I denna ljuva sommartid kan du hemestra hos oss

Vi gör vad vi kan för att göra hemestern lite gladare, utan att gräva hål i din plånbok – och vi kan göra det tack vare våra medlemmar. Här hittar du allt som är på gång hos Svenska kyrkan i Örebro i sommar.

Under flera månader har många verksamheter i Örebro pastorat varit helt nedstängda på grund av covid-19. Det uppvaknande som sker inför sommaren sker gradvis, i takt med hur restriktionerna ändras.

Vi kan inte blåsa på som vanligt, men vet att behovet av att träffas är stort. Därför ser vi fram mot att kunna ha olika typer av sommarcaféer. I år är det premiär för sommarcafé vid vår kurs- och konferensgård Solliden (13 km norr om Örebro). Sollidens sommarcafé har öppet kl. 11.00–16.00 alla dagar i veckan utom måndagar, ända fram till 15 augusti. Café Nikolai i city har också sommaröppet och Komtek kommer finnas i kyrkparken vid S:t Nicolai kyrka under veckorna 26–32.

Behöver du någon att tala med?

Om du är orolig, ledsen eller känner du dig ensam kan du ringa oss på telefon 019-15 45 00, så får du hjälp vidare. Jourhavande präst tar emot samtal alla helger, kvällar och nätter. Du når jourhavande präst genom att ringa 112 eller genom att kontakta vår chatt på nätet. Du kan också skriva ett digitalt brev.

Upptäck våra olika sommarcaféer

Fika, leksaker, umgänge, spel, underhållning, allsång och hembakt. I sommar har vi sommarcaféer på flera håll i Örebro. Kolla in programmet!

Barn & deras vuxna

Barn är alltid välkomna till våra sommarcaféer – och några av våra sommaraktiviteter vänder sig särskilt till barn och deras vuxna. Du hittar dem här.