Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar

Edsberg och Mosjö-Täby är två församlingar i sydvästra delarna av Örebro pastorat. Här finns levande landsbygd, medeltida kyrkor och engagerade församlingsbor som ger plats för gudsmöten i vardag och fest. Välkommen in!

Fyra röda blockljus brinner i en adventsljusstake.

Advent, jul och nyår i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar 2021

Välkommen in i värmen! Här kan du läsa om det som händer i våra kyrkor under advent, jul, nyår och trettondedag jul. Med anledning av rådande restriktioner har vi ett maxantal på 100 personer exklusive medverkande vid våra sammankomster. Undantag är Täby kyrka där det får vara max 100 personer inklusive medverkande. Vaccinationsbevis behövs ej.

Det är advent: Välkommen in!

Efter en tid av begränsningar och avstånd känns det fantastiskt att åter kunna öppna kyrkportarna. I år får vi fira julens glada budskap tillsammans, på plats i kyrkan. Här hittar du allt som händer hos oss i advent och jul, samt när det behövs vaccinationsbevis. Välkommen in i gemenskapen, välkommen in i värmen.

Luciagudstjänst i Kräcklinge kyrka 12 december kl.15.00

Välkommen att vara med och fira lucia! På grund av rådande restriktioner har vi ett maxantal på 100 personer vid våra sammankomster. I och med det krävs inget vaccinationsbevis.

Luciagudstjänst i Mosjö kyrka 14 december, kl.18.00

På grund av rådande restriktioner gäller ett maxantal på 100 personer vid våra sammankomster. I och med det krävs inget vaccinationsbevis vid detta tillfälle. Varmt välkommen!

Tre flickor går bredvid varandra. En håller upp ett finger i luften för att påpeka något.

Bryt en tradition - Julinsamlingen 2021

Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner. Var med i kampen för alla flickors rätt till ett värdigt liv!

Barn, Edsberg och Mosjö-Täby

Barnverksamheten i våra församlingar höstterminen 2021, läs mer här!

Ungdomsgrupp i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar

Från 13 år och uppåt. Kolla in här för mer information!

Körer, Edsberg och Mosjö-Täby

Körverksamheten är nu igång i våra församlingar. Kolla in här för mer information!

"Fikastunden" i Mosjö församlingshem

Onsdagar, jämna veckor kl.14.00-16.00

Nya medarbetare i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar

Var med i våra välkomstgudstjänster den 3/10 så får du träffa dessa tre nya medarbetare!

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar

Postadress:
 Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar,
Prästgårdsvägen 34

Här hittar du våra besöksadresser

Telefon: 019-15 45 00 (Informationsservice, öppet mån–tors kl. 9–17, fre kl. 9–16. Lunchstängt kl. 12–13) .

E-post: edsbergs.mosjo-taby.forsamlingar@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar