Göteborgs stift kultursamverkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Göteborgs stift kultursamverkan

Göteborgs stift finns med i många olika kulturella arrangemang såsom Bok & Bibliotek, filmfestival, utställningar, vetenskapsfestival, temamässor och konserter.

För att stimulera olika kulturarrangemang och samverkansformer mellan kyrkan och det övriga kulturlivet bildades Kultursamverkan där frågor om tro, livsåskådning, etik och religion lyfts fram. Kultursamverkan är ett sätt att poängtera kyrkans roll i det offentliga samtalet och kulturlivet. Härigenom stimuleras kommunikation också med en bred allmänhet.

Utställning i Allégården Göteborg 26 maj - 23 juni 2017

Se Tranströmer - 20 fotografers tolkningar

Utställning i Allégården Göteborg 26 maj - 23 juni 2017

Pressmeddelande 2017-04-10

Svenska kyrkan fortsätter att lyfta frågor om människosyn och människovärde på Bokmässan

Pressmeddelande 2017-04-10

Förbeställ entré- och seminariebiljetter till årets Bokmässa 28 september - 1 oktober

Biljetter till Bokmässan 2017 för anställda och ideella

Om:bildningsscenen Bokmässan. Sista dagen för anmälan var 6 mars 2017

Anmälan till Se människan-scenen 2017

Sista datum för anmälan var 6 april. Välkommen tillbaka nästa år.

2017 års filmpris Angelos går till Dröm vidare, en film av Rojda Sekersöz.

Svenska kyrkans filmpris 2017

2017 års filmpris Angelos går till Dröm vidare, en film av Rojda Sekersöz.

Årets svenska fackbok: "Gutenberggalaxens nova. En essäberättelse om Erasmus av Rotterdam, humanismen och 1500-talets medierevolution".

Augustpriset till Nina Burton

med deltagande av bl.a. påven Franciskus

Bilder från reformationsmötet i Lund

med deltagande av bl.a. påven Franciskus

Kultursamverkan har under årens lopp gjort flera temamässor baserade på hans musik. Här kan ni läsa mer om dessa!

Nobelpriset i litteratur till Bob Dylan

En plats för möten med författare såsom Niklas Rådström, Elisabeth Åsbrink, Lena Andersson, Ebba Witt-Brattström, Steve Sem-Sandberg och många andra. Dessutom Karen Armstrong och Antje Jackelén.

Se alla författarsamtal på vår Youtube-kanal

Ett seminarium med KG Hammar på Bokmässan i Göteborg 2016.

Livet, konsten och kärleken enligt Patti Smith

Ett seminarium med KG Hammar på Bokmässan i Göteborg 2016.

Svenska kyrkan utökar sitt samarbete med Bokmässan inför nästa år

Inför Bokmässan 2017

Svenska kyrkan utökar sitt samarbete med Bokmässan inför nästa år

Litterär gudstjänst - Allas värld är alltid ny

Författarna Bob Hansson, Elsie Johansson, Lotta Olsson läser egna texter i gudstjänsten från Bokmässan. Präst är Ludvig Lindelöf. Härlanda Diskant- och Flickkör leds av Birgitta Mannerström-Molin

Nyutkommen bok om Kultursamverkans arbete. Tips och råd för alla som är intresserade av egna temamässor, fotoutställningar, författarsamtal, filmsamtal osv.

Boken om Kultursamverkan

Samtliga nedanstående utställningar finns för utlåning.

Utställningar

Samtliga nedanstående utställningar finns för utlåning.

Behöver Du inspiration eller hjälp med en temamässa? Här finns material att ta del av!

Temamässor

Länkar till våra samarbetspartners. Obs! öppnas i samma fönster.