Foto: Shutterstock

Retreater

Att åka på retreat ger en möjlighet att för ett veckoslut eller flera dagar vara i avskildhet och stillhet, för att återvinna balansen, fördjupas och vila. Retreat bygger på enkelhet, frihet och tystnad.

Dagarnas schema växlar mellan måltider, andakter, undervisning/meditationspass och ger stort personligt utrymme. Tillfälle till enskilda samtal erbjuds.

I samverkan med Skara stift och Kompass en ekumenisk förening för ignatiansk andlighet erbjuds Retreater med personlig vägledning. Denna retreatform utgår från Ignatius av Loyolas "Andliga övningar"med enskild bön och meditation men ingen gemensam undervisning. Som retreatdeltagare har du en vägledare som du dagligen träffar för samtal och vägledning. I kompass program erbjuds också Introduktionsretreater. Denna retreat vänder sig till alla som undrar om ignatiansk andlighet kan vara något för dem. Den är tänkt som en förberedelse till de övriga retreaterna, men står också på egna ben. Här får man bekanta sig med bibelmeditation och bön enligt ignatiansk tradition och får vila i tystnaden med fokus på relationen till Gud. I dessa retreater finns gemensam vägledning att ta del av. Läs mer här...

Samlingssida för retreater i stiftet​

Nedan finner du en sida som samlar alla retreater som församlingar och pastorat erbjuder. Du som arbetar med webben och vill att din standardsida ska synas i listan: Tagga sidan med det gemensamma ämnesområdet "Retreat". 

Retreater i Göteborgs stift

Här samlar vi retreater från stiftets församlingar och pastorat. Att åka på retreat ger en möjlighet att för ett veckoslut eller flera dagar vara i avskildhet och stillhet, för att återvinna balansen, fördjupas och vila. Retreat bygger på enkelhet, frihet och tystnad.