Foto: GettyImages

Pilgrimsvandring

Pilgrimsvandring är en form av andlig fördjupning som engagerar såväl kropp som själ. Under den här rubriken finns inspiration, material och nätverk för dig som på olika sätt vill engagera dig i pilgrimsvandringar.

Anmäl din pilgrimsvandring!

Har ni tänkt ordna en pilgrimsvandring, har ni vandringsleder, övernattningsmöjligheter eller liknande i er församling som även andra är välkomna att ta del av? Lägg in pilgrimsvandringar i din egna kalender på din externwebbplats och tagga dem med det gemensamma ämnesområdet "Pilgrim och pilgrimsvandringar" så hamnar de i stiftets Pilgrimskalender.  Och glöm inte att tagga din kyrka i platsadministrationen med "Pilgrimskyrka", så syns den i appen Kyrkguiden! På så sätt sprider vi informationen om hela stiftets vandringar!

En grupp vandrare står utanför en kyrka.

Ord på vägen

Ibland är det skönt att bara låta tystnaden tala, men här finns några ord att ta med på vägen. Enklare material som du kan ladda ner och använda vid pilgrimsvandringar.

Pilgrimspass för Lödösöleden

Det finns pilgrimspass du kan använda vid vandring på Lödösöleden. I passet finns möjlighet att dokumentera vandringen t.ex. genom stämplar eller anteckningar på platser ni passerat.

Ett led av pilgrimer på vandring genom en grön granskog.

Pilgrimsnätverk och organisatörer

Här kan du läsa mer om pilgrimsleder samt om församlingar och organisationer som ordnar pilgrimsvandringar runtom i Göteborgs stift.

Pilgrimsvandring

Pilgrimsvandringar i Göteborgs stift

Att vandra i en lagom lunk, hinna med att se och uppleva utmed vägen, att tänka en tanke till slut. Att få möjlighet att tala med medvandrare men även kunna gå tillsammans i tystnad. En pilgrimsvandring är välgörande för både kropp och själ.