Lyssna

Odlarglädje och skapelsekärlek 2025

Där jord och himmel möts! Som människor är vi satta att förvalta hela Guds skapelse. Som kristna är vi kallade att visa på hoppet om att Gud vill rädda hela sin skapelse för en ny framtid som är större än vi kan ana. Kursen utgår från tre olika perspektiv: teologi, miljöpsykologi och odlande. Jan 2025–nov 2025, distans och Helsjön folkhögskola

I sin skapelse låter Gud oss ana sitt innersta väsen. Under kursen fördjupar vi  oss i detta utifrån tre perspektiv: Odling, miljöpsykologi och teologi. Vi arbetar både teoretiskt och praktiskt och kan t ex innebära:

  • Ekologisk odling av allt från grönsaker och altarblommor.
  • Utformande av miljöer utifrån olika behov, t ex för hälsa och välbefinnande, för stillhet och lugn eller som mötesplats.
  • Ny kunskap om hur naturen påverkar hela människan och hur Gud möter oss i naturen.

Kursen är en distanskurs på halvfart med åtta obligatoriska träffar á 3 dagar/tillfälle (sammanlagt 24 dagar) förlagda till Helsjön folkhögskola. Mellan kurstillfällena arbetar deltagarna med uppgifter på egen hand och projektarbete med diskussion och reflektion virtuellt.

Kursen är ett samarbete mellan Helsjön folkhögskola och Göteborgs och Lunds stift. Kursansvariga på Helsjön är Karin Hugert, karin.hugert@helsjon.se  och Gabriella Åberg, gabriella.aberg@helsjon.se

Kostnadsfritt
Kost och logi vid träffarna på Helsjön tillkommer

29 januari–21 november 2025, distans och Helsjön folkhögskola
Obligatoriska träffar på Helsjön: 29–31 januari, 5–7 mars, 9–11 april, 14–16 maj, 27–29 augusti, 17–19 september, 22–24 oktober samt 19–21 november. Ansök senast den 1 december 2024.
Läs mer och anmäl dig via Helsjön folkhögskola.  Antagning sker löpande

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna!

Christina Bernérus

Christina Bernérus

Hållbarhetsutvecklare, Miljösamordnare, Församlingsstödsenheten, Göteborgs stift

Helena Jonsson

Helena Jonsson

Stiftsdiakon inriktning diakonal utveckling, Teamledare, Församlingsutvecklingsenheten, Göteborgs stift