Göteborgs stift kultursamverkan
Göteborgs stift finns med i många olika kulturella arrangemang såsom Bokmässan, Göteborg Film Festival, Kvalitetsmässan, utställningar, vetenskapsfestival, temamässor och konserter.
Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
Göteborgs stift finns med i många olika kulturella arrangemang såsom Bokmässan, Göteborg Film Festival, Kvalitetsmässan, utställningar, vetenskapsfestival, temamässor och konserter.
I år är det tjugoandra året som filmpriset Angelos kommer att delas ut till vinnande film. Femton filmer deltar och här kan ni läsa mer om dem.
Juryn kommer att se de femton nominerade filmerna och välja vinnande film. Priset utdelas av biskop Susanne Rappmann vid filmens första visning under Göteborg Film Festival.
Tisdagen den 31 januari kl. 18.00 på Hagabion. Biljett krävs för entré. Medverkar gör bland andra tidigare ärkebiskop Antje Jackelén.
Här finns samtalet om boken mellan Andreas Cervenka och KG Hammar på Se människan 2022. Priset vanns i kategorin Årets röst.
Utmärkelsen som uppmärksammar och belönar utvecklingsprojekt i offentligt finansierade verksamheter. Götapriset delas ut på Kvalitetsmässan i Göteborg 21-23 november 2023.
Titta på Maria Turtschaninoffs morgonmeditation på Se människan här!
Vinst i den skönlitterära klassen - lyssna här till Ia Genbergs samtal om sin bok med Lotta Fång på årets Se människan!
Nu är nomineringarna klara till Sveriges finaste litteraturpris, Augustpriset. Här kan ni se samtalen på Se människan-scenen!
Medverkar gör Johan Rockström, Erika Bjerström, Tomas Kåberger och Christina Bernérus. Moderator: KG Hammar.
Nu finns alla författarsamtal på Se människan under Bokmässan samlade! Lyssna till Greta Thunberg, Johan Rockström, Karin Bojs, Andreas Cervenka, Peter Englund, Jan Guillou, Lars Lerin och Niklas Strömstedt och många fler. Här finns något för var och en att lyssna på!
Flower of Hope är den Fairtradecertifierade lavendeloljan som produceras i Rumänien och ger utsatta romer riktiga jobb. Nu finns den att köpa hos Sackeus igen!
Greta Thunberg, Johan Rockström, Klas Östergren, Eva Dahlgren, Ia Genberg, Karin Bojs, Andreas Cervenka, Anna-Lena Laurén, Peter Englund, Jan Guillou, Lena Andersson, Lars Lerin och Niklas Strömstedt och fler än femtio författare till - alla finns de att titta på här!
Nu finns foldern med fullständigt program och intervjuer att läsa här!
Varje år medverkar Svenska kyrkan på Bokmässan i Göteborg med programmet Se människan. Här finns informationen samlad.
Med utgångspunkt i Dag Hammarskjölds liv och ledarskapsgärning, beskriver Per Starke transformerande ledarskap så att du själv kan ta del. Under resans gång får du följa kulturmänniskan, naturmystikern, språkmystikern, förhandlaren och ledaren Dag Hammarskjöld.
Här finns en länk till musikevenemang som sker i Göteborg med omnejd! Varmt välkomna!
Se människans programledare Yukiko Duke, Irma Schultz och Annica Starfalk listar de böcker som de läste ur under 2020 års sändning från Bokmässan i Gamla stans bokhandel.
Vi har tagit fram förslag på ett antal böcker vars författare medverkade på Se människan-scenen under Bokmässan 2019 och som vi tänker oss passar till bokcirklar. Här finns även länkar till scensamtalen på Youtube och podcast.
Det behövs utrymme för berättelser i vården, vilket Svensk förening för narrativ medicin verkar för. Här finns utvalda böcker utgivna under 2019 som alla handlar om människors liv och sjukdomshistorier.
Här kan ni lyssna på Per Eckerdal som berättar om projektet där Svenska kyrkan och Göteborgs stift bidrar till att ge romer arbeten. I handelsträdgården produceras lavendeloljan Flower of Hope och tillverkning av betonghålsten utvecklas vidare.
Utanför staden Roman i Rumäniens fattigaste område, driver Franciskanerbröder, med stöd av Svenska kyrkan, ett stort arbete med bland annat skola, hälsovård och lavendelodling. Fader Lucian berättar här om projektet.
Desmond Tutu besökte vid två tillfällen Se människan på Bokmässan och vi är många som med glädje minns hur vi fick lyssna till honom. Här kan ni ta del av Hans S A Engdahls minnesord. Onsdagen den 26 januari hölls en minnesgudstjänst i Storkyrkan i Stockholm och länk för att se den även i efterhand finns här.
Vad kan vi lära av historien i Tyskland mellan 1918 och 1933? Utställning med fakta om utvecklingen under denna tidsepok finns att låna av Kultursamverkan. En demokrati är inte en självklarhet, utan något vi alla måste försvara tillsammans. Var och en har ett ansvar.
Dramatiska förändringar pågår i medielandskapet, vilka får kännbara konsekvenser för kunskapsförmedling och värderingar - och ytterst för demokratin. Här har ni även möjlighet att se hela utställningen som pdf.
En bok om Kultursamverkans arbete. Tips och råd för alla som är intresserade av egna temamässor, fotoutställningar, författarsamtal, filmsamtal osv.
Samtliga nedanstående utställningar finns för utlåning av Kultursamverkan Svenska kyrkan.
Behöver Du inspiration eller hjälp med en temamässa? Här finns material att ta del av!
Länkar till våra samarbetspartners. Obs! öppnas i samma fönster.