Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Bli medlem!

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan Örebro pastorat. Det gäller både om du vill bli medlem för första gången eller om du tidigare varit medlem och vill bli det igen.

Svenska kyrkan i Örebro betyder kyrkor, gudstjänster, körer och musik – men också ett stort socialt arbete. Dit hör till exmpel stöd till hemlösa och utsatta, våra hembesök och jourhavande präst. Vi har öppna förskolor, Pappis, konfirmand- och ungdomsgrupper och erbjuder familjerådgivning via vår rådgivningsbyrå. Vi finns på häktet,  på Örebro universitet, bland ungdomarna på Tegelbruket och på Universitetssjukhuset där Sjukhuskyrkan ger stöd och tröst. Som medlem är du med och gör allt detta möjligt. Tack för att du vill vara med.

För att bli medlem i Svenska kyrkan Örebro pastorat måste du vara folkbokförd inom pastoratets område. I Örebro pastorat finns åtta församlingar – Adolfsberg, Almby, Edsberg, Längbro, Mikael, Mosjö-Täby, Nikolai och Olaus Petri. Vet du inte vilken församling du tillhör? Fyll i din adress i sökfunktionen Hitta min församling

Folkbokförd utanför Sverige

Om du inte är folkbokförd i Sverige kan du skriftligt ansöka om medlemskap hos Kyrkostyrelsen, 751 70 Uppsala.  E-post: kyrkostyrelsen@svenskakyrkan.se

Jag vill bli medlem i Svenska kyrkan Örebro pastorat.

Välj ett av alternativen nedan.