Foto: Ikon

Göteborgs stift

Göteborgs stiftskansli stödjer och inspirerar församlingarna, tar plats i debatten och samverkar i ständigt pågående dialoger och kunskapsutbyten.

Tre män spelar piano och kontrabas tillsammans.

Övernatta i Göteborg under stiftsfesten

Behöver du och din församling övernatta i Göteborg innan eller efter ditt besök på stiftsfesten 1 mars 2025? Nu kan du boka rum på hotell Gothia Towers genom Göteborgs stifts avtal.

Söndagen den 9 juni vigdes 12 diakoner och 6 präster till tjänst i Svenska kyrkan i Göteborgs stift.

Sex präster och tolv diakoner går ut i tjänst i Göteborgs stift

Söndagen 9 juni vigde biskop Susanne Rappmann sex präster och tolv diakoner till tjänst i Svenska kyrkan och Göteborgs stift. I och med att vigningen var en av de största på flera år hölls två vigningsmässor i Göteborgs domkyrka.

Uppslag ur tidskriften Korsväg, nummer 2 2024

Nytt nummer av Korsväg

Andra numret av Korsväg 2024 delas ut andra veckan i juni. Det har temat Hopp: Nästa generation.

Ekonomitjänsten planeras att levereras från en gemensam ekonomiservice

Kyrkostyrelsen har beslutat att erbjuda samtliga stift som idag erbjuder ekonomitjänster en verksamhetsövergång till den nationella nivåns ekonomiservice. Etableringen av Svenska kyrkans ekonomiservice kommer ske stegvis 2025 till 2028.

Biljetter till specialpris

Bokmässan är Nordens största kulturella mötesplats. Svenska kyrkan erbjuder ett existentiellt program under mässan och här kan du beställa biljetter till rabatterat pris. Entrébiljetterna ger tillträde till samtliga utställningshallar under valfri dag. För seminarierna torsdag till lördag krävs seminariekort.

En massa flaggstänger med prideflaggan bakom några trädkronor.

Kyrkan på WestPride

Under Prideveckan finns kyrkan närvarande på flera olika sätt. Regnbågsmässor, tält i PridePark och deltagande i paraden på lördagen är några av sätten. 13-15 juni 2024, Göteborg.

Programsläpp för Bokmässan

Årets tema är Rymden och Sápmi. Vi bjuder in till spännande samtal och seminarier på Svenska kyrkans scen Se människan.

Någon spelar kyrkorgel.

Välkomsthögtid

Göteborgs stift välkomnar varje år de kyrkomusiker och församlingspedagoger från stiftet som fått ut sin examen under det senaste året. Detta sker i en välkomsthögtid med mässa i domkyrkan där vi delar de nyutexaminerades glädje och ber för dem och deras fortsatta tjänst i vår kyrka. Torsdag 13 jun 2024, Göteborg

Sensommardagar för personer med erfarenhet av psykisk ohälsa

Sjukhuskyrkorna, Göteborgs stift och Åh stiftsgård erbjuder dessa dagar för personer med behov av, men små möjligheter att själva ordna med en semestervistelse och gemenskap. 10–12 september 2024, Åh.

Stiftets musikerdag

Under temat ”Leva i världen, omvänd till verklighet – att leva i Guds mission” inbjuds musikerna från Göteborgs stifts församlingar till fortbildning, identitetsskapande och sändning. 26 aug 2024, Göteborg

Juniorläger på Helsjön

Varje sommar arrangerar Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift ett juniorläger. Det blir massor av lek, aktiviteter, bad och annat roligt. I år är temat Skapelse. 5–8 aug 2024, Helsjön folkhögskola

Sommarkyrkor i Göteborgs stift

Många kyrkor är öppna under sommaren. Kom in, tänd ett ljus, be en bön, var med på en gudstjänst eller konsert. Med hjälp av appen Kyrkguiden kan du enkelt ta reda på när kyrkorna är öppna och när det finns evenemang att delta i.

Pilgrimsvandring

Pilgrimsvandringar i Göteborgs stift

Att vandra i en lagom lunk, hinna med att se och uppleva utmed vägen, att tänka en tanke till slut. Att få möjlighet att tala men även kunna gå tillsammans i tystnad. Pilgrimsvandringen är välgörande för både kropp och själ.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Biskop Susanne Rappmann

Biskop Susanne

Biskop Susanne Rappmann är Göteborgs stifts 24:e biskop. Hon vigdes till Göteborgs stifts biskop den 4 mars 2018.

Kontakt/Press

På den här sidan och dess undersidor har vi samlat kontaktuppgifter och länkar som kan vara till nytta för dig som söker kontakt. Om du ändå inte hittar rätt, pröva sökfunktionen längst upp till höger!

Kurser och arrangemang

Göteborgs stift arrangerar årligen ett stort antal kompetenshöjande insatser för församlingar och pastorat i form av kurser, arrangemang, nätverksträffar och utbildningar.

Resurser

Här finns inspiration, resurser och verktyg för dig som är ideell, förtroendevald eller anställd i pastorat och församling.

Stiftets tjänster

Stiftets tjänster är samlingsbegreppet för all verksamhet som utförs av Göteborgs stiftskansli i direkt relation till församlingar och pastorat.

Om Göteborgs stift

Gudstjänst för alla åldrar

Göteborgin hiippakunta

Tervetuloa Göteborgin hiippakuntaan, joka ulottuu Hallannin harjusta Norjan rajalle. Hiippakunnan tehtävä on tukea seurakuntia yhteisessä tehtävässämme välittää evankeliumia kaikille ihmisille.

Kultursamverkan

Göteborgs stift finns med i många olika kulturella arrangemang såsom Bokmässan, Göteborg Film Festival, Kvalitetsmässan, Vetenskapsfestivalen, utställningar, temamässor och konserter. Här ser du vad som är på gång!

Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift

Svenska Kyrkans Unga är en demokratisk rörelse av barn och ungdomar i Svenska kyrkan. Vi vill med Kristus i centrum och med dopet som grund verka i hela Guds skapelse och vara en gemenskap i församlingen där vi får växa i tro och ansvar.