Göteborgs stift

Kontakt

Göteborgs stift Besöksadress: Lilla Bommen 1, 41104 Göteborg Postadress: Box 11937, 40439 Göteborg Telefon: +46(31)7713000 E-post till Göteborgs stift Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Göteborgs stift

Välkommen till Göteborgs stift, ett område som sträcker sig från Hallandsåsen till norska gränsen. Stiftets uppgift är att stödja församlingarna i vårt gemensamma uppdrag att förmedla evangeliet till alla människor.

Ett initiativ som syftar till att hjälpa de allra fattigaste till att kunna bygga sin framtid genom eget arbete. Lavendelolja – av romer, för romer.

Flower of hope

Projekt välfärd syftar till att stödja de församlingar och pastorat som vill arbeta genom offentlig finansiering i samverkan. Kyrkan, en del av samhället.

Projekt välfärd

Nummer 2 2017 har temat ansvar. "Förra numret av Korsväg hade temat frihet, inspirerat av reformationsjubiléet och reformatorn Martin Luther. Med friheten kommer också ansvar, och följdriktigt blir det också temat för detta nummer av Korsväg."

Tidskriften Korsväg

Välkommen in i kyrkorna, välkommen till gudstjänster,
musikevenemang, pilgrimsvandringar och
mycket annat. Här finns smakprov på en del av det
du kan delta i under sommarhalvåret i församlingarna
runtom i Göteborgs stift.

Sommarkyrkor

Välkommen in i kyrkorna, välkommen till gudstjänster, musikevenemang, pilgrimsvandringar och mycket annat. Här finns smakprov på en del av det du kan delta i under sommarhalvåret i församlingarna runtom i Göteborgs stift.

Att vandra i en lagom lunk, hinna med att se och uppleva utmed vägen, att tänka en tanke till slut. Att få möjlighet att tala med medvandrare men även kunna gå tillsammans i tystnad. En pilgrimsvandring är välgörande för både kropp och själ.

Pilgrimsvandring

Under 2017 genomförs ett biskopsval i Göteborgs stift då biskop Per Eckerdals efterträdare utses. Följ biskopsvalet här på Göteborgs stifts webb.

Biskopsval 2017

Var med och forma framtidens kyrka! Hösten 2017 är det kyrkoval och dags att välja personer som får vara med och påverka hur vår kyrka ska se ut - lokalt, regionalt och nationellt.

Kyrkoval

Göteborgs stift i media