Göteborgs stift

Kontakt

Göteborgs stift Besöksadress: Lilla Bommen 1, 41104 Göteborg Postadress: Box 11937, 40439 Göteborg Telefon: +46(31)7713000 E-post till Göteborgs stift Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Göteborgs stift

Välkommen till Göteborgs stift, ett område som sträcker sig från Hallandsåsen till norska gränsen. Stiftets uppgift är att stödja församlingarna i vårt gemensamma uppdrag att förmedla evangeliet till alla människor.

Nummer 2 2017 har temat ansvar. "Förra numret av Korsväg hade temat frihet, inspirerat av reformationsjubiléet och reformatorn Martin Luther. Med friheten kommer också ansvar, och följdriktigt blir det också temat för detta nummer av Korsväg."

Tidskriften Korsväg

Göteborgs stift och Svenska kyrkan har fått åtta nya präster i och med prästvigningen i Göteborgs domkyrka den 11 juni.

Åtta vigdes till präster

Vid en välkomsthögtid i domkyrkan onsdagen den 7 juni välkomnades de kyrkomusiker och församlingspedagoger från stiftet som fått ut sin examen under det senaste året.

Kyrkomusiker och församlingspedagoger välkomnade

Under 2017 genomförs ett biskopsval i Göteborgs stift då biskop Per Eckerdals efterträdare utses. Följ biskopsvalet här på Göteborgs stifts webb.

Biskopsval 2017

Var med och forma framtidens kyrka! Hösten 2017 är det kyrkoval och dags att välja personer som får vara med och påverka hur vår kyrka ska se ut - lokalt, regionalt och nationellt.

Kyrkoval

Göteborgs stift i media