Foto: Agneta Larsson

Advent, jul & nyår i Olaus Petri församling

Nyhet Publicerad Ändrad

Kom och fira julens glada bud tillsammans, på plats i kyrkan. Välkommen in i gemenskapen. Här kan du läsa om konserter och gudstjänster i Olaus Petri kyrka under jul och nyår 2022.

Olaus Petri kyrka: Storgatan 40, Örebro.
Olaus Petri församlingshem: Sofiagatan 2, Örebro.

P: predikant, C: celebrant, D:diakon, M: musiker, O: organist.

Första söndagen i advent
27 nov    10.00    Högmässa. P: Björn Helgesson, C: Anna Näppi, M: Mats Bertilsson, Anna Ytterberg, OPQ, Cantores, Olaus Petri Musikkår dirigent Staffan Sjösvärd.
Kyrkkaffe med körsång och försäljning för Act Svenska kyrkan.

29 nov    19.00    OP akademi: Carl Sjösvärd Birger - Den katolicerande riktningen i vår kyrka. Högkyrklig rörelse och identitet i Svenska kyrkan 1909-1946. Föreläsning i församlingshemmet. Fri entré, ingen anmälan.

Andra söndagen i advent
4 dec    10.00    Gudstjänst med små och stora. P: Björn Helgesson, D: Eva Persson, M: Anna Ytterberg, Barnkören, Gosskören och Ceciliakören.
Nikolausfest i församlingshemmet efter gudstjänsten.

Tredje söndagen i advent
11 dec    10.00    Högmässa. C: Anna Näppi, D: Annika Bertilsson, M: Mats Bertilsson, Olaus Petri Vocalis.
Kyrkkaffe.

Luciafirande
12 dec    18.00    Traditionell Luciakonsert. Barn-, Goss- och Ceciliakörerna, OPQ, M: Anna Ytterberg och Mats Bertilsson. O: Lars-Ove Eriksson.
Entré 50:- / 40:- / 30:- / 20:-, numrerade sittplatser. Barn upp till 12 år gratis, men med biljett. Biljetter via ticketmaster.se samt ev. kvarvarande biljetter vid kyrkans ingång från kl. 17.30 konsertdagen.

13 dec    18.00    Luciakröning, ett sångspel om Lucia med Ungdomskören OPQ, M: Mats Bertilsson, O: Lars-Ove Eriksson, P: Anna Näppi.
Fri entré, kollekt till Diakonin i Olaus Petri.

Fjärde söndagen i advent
18 dec    10.00    Högmässa. P: Carl Sjösvärd Birger, C: Kent Karlson, M: Mats Bertilsson.
Kyrkkaffe, Globalkonfirmanderna säljer hembakade lussekatter till förmån för Act Svenska kyrkans julinsamling.

Julkonsert
20 dec    19.00    ”Vi sjunger in julen” Cantores, OPQ, Goss-, Ceciliakören. Anna Wikblom, Anna-Sofia Gahnfelt, brasskvintett under ledning av Staffan Sjösvärd. O: Lars-Ove Eriksson. M: Anna Ytterberg, Mats Bertilsson.
Entré 160:- / 130:- / 100:- / 70:- ,numrerade sittplatser.
Biljetter via www.ticketmaster.se , samt ev. kvarvarande biljetter vid kyrkans ingång från kl. 18.15 konsertdagen.

Foto: Henrik Jacobsson/IKON

Julafton
24 dec    10.00    Samling vid krubban. Julspel med barn från församlingen. P: Kent Karlson, M: Anna Ytterberg.
Kyrkkaffe.

17.00    Julbön. P: Björn Helgesson, M: Mats Bertilsson, ensemble ur Olaus Petri Cantores.

22.00    Julnattsmässa. P: Carl Sjösvärd Birger, C: Anna Näppi, D: Maria Consales, M: Mats Bertilsson. Solist: Anna Wikblom.

Juldagen
25 dec    07.00    Julotta. P: Björn Helgesson. M: Lisbeth Hjalmarsson

10.00    Högmässa. P: Björn Helgesson, C: Anna Näppi, M: Mats Bertilsson.

Annandag jul
26 dec    10.00    Högmässa. P: Kristina Lindström, C: Björn Helgesson, M: Anna Ytterberg.

Nyårskonsert
30 dec    19.00    Festlig wienermusik och dramatisk musikal! Musikkårens traditionella nyårskonsert med sedvanliga tvära kast i programmet. Musik av bl a Lloyd-Webber, Strauss, Cacavas och, självklart, Anderson. Solister ur orkestern. Dirigent Staffan Sjösvärd.
Fri entré.

Nyårsafton
31 dec    17.00    Nyårsbön. P: Kristina Lindström, M: Anna Ytterberg.

Nyårsdagen
1 jan    10.00    Högmässa. P: Kristina Lindström, C: Anna Näppi, M: Mats Bertilsson.

Trettondedag jul
6 jan    10.00    Högmässa, P: Kristina Lindström, C: Kent Karlson, M: Mats Bertilsson, ensemble ur Olaus Petri Vocalis.

18.00    ”A Festival of Nine Lessons and Carols” Vocalis, M: Mats Bertilsson, brassensemble, O: Lars-Ove Eriksson, P: Kent Karlson.
Fri entré, kollekt till Diakonin i Olaus Petri.

Pensionärsjulfest
13 jan    14.00    Vi inleder med gudstjänst i kyrkan och går sedan till församlingshemmet där vi njuter av en god smörgås. Tal av Mikaels församlingsherde Moni Höglund. Tillsammans sjunger vi julsånger.
Ingen anmälan, ingen kostnad, välkommen!

Det lyser en stjärna: Så firar du advent och jul i Svenska kyrkan

Det är lätt att tvivla på julens glada budskap i oroliga tider. Men det finns hopp och vår dörr är alltid öppen – på olika sätt. Välkommen att fira advent och jul i Svenska kyrkan Örebro.

Julfest för pensionärer i Olaus Petri

Olaus Petri församling inbjuder dig som är pensionär till JULFEST fredag 13 januari 2023 kl 14.00

Så bakar du din julkrubba - Cathryns bästa tips och trix

Häng med i Uppdrag: julkrubba. Baka en julkrubba i pepparkaksdeg, ta en bild och skicka in den till Svenska kyrkan Örebros adventsutmaning - och var samtidigt med och hjälp ekonomiskt utsatta barnfamiljer i Örebro.

Någon att prata med... i Olaus Petri församling

Behöver du prata med någon utomstående, få tröst eller finna styrka? Då finns våra präster och diakoner till hjälp. Välkommen att kontakta oss!

Olaus Petri församling

– kyrkan på norr i Örebro!

Olaus Petri församling

Församlingsexpedition:
Olaus Petri kyrkogata 4, 703 64 Örebro
Telefon- och öppettider: mån, tis, tors, fre kl. 9–15, ons kl 10.30–15, lunchstängt 12–13.
telefonnummer: 019-15 46 61 eller 019-15 45 00 (vx.)
E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A–D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre kl. 10–15, tors kl. 10–18 samt under helgerna i samband med gudstjänst

Mässa:
Söndag kl 10 Högmässa.
Onsdag kl. 7.30, torsdag kl. 18.
Morgonbön:
Vardagar utom onsdag kl. 8.

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 25.600 personer (dec -21). Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling