Foto: Ikon

Göteborgs stift

Göteborgs stiftskansli stödjer och inspirerar församlingarna, tar plats i debatten och samverkar i ständigt pågående dialoger och kunskapsutbyten.

Ängel framför adventsljusstake

Advent – en tid av begrundan

Advent en tid av begrundan inför vad som skall komma och som vi redan kan ana och glädjas åt: detta att när människan inte förmår komma till Gud kommer Gud till henne. Ta del av Frank Lorentzons, stiftsteolog, tankar kring advent.

Kyrkomötets högtidsgudstjänst 24 november 2021 med Svenska kyrkans ursäkt till det samiska folket.

Gudstjänstfirande på vårt hjärtas språk

Under en högtidsgudstjänst den 24 november framförde Svenska kyrkan en officiell ursäkt till det samiska folket för de oförrätter som begåtts i historien. Cecilia Nyholm, stiftsadjunkt på Göteborgs stift med särskilt fokus på gudstjänstutveckling, skriver om varför det var en viktig dag och betydelsen av att kunna fira gudstjänst på sitt hjärtas språk.

Biskop Susannes brev till kyrkoherdarna

Med anledning av coronaviruset har biskop Susanne löpande skrivit till kyrkoherdarna i stiftet. Breven är daterade från mars 2020.

Demokrati + Mänskliga Rättigheter = sant!

6-7 december är det dags för Mänskliga Rättighetsdagarna, även kallade MR-dagarna, att ta plats på Svenska Mässan i Göteborg. Svenska kyrkan, Göteborgs stift och Act Svenska kyrkan är medarrangörer.