Göteborgs stift kultursamverkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

på Bokmässan torsdagen 22 september 16.00
 Se människan-montern G02:10

Signering med Patti Smith

på Bokmässan torsdagen 22 september 16.00 Se människan-montern G02:10

Läs 2016 års Se människan-tidning här!

Bokmässan handlar inte bara om bokstäver och ord, utan även om bilder. Bokmässans fotografiska stråk uppmärksammar bildens betydelse och fotografisk litteratur. Se människan medverkar tillsammans med fotografer och förlag till att visa aktuella fotografier som utställningar och som bildspel på Se människan-scenen.

Fotografiska stråket 2016

Det händer i Göteborgs kyrkor

Kulturarrangemang i Göteborgs kyrkor under den vecka som Bokmässan pågår.

Scenprogram Se människan 2016

Årets scenprogram med många intressanta gäster ingår i entrébiljetten. Se människan-scenen bjuder i år på ett 70-tal möten med svenska och internationella författare. Bland dem finns Karen Armstrong, Sofi Oksanen, Ola Larsmo, Elisabeth Åsbrink, Nina Björk, Kristian Lundberg, Liv Strömqvist, Joris Luyendijk, Elsie Johansson och många fler. Hela programmet finner du nedan.

Seminarieprogram 2016

Nu är seminarieprogrammet inför årets bokmässa klart. Bland gästerna finns artisten och författaren Patti Smith, den brittiska religionshistorikern Karen Armstrong, tidigare FN-anställde Anders Kompass och Pierre Schori. Se programmet nedan.

Karen Armstrong utmanar i sin senaste bok uppfattningen att religion är orsaken bakom många av världens svåra konflikter. I höst kommer den ansedda brittiska religionshistorikern till Bokmässan och Svenska kyrkans scen Se människan.

Brittiska religionshistorikern Karen Armstrong till Se människan på Bokmässan i höst.

Fader Lucian, till vänster på bilden, präst och franciskanermunk från Rumänien, där Svenska kyrkan stödjer fattiga romer. Anmäl dig här.

Välkommen att möta Fader Lucian 24 oktober

Nyutkommen bok om Kultursamverkans arbete. Tips och råd för alla som är intresserade av egna temamässor, fotoutställningar, författarsamtal, filmsamtal osv.

Boken om Kultursamverkan

Samtliga nedanstående utställningar finns för utlåning.

Utställningar

Samtliga nedanstående utställningar finns för utlåning.

Behöver Du inspiration eller hjälp med en temamässa? Här finns material att ta del av!

Temamässor

Länkar till våra samarbetspartners. Obs! öppnas i samma fönster.