Foto: Agneta Larsson

Hyra lokal i Olaus Petri

I Olaus Petri församling finns tre lokaler för uthyrning i samband med dop, vigsel/bröllop och begravning: Stora salen och Lilla salen för de större kalasen samt Puben för det mindre. Här kan du läsa mer om och se bilder på lokalerna

Med anledning av coronaviruset: Detta gäller just nu

Bokning

Vill du hyra lokal i samband med bokning av dop eller bröllop så kan du göra det direkt här på webben.

Har du frågor som rör hyra lokal i samband med begravning så ringer du vår Informationsservice på 019-15 45 00.

För närvarande tar vi inte emot några andra bokningar, då lokalerna behövs för församlingens egen verksamhet.

Här kan du ladda ner en folder med information och ordningsregler (pdf)
Lokalerna som hyrs kvällstid får utnyttjas till kl. 23.00. Ni får städa efter den tiden men kl. 01.00 måste lokalerna vara utrymda. Du måste vara medlem i Svenska kyrkan för att få hyra våra lokaler.

Parkering runt församlingshemmet

3 timmars fri parkering på parkeringsplatsen öster om Olaus Petri kyrka, P-skiva krävs! Avgiftsbelagd gatuparkering i kringliggande kvarter.

För det större kalaset

I Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2B finns Stora och Lilla salen.

Stora salen

Läs om hur många personer som maximalt får vistas i Svenska kyrkans kyrkor och lokaler i Örebro pastorat under coronapandemin.  Observera att lokalen EJ är möblerad med bord och stolar, utan detta görs av hyrestagaren själv.
Se dig omkring: Stora salen i 360 grader

Lilla salen
Läs om hur många personer som maximalt får vistas i Svenska kyrkans kyrkor och lokaler i Örebro pastorat under coronapandemin.  Lokalen är möblerad med stolar och runda bord.
Se dig omkring: Lilla salen i 360 grader

Stora salen + Lilla salen

Kök med vanlig spis, mikrovågsugn, vattenkokare, stor kaffebryggare och stor diskmaskin. Köket är gemensamt för Stora salen och Lilla salen.
Porslin finns för ca 200 personer.
Se dig omkring: Köket i 360 grader

För det mindre kalaset

I Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2D finns Puben.

Puben
Läs om hur många personer som maximalt får vistas i Svenska kyrkans kyrkor och lokaler i Örebro pastorat under coronapandemin. . Lokalen är möblerad med stolar och småbord som går att sätta ihop till långbord. Till Puben hör ett litet kök med vanlig spis, mikrovågsugn, vattenkokare, diskmaskin och kaffebryggare.
Se dig omkring: Puben i 360 grader

Lokalhyra Olaus Petri församling

Här laddar du ner aktuell prislista. Observera kuvertavgiften.

Stora salen i Olaus Petri församlingshem. Observera att lokalen EJ är möblerad med bord och stolar, utan detta görs av hyrestagaren själv. Foto: Agneta Larsson
Lilla salen i Olaus Petri församlingshem. Lokalen är möblerad med stolar och runda bord Foto: Anna-Lena Söderström
Puben i Olaus Petri församlingshem Foto: Agneta Larsson

Olaus Petri församling

Församlingsexpedition:
Olaus Petri kyrkogata 4, 703 64 Örebro
Telefon- och öppettider: mån, tis, tors, fre kl. 9–15, ons kl 10.30–15, lunchstängt 12–13.
telefonnummer: 019-15 46 61 eller 019-15 45 00 (vx.)
E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A–D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre kl. 10–15, tors kl. 10–18 samt under helgerna i samband med gudstjänst

Mässa:
Söndag kl 10, 11, 13 & 14 (Anmäl plats i förväg på telefon 072-356 04 82 - ring fredag och lördag mellan kl 10–14).
Onsdag kl. 7.30, torsdag kl. 18.
Morgonbön:
Vardagar utom onsdag kl. 8.

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 24.500 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling