Göteborgs stift kultursamverkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Göteborgs stift kultursamverkan

Göteborgs stift finns med i många olika kulturella arrangemang såsom Bok & Bibliotek, filmfestival, utställningar, vetenskapsfestival, temamässor och konserter.

För att stimulera olika kulturarrangemang och samverkansformer mellan kyrkan och det övriga kulturlivet bildades Kultursamverkan där frågor om tro, livsåskådning, etik och religion lyfts fram. Kultursamverkan är ett sätt att poängtera kyrkans roll i det offentliga samtalet och kulturlivet. Härigenom stimuleras kommunikation också med en bred allmänhet.

Programmen kommer även att finnas på UR Play.

Bildning, mod och motstånd i Kunskapskanalen

UR Samtiden sänder i Kunskapskanalen Bildning, mod och motstånd från Svenska kyrkans scen på Bokmässan hösten 2017. Programmen kommer även att finnas på UR Play.

Julkonsert med West of Eden, Heidi Talbot, Irland, Haga Motettkör & The Celtic Brass Quartet lördagen den 9 december.

Celtic Christmas 2017 i Masthuggskyrkan

På Se människan-scenen 2017 deltog Anita Goldman, Theodor Kallifatides, Göran Greider, Åsa  Moberg, Tomas Sjödin, Owe Wikström, Yvonne Hirdman, Kjell Westö och många fler författare.

Se författarsamtalen på Se människan på Youtube

På Se människan-scenen 2017 deltog Anita Goldman, Theodor Kallifatides, Göran Greider, Åsa Moberg, Tomas Sjödin, Owe Wikström, Yvonne Hirdman, Kjell Westö och många fler författare.

Utanför staden Roman i Rumäniens fattigaste område, driver Franciskanerbröder, med stöd av Svenska kyrkan, ett stort arbete med bland annat skola, hälsovård och lavendelodling. Fader Lucian berättar här om projektet.

Flower of Hope - lavendeloljan som ger romer arbetstillfällen

Läs Se människan-tidningen 2017

I tidningen finns, förutom hela scenprogrammet för Se människan, artiklar och intervjuer samt information om Fotografiska stråket. Anita Goldman intervjuas med anledning av sin nya bok Jerusalem & Jag.

Läs tidningen Om:bildning 2017

I denna del finns samtliga programpunkter för temascenen Om:bildning, Fredagsscenen och Svenska kyrkans alla seminarier.

Svenska kyrkan lyfter begreppet Bildning på bokmässan

Pressmeddelande 2017-06-01

Pressmeddelande 2017-04-10

Svenska kyrkan fortsätter att lyfta frågor om människosyn och människovärde på Bokmässan

Pressmeddelande 2017-04-10

Utställningen gjordes till Fredsdagen 7 maj 2017 i Göteborgs domkyrka, då temat för dagen var medier och sanning. Dramatiska förändringar pågår i medielandskapet, vilka får kännbara konsekvenser för kunskapsförmedling och värderingar - och ytterst för demokratin. Här har ni möjlighet att se hela utställningen som pdf.

Nya medier - nya "sanningar"

2017 års filmpris Angelos går till Dröm vidare, en film av Rojda Sekersöz.

Svenska kyrkans filmpris 2017

2017 års filmpris Angelos går till Dröm vidare, en film av Rojda Sekersöz.

Årets svenska fackbok: "Gutenberggalaxens nova. En essäberättelse om Erasmus av Rotterdam, humanismen och 1500-talets medierevolution".

Augustpriset till Nina Burton

med deltagande av bl.a. påven Franciskus

Bilder från reformationsmötet i Lund

med deltagande av bl.a. påven Franciskus

Kultursamverkan har under årens lopp gjort flera temamässor baserade på hans musik. Här kan ni läsa mer om dessa!

Nobelpriset i litteratur till Bob Dylan

Ett seminarium med KG Hammar på Bokmässan i Göteborg 2016.

Livet, konsten och kärleken enligt Patti Smith

Ett seminarium med KG Hammar på Bokmässan i Göteborg 2016.

Svenska kyrkan utökar sitt samarbete med Bokmässan inför nästa år

Inför Bokmässan 2017

Svenska kyrkan utökar sitt samarbete med Bokmässan inför nästa år

Litterär gudstjänst - Allas värld är alltid ny

Författarna Bob Hansson, Elsie Johansson, Lotta Olsson läser egna texter i gudstjänsten från Bokmässan. Präst är Ludvig Lindelöf. Härlanda Diskant- och Flickkör leds av Birgitta Mannerström-Molin

Nyutkommen bok om Kultursamverkans arbete. Tips och råd för alla som är intresserade av egna temamässor, fotoutställningar, författarsamtal, filmsamtal osv.

Boken om Kultursamverkan

Samtliga nedanstående utställningar finns för utlåning.

Utställningar

Samtliga nedanstående utställningar finns för utlåning.

Temamässor

Behöver Du inspiration eller hjälp med en temamässa? Här finns material att ta del av!

Länkar till våra samarbetspartners. Obs! öppnas i samma fönster.