Foto: GettyImages

Inbjuder ni till pilgrimsvandring?

Pilgrimsvandring är en form av andlig fördjupning som engagerar såväl kropp som själ och många församlingar erbjuder vandringar. Om ni vill bjuda in lite bredare till era pilgrimsvandringar så kan ni lägga in dem i vår gemensamma Pilgrimskalender. Här finns tips om hur ni gör för att registrera era vandringar.

Anmäl din pilgrimsvandring!

Har ni tänkt ordna en pilgrimsvandring, har ni vandringsleder, övernattningsmöjligheter eller liknande i er församling som även andra är välkomna att ta del av? Lägg in pilgrimsvandringar i din egna kalender på din externwebbplats och tagga dem med det gemensamma ämnesområdet "Pilgrim och pilgrimsvandringar" så hamnar de i stiftets Pilgrimskalender.  Och glöm inte att tagga din kyrka i platsadministrationen med "Pilgrimskyrka", så syns den i appen Kyrkguiden! På så sätt sprider vi informationen om hela stiftets vandringar!

Pilgrimsvandring

Pilgrimsvandringar i Göteborgs stift

Att vandra i en lagom lunk, hinna med att se och uppleva utmed vägen, att tänka en tanke till slut. Att få möjlighet att tala med medvandrare men även kunna gå tillsammans i tystnad. En pilgrimsvandring är välgörande för både kropp och själ.

Ett led av pilgrimer på vandring genom en grön granskog.

Pilgrimsleder, nätverk och organisatörer

Här kan du läsa mer om pilgrimsleder samt om församlingar och organisationer som ordnar pilgrimsvandringar runtom i Göteborgs stift.

En grupp vandrare står utanför en kyrka.

Ord på vägen

Ibland är det skönt att bara låta tystnaden tala, men här finns några ord att ta med på vägen. Enklare material som du kan ladda ner och använda vid pilgrimsvandringar.

Pass för Pilgrimsleden Göta Älv

Det finns ett pilgrimspass du kan använda under din vandring på Pilgrimsleden Göta Älv. I passet finns möjlighet att dokumentera vandringen t.ex. genom stämplar eller anteckningar på platser du passerar. Utmed leden finns ca 15 kyrkor/platser där du kan få en stämpel (eller en signatur). I de kyrkor som är öppna dagligen finns stämpeln inne i kyrkan, annars finns den utanför i en brevlåda med S:t Olofs märket.

Vill du veta mer? Kontakta mig gärna!

Carina Frykman

Göteborgs stift

Stiftskonsulent för idealitet och pilgrim, Teamledare, Församlingsutvecklingsenheten