I denna ljuva sommartid kan du hemestra hos oss

Det är ingen vanlig sommar. Men det är sommar, likafullt. Vi gör vad vi kan för att göra hemestern lite gladare, utan att gräva hål i din plånbok – och vi kan göra det tack vare våra medlemmar. Här hittar du allt som är på gång.

Under våren har Svenska kyrkan i Örebro både ställt in och ställt om verksamhet utifrån de besked som kommit från Folkhälsomyndigheten och regeringen.  Dit hör till exempel Café Nikolai, som tog fram utemöblerna tidigare än vanligt och gjorde om så att all beställning sker utomhus genom en kiosklucka.

Mycket på gång

Café Nikolai i city har öppet alla vardagar klockan 12.00–16.00 i sommar under perioden 15 juni till 14 augusti och utegården är glest möblerad. Våra församlingar ordnar också olika caféträffar dit det är lätt att ta med sig barn. Vi har samarbete med Komtek, pannkaksonsdagar, kostnadsfria kollodagar, allsång och olika våffelcaféer. Allt planeras utifrån gällande beslut – verksamheten kan förändras med kort varsel om nya direktiv kommer. Vi ses överlag helst utomhus och på säkert avstånd från varandra.

Behöver du någon att tala med?

Det är en speciell sommar. På webben kan du läsa mer om hur vi finns för dig i coronatid. Men kanske räcker inte det. Om du är orolig, ledsen eller känner du dig ensam kan du ringa oss på telefon 019-15 45 00, så får du hjälp vidare. Jourhavande präst tar emot samtal alla helger, kvällar och nätter. Du når jourhavande präst genom att ringa 112 eller genom att kontakta vår chatt på nätet. Du kan också skriva ett digitalt brev.

Upptäck våra olika sommarcaféer

Fika, leksaker, umgänge, spel, underhållning, allsång och hembakt. I sommar har vi sommarcaféer på flera håll i Örebro. Kolla in programmet!

Barn & deras vuxna

Barn är alltid välkomna till våra sommarcaféer – och några av våra sommaraktiviteter vänder sig särskilt till barn och deras vuxna. Du hittar dem här.