Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar

Edsberg och Mosjö-Täby är två församlingar i sydvästra delarna av Örebro pastorat. Här finns levande landsbygd, medeltida kyrkor och engagerade församlingsbor som ger plats för gudsmöten i vardag och fest. Välkommen in!

Sommargudstjänster i Edsberg och Mosjö-Täby

Sakta men säkert öppnar vi våra kyrkor för att fira gudstjänst under sommaren. Välkommen att vara med!

Digital gudstjänst från Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar

Vi fortsätter att erbjuda en digital gudstjänst varje vecka även under sommaren. Du hittar de inspelade gudstjänsterna här!

I denna ljuva sommartid kan du hemestra hos oss

Vi gör vad vi kan för att göra hemestern lite gladare, utan att gräva hål i din plånbok – och vi kan göra det tack vare våra medlemmar. Här hittar du allt som är på gång hos Svenska kyrkan i Örebro i sommar.

Tångeråsa träkyrka i Edsbergs församling.

Öppen kyrka i Tångeråsa i sommar

Varje söndag 6 juni-15 augusti kl 14.00-17.00

Fyra frågor till Caroline Edlund – vår nya församlingsherde här i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar

Den 1 september tillträder Caroline Edlund som ny församlingsherde för Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar i Örebro pastorat. Men vem är hon? Här får du veta lite mer genom fyra, snabba frågor.

Mitt på en rödfärgad äng står ett stort träd fullt av röda blommor. Trädets krona är hjärtformad.

Förändrad verksamhet i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar

På grund av pandemin har vi fått ställa om eller pausat vissa verksamheter. Vi uppdaterar informationen här efter hand när något ändras och vi får nya direktiv.

Efter beskedet om lättnader 1 juni – så öppnar Svenska kyrkan i Örebro upp

Under flera månader har många verksamheter hos Svenska kyrkan Örebro pastorat varit helt nedstängda på grund av covid-19. Fr.o.m. den 1 juni 2021 öppnar vi upp försiktigt. Här kan du läsa mer om vad som gäller hos oss.

Dophälsning från Edsberg och Mosjö-Täby församlingar

Till er som döpts eller skulle vilja boka dop

Må bra-konfa

Att ta hand om sig själv och det som finns omkring oss. Du får lära dig mer om kyrkan, kristen tro, rättvisa och hållbarhet. Vi träffas i Mosjö församlingshem en kväll i veckan. På våren gör vi en tågluff genom Sverige. Häng med, vi drar igång hösten 2021!

Kyrkoval i Örebro pastorat

Vid kyrkoval får Svenska kyrkans medlemmar som fyllt 16 år välja vilka som ska företräda dem de kommande fyra åren. Nästa kyrkoval är söndagen den 19 september 2021.

Barn, Edsberg och Mosjö-Täby

Barnverksamheten har varit delvis pausad under vårterminen på grund av pågående pandemi. Songstars och Taket lyfter har varit igång men har nu haft terminsavslutningar. Gå in här för mer information.

Ungdomsgrupp i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar

På grund av pandemin har har ungdomsgruppen haft paus till och från det senaste året. Kolla in här för mer information!

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar

Postadress:
 Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar,
Prästgårdsvägen 34

Här hittar du våra besöksadresser

Telefon: 019-15 45 00 (Informationsservice, öppet mån–tors kl. 9–17, fre kl. 9–16. Lunchstängt kl. 12–13) .

E-post: edsbergs.mosjo-taby.forsamlingar@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar