Other languages with Google Translate

Kontakt

Göteborgs stift Besöksadress: Lilla Bommen 1, 41104 Göteborg Postadress: Box 11937, 40439 Göteborg Telefon: +46(31)7713000 E-post till Göteborgs stift

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Piispa Susanne

"Jumalallamme on haavat" otti Susanne Rappmann tunnuslauseekseen, kun hänet vihittiin piispaksi 4. maaliskuuta 2018. Hänestä tuli Göteborgin hiippakunnan 24. piispa vuoden 1665 jälkeen.

Susanne Rappmann on syntynyt 1965, ja hänet vihittiin Göteborgin hiippakunnan papiksi 1992. Ennen vihkimistään piispaksi hän työskenteli Göteborgin hiippakunnan Mölndalin pastoraatin kirkkoherrana. Aikaisemmin Susanne on työskennellyt mm kirkkoherrana Värö-Stråvallan seurakunnassa ja komministerina Stensjönin seurakunnassa. Hän on teologian tohtori ja on myös työskennellyt yliopistonlehtorina Karlstadin yliopistossa ja Bräcke Diakonissa.

Tunnuslauseekseen Susanne Rappmann on valinnut "Jumalallamme on haavat". Tähän on inspiroinut Ylva Eggehornin runo "No other God has wounds".

-Usko Jumalaan, joka kantaa omia ja toisten haavoja, on eniten toivoa antavaa, mitä tiedän - ja uskon, että aikamme tarvitsee toivoa. Tarvisemme toivoa taistelevina ihmisinä, mutta myös kirkkona. Tunnuslauseella haluan innostaa jakamaan haavoittuvuutta, uskomaan sovituksen mahdollisuuteen ja muuttamaan uskon käytännön toiminnaksi.

OTA YHTEYS PIISPAAN (ruotsiksi)

Piispan sihteeri

Holger Sandelin, 031-771 29 52