Göteborgs stift

Kontakt

Göteborgs stift Besöksadress: Lilla Bommen 1, 41104 Göteborg Postadress: Box 11937, 40439 Göteborg Telefon: +46(31)7713000 E-post till Göteborgs stift Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Göteborgs stift

Välkommen till Göteborgs stift, ett område som sträcker sig från Hallandsåsen till norska gränsen. Stiftets uppgift är att stödja församlingarna i vårt gemensamma uppdrag att förmedla evangeliet till alla människor.

Till Göteborgs stiftskansli söker vi nu lönehandläggare, registrator och coacher/inspiratörer.

Lediga jobb på stiftskansliet

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan och vår gemenskap oavsett vem du är. Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Men också för dig som vill sjunga i kör, finna ro i en hektisk vardag eller vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld,

Välkommen som medlem

Tillsammans fyller webben med härligheter!

Dela smultronställen!

Tillsammans fyller webben med härligheter!

Under 2017 genomförs ett biskopsval i Göteborgs stift då biskop Per Eckerdals efterträdare utses. Följ biskopsvalet här på Göteborgs stifts webb.

Biskopsval 2017

Var med och forma framtidens kyrka! Hösten 2017 är det kyrkoval och dags att välja personer som får vara med och påverka hur vår kyrka ska se ut - lokalt, regionalt och nationellt.

Kyrkoval

Svenska kyrkans jord, skog och kapital går under den gemensamma benämningen Prästlönetillgångar. Prästlönetillgångarna har sitt ursprung i den äldsta kristna tiden för cirka 1 000 år sedan när de första församlingarna växte fram.

Jord, skog och fonder

De eviga frågorna om liv och död, kärlek och ondska, trohet och svek har i alla tider varit centrala inom både konsten och religionen.

Kultur och kulturarv

Göteborgs stift i media