Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

Lekkyrkan i S:t Mikaels kyrka

Barn har, precis som alla andra, rätt till en plats i kyrkan och i gudstjänsten. Vi vill ge barnen, och därigenom familjerna, möjligheten att känna sig hemma i församlingen. Det gör vi på många olika sätt, bara här i Mikaels församling.

Barn + gudstjänst = SANT

Alltid när kyrkan är öppen så finns barnens lekhörna på plats för de minsta barnen. Under terminerna firar vi sedan många år gudstjänst med små och stora en gång i månaden. De kan se ut på lite olika sätt, ibland med nattvard och ibland utan, ofta med barnkörerna eller scouterna delaktiga.

Bild: U Sövig

Övriga söndagar under terminerna finns möjligheten för barn att gå till söndagsskolan, vilket fler och fler gör och det gläder oss mycket. Under sommaren och på loven har det dock hittills varit lite stiltje.
Det vill vi ändra på nu!

Barn är alltid välkomna till våra gudstjänster och vi vill ge dem möjlighet att utforska gudstjänsten på sitt eget sätt, med kroppen, med sina sinnen och med lek. Till detta kommer nu lekkyrkan att finnas.

Här är allt tillåtet att leka med! Det finns liturgiska kläder, ljusstakar, blommor, bröllopsutstyrsel, dopattiraljer med mera, allt i barnstorlek. Bara fantasin sätter gränser för vilka lekar som kan skapas här. Lekkyrkan finns på plats på kyrktorget under sommaren på söndagar under gudstjänsttid.

Varmt välkommen att leka!

Bild: U Sövig

Mikaels församling

Adress:
S:t Mikaels kyrka
Hjärstavägen 33
Mikaels församling

Kontaktlista med alla medarbetare i Mikaels församling

Till Mikaels församling på Facebook

För bokningar och frågor ring:
(Informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)
Telefon: 019-15 45 00

För kontakt med Mikaels församlingsexpedition ring: