Så var mitt praktikår

Här hittar du berättelser från tidigare praktikanter om hur deras år var och vad de lärt sig av att vara Ung resurs.

Att vara praktikant i ungresurs är helt perfekt de där åren efter gymnasiet när du inte vill börja plugga riktigt än, men inte heller vill ta första bästa timjobb.

Du får inblick i nya yrken och prova olika praktikplatsuppgifter, flytta hemifrån, klara dig själv, laga mat, knyta kontakter och får en chans att styra över vad du vill syssla med under minst tio månader.

Det bästa är att det är så otroligt roligt!

Eftersom praktikåret genomförs som en folkhögskolekurs kommer du även att få mycket ny kunskap under 20 kursdagar på antingen Helsjön eller Älvsby folkhögskola.

”Det bästa med mitt praktikår är att jag fått en god inblick i Svenska kyrkans arbete. Jag tycker om bredden i arbetet, att jag får möta alla åldrar och får göra så många olika saker, exempelvis Babycafé, öppen förskola, filmgrupperna, ”Afterdagis”, Messy church, konfirmander, gemenskapsträff, gudstjänst på äldreboende, hembesök, kvinnofrukost och vaktmästeri.

Jag har fått tydliga perspektiv på kyrkans verksamhet och församlingens engagemang. Jag ser och uppskattar församlingens arbete att uppfylla behov som rör flera grupper i samhället exempelvis Hela människan.”

Mathilda Johansson, praktikant i Partille församling 2021-2022

Från Hudiksvall till Göteborg för ungresurs

– Det har varit otroligt lärorikt. Både att flytta till Göteborg och att vara i församling. Det är mycket som jag kommer ta med mig från det här året och det är väldigt kul att se att kyrkan gör så mycket. Det blir lite annorlunda när man ser det på nära håll och att få vara en del av det är väldigt stimulerande.