Foto: Thinkstock

Pilgrimsvandring och retreat

Pilgrimsvandringar och retreater ger lugn, vila och andlig fördjupning för kropp och själ.

Dokument Pilgrim och retreat

Här finns färdigt material, mallar och dokument för församlingar och pastorat som kan användas fritt. Fråga gärna om frågor uppstår.

Kompetensutveckling Pilgrim och retreat

Göteborgs stift släpper nya kurser och arrangemang terminsvis. Anmäl dig nu! Inspireras, utveckla din kompetens och skapa nätverk genom att gå kurser tillsammans med andra deltagare.

Retreater

Att åka på retreat ger en möjlighet att för ett veckoslut eller flera dagar vara i avskildhet och stillhet, för att återvinna balansen, fördjupas och vila. Retreat bygger på enkelhet, frihet och tystnad.

En grupp äldre gör sig redo för att promenera i naturen.

Pilgrimsvandring

Att vandra i en lagom lunk, hinna med att se och uppleva utmed vägen, att tänka en tanke till slut och att be en bön. Att få möjlighet att tala med medvandrare, men även att få gå tillsammans i tystnad. En pilgrimsvandring är välgörande för både kropp och själ.

Ett led av pilgrimer på vandring genom en grön granskog.

Pilgrimsleder, nätverk och organisatörer

Här kan du läsa mer om pilgrimsleder samt om församlingar och organisationer som ordnar pilgrimsvandringar runtom i Göteborgs stift.

Inbjuder ni till pilgrimsvandring?

Pilgrimsvandring är en form av andlig fördjupning som engagerar såväl kropp som själ och många församlingar erbjuder vandringar. Om ni vill bjuda in lite bredare till era pilgrimsvandringar så kan ni lägga in dem i vår gemensamma Pilgrimskalender. Här finns tips om hur ni gör för att registrera era vandringar.

En liljekonvalj ligger på en psalmbok uppslagen på Den blomstertid nu kommer.

Har ni en sommarkyrka?

Varje år lyfter vi tillsammans fram sommarkyrkorna och Svenska kyrkan som besöksmål. Gör just er kyrka synlig på svenskakyrkan.se, i appen Kyrkguiden och i sociala medier.

Aktuella tillfällen

Pilgrimsvandring

Pilgrimsvandringar i Göteborgs stift

Att vandra i en lagom lunk, hinna med att se och uppleva utmed vägen, att tänka en tanke till slut. Att få möjlighet att tala med medvandrare men även kunna gå tillsammans i tystnad. En pilgrimsvandring är välgörande för både kropp och själ.

Retreater i Göteborgs stift

Här samlar vi retreater från stiftets församlingar och pastorat. Att åka på retreat ger en möjlighet att för ett veckoslut eller flera dagar vara i avskildhet och stillhet, för att återvinna balansen, fördjupas och vila. Retreat bygger på enkelhet, frihet och tystnad.

Sommarkyrkor i Göteborgs stift

Många av stiftets kyrkor är öppna under sommaren. Välkommen in, tänd ett ljus, be en bön, var med på en gudstjänst eller konsert. Med hjälp av appen Kyrkguiden kan du enkelt ta reda på när kyrkorna är öppna i sommar och när det finns evenemang att delta i. På kartan nedan ser du var det finns sommaröppna kyrkor.