Other languages with Google Translate

Bli medlem!

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan Örebro pastorat. Det gäller både om du vill bli medlem för första gången eller om du tidigare varit medlem och vill bli det igen.

Svenska kyrkan i Örebro betyder kyrkor, gudstjänster, körer och musik – men också ett stort socialt arbete. Dit hör till exmpel stöd till hemlösa och utsatta, våra hembesök och jourhavande präst. Vi har öppna förskolor, Pappis, konfirmand- och ungdomsgrupper och erbjuder familjerådgivning via vår rådgivningsbyrå. Vi finns på häktet,  på Örebro universitet, bland ungdomarna på Tegelbruket och på Universitetssjukhuset där Sjukhuskyrkan ger stöd och tröst. Du hittar ännu fler exempel på webben och i filmen längre ner på sidan.

Som medlem är du med och gör allt detta möjligt. Tack för att du vill vara med.

För att bli medlem i Svenska kyrkan Örebro pastorat måste du vara folkbokförd inom pastoratets område. I Örebro pastorat finns åtta församlingar – Adolfsberg, Almby, Edsberg, Längbro, Mikael, Mosjö-Täby, Nikolai och Olaus Petri. Vet du inte vilken församling du tillhör? Fyll i din adress i sökfunktionen Hitta min församling

Folkbokförd utanför Sverige

Om du inte är folkbokförd i Sverige kan du skriftligt ansöka om medlemskap hos Kyrkostyrelsen, 751 70 Uppsala.  E-post: kyrkostyrelsen@svenskakyrkan.se

Jag vill bli medlem i Svenska kyrkan Örebro pastorat.

Som medlem i Svenska kyrkan behandlas dina personuppgifter enligt dataskyddslagen. Du kan läsa mer på svenskakyrkan.se/orebro/gdpr.

Prövningar, lycka, kris och glädje. Det kan ibland vara svårt att greppa allt som Svenska kyrkan gör. Allt vi möter. Allt du bidrar till som medlem. Ge dig själv ett par minuter, häng med på vår livsresa och kolla in filmen nedan. Välkommen in i värmen.