Göteborgs stift

Kontakt

Göteborgs stift Besöksadress: Lilla Bommen 1, 41104 Göteborg Postadress: Box 11937, 40439 Göteborg Telefon: +46(31)7713000 E-post till Göteborgs stift Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Göteborgs stift

Välkommen till Göteborgs stift, ett område som sträcker sig från Hallandsåsen till norska gränsen. Stiftets uppgift är att stödja församlingarna i vårt gemensamma uppdrag att förmedla evangeliet till alla människor.

Göteborgs stift och Arbetsförmedlingen har i september 2017 tecknat avsiktsförklaring om samverkan på regional nivå!

Samarbete med Arbetsförmedlingen

Svensk lagstiftning och rättstolkning måste ses över för att kunna begränsa nazistiska och rasistiska organisationers möjlighet att kränka och hota i det offentliga rummet, det skriver ärkebiskop Antje Jackelén och biskopen i Göteborgs stift Per Eckerdal.

Biskopar skriver debattartikel

Söndagen den 10 september fick Göteborgs stift sju nya diakoner.

Biskop Per vigde 7 diakoner

Söndagen den 10 september fick Göteborgs stift sju nya diakoner.

Under 2017 genomförs ett biskopsval i Göteborgs stift då biskop Per Eckerdals efterträdare utses. Följ biskopsvalet här på Göteborgs stifts webb.

Biskopsval 2017

Var med och forma framtidens kyrka! Hösten 2017 är det kyrkoval och dags att välja personer som får vara med och påverka hur vår kyrka ska se ut - lokalt, regionalt och nationellt.

Kyrkoval

Den kyrkoantikvariska ersättningen är samtliga medborgares ersättning till Svenska kyrkan för att kyrkornas kulturhistoriska värden ska kunna upprätthållas och göras tillgängliga för alla.

Kyrkoantikvarisk ersättning

Att vandra i en lagom lunk, hinna med att se och uppleva utmed vägen, att tänka en tanke till slut. Att få möjlighet att tala med medvandrare men även kunna gå tillsammans i tystnad. En pilgrimsvandring är välgörande för både kropp och själ.

Pilgrimsvandring

Göteborgs stift i media