng i Westminster Abbey och St Paul's Cathedral. Kolla in filmen från turnéstarten nedan.
  • 2021 kommer kören framföra Bachkantater tillsammans med Drottningholms Barockensemble vid konserter i Örebro och Stockholms.

Lyssna på kören!

Via länken nedan kan du höra Olaus Petri Vocalis sjunga Let All Mortal Flesh Keep Silence av Edward Bairstow (1874–1946), en inspelning från cd:n Great Anglican Music.

Mats Bertilsson

Olaus Petri församling

Församlingsexpeditionen

Olaus Petri kyrkogata 4,

E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A-D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre 10.00-15.00, tors 10.00-18.00 Samt under helgerna i samband med gudstjänst

Högmässa: söndag 10.00
Mässa: onsdag 7.30, torsdag 18.00
Morgonbön: vardagar utom onsdag 8.00

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 24.000 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling