Hyra lokal i Olaus Petri

I Olaus Petri församling finns tre lokaler för uthyrning i samband med dop, vigsel/bröllop och begravning: Stora salen och Lilla salen för de större kalasen samt Puben för det mindre. Här kan du läsa mer om och se bilder på lokalerna

omställning med anledning av corona

Svenska kyrkan Örebro uppmanar dig som tillhör någon riskgrupp att stanna hemma. Detsamma gäller självklart om du känner dig förkyld eller sjuk med symptom som snuva, hosta eller feber. Det gäller även vid milda symptom!

Fredagen den 27 mars meddelade regeringen att allmänna sammankomster med fler än 50 personer förbjuds. Det innebär att vi behöver räkna personer i dörren och stoppa vid 50 (inklusive medverkande).
Detta uppdateras fortlöpande och kan komma att ändras snabbt.

Bokning

Vill du hyra lokal i samband med bokning av dop eller bröllop så kan du göra det direkt här på webben.

Har du frågor som rör hyra lokal i samband med begravning så ringer du vår Informationsservice på 019-15 45 00.

För närvarande tar vi inte emot några andra bokningar, då lokalerna behövs för församlingens egen verksamhet.

Här kan du ladda ner en folder med information och ordningsregler (pdf)
Lokalerna som hyrs kvällstid får utnyttjas till kl. 23.00. Ni får städa efter den tiden men kl. 01.00 måste lokalerna vara utrymda. Du måste vara medlem i Svenska kyrkan för att få hyra våra lokaler.

Parkering runt församlingshemmet

3 timmars fri parkering på parkeringsplatsen öster om Olaus Petri kyrka, P-skiva krävs! Avgiftsbelagd gatuparkering i kringliggande kvarter.

För det större kalaset

I Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2B finns Stora och Lilla salen.
Priserna för uthyrning gäller 2020, Observera kuvertavgiften*.

Stora salen

Under pågående Coronapandemi  tillåter vi totalt 50 personer inklusive personal. (150 sittande gäster.) Observera att lokalen EJ är möblerad med bord och stolar, utan detta görs av hyrestagaren själv.
Hyra: Dopfest 900:-*, Bröllopsfest och minnesstund 2500:- *
Se dig omkring: Stora salen i 360 grader

Lilla salen
Under pågående Coronapandemi  tillåter vi totalt 50 personer inklusive personal. (70 sittande gäster.) Lokalen är möblerad med stolar och runda bord.
Hyra: Dopfest 500:-*, Bröllopsfest och minnesstund 1250:-*
Se dig omkring: Lilla salen i 360 grader

Stora salen + Lilla salen
Under pågående Coronapandemi  tillåter vi totalt 50 personer inklusive personal. (Om man drar ifrån vikväggen kan salarna slås ihop och rymmer då tillsammans 200 personer).
Hyra: Dopfest 1300:-*, Bröllopsfest och minnesstund 3000:-*

Kök med vanlig spis, mikrovågsugn, vattenkokare, stor kaffebryggare och stor diskmaskin. Köket är gemensamt för Stora salen och Lilla salen.
Porslin finns för ca 200 personer.
Se dig omkring: Köket i 360 grader

För det mindre kalaset

I Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2D finns Puben.

Puben
Under pågående Coronapandemi  tillåter vi totalt 15 p
ersoner inklusive personal.  (20 personer). Lokalen är möblerad med stolar och småbord som går att sätta ihop till långbord. Till Puben hör ett litet kök med vanlig spis, mikrovågsugn, vattenkokare, diskmaskin och kaffebryggare.
Hyra: Dopfest 300:-*, Bröllopsfest och minnesstund 750:-*
Se dig omkring: Puben i 360 grader

*Kuvertavgift tillkommer, det finns tre nivåer:

1. 10:-/person från 18 år och uppåt vid endast hyra av lokal, utan personal. Denna avgift avser lån av porslin, köksutrustning m.m.
  2. 25:-/person för kaffe och kaka, porslin, köksutrustning (ej personal).
  3. 100 :- / person i vilket det ingår personal, dukning, blommor, kaffe, dryck och porslin.

Förtäring utöver ovan nämnt beställs och faktureras separat genom församlingen, begravningsbyrån eller privat efter överenskommelse.
Ev. alkoholhaltiga drycker beställs privat, ej genom församling.

Stora salen i Olaus Petri församlingshem. Observera att lokalen EJ är möblerad med bord och stolar, utan detta görs av hyrestagaren själv. Bild: Agneta Larsson
Lilla salen i Olaus Petri församlingshem. Lokalen är möblerad med stolar och runda bord Bild: Anna-Lena Söderström
Puben i Olaus Petri församlingshem Bild: Agneta Larsson

Olaus Petri församling

Församlingsexpeditionen

Olaus Petri kyrkogata 4,

E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A-D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre 10.00-15.00, tors 10.00-19.00 Samt under helgerna i samband med gudstjänst

Högmässa: söndag 10.00
Mässa: onsdag 7.30, torsdag 18.00
Morgonbön: vardagar utom onsdag 8.00
Heliga danser: jämn tisdag 18.30 (under terminerna)

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 24.000 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling