Foto: Thinkstock

Medarbetarintervjuer

På Göteborgs stiftskansli samsas mängder av olika yrkesgrupper. Möt människorna som på olika sätt bidrar till att få Göteborgs stift att fungera.

Möt Alexandra Cimbritz

– Ibland får man vara med och så frön, och det är roligt när man får se att det går åt rätt håll, berättar Alexandra Cimbritz, stiftsadjunkt för ledning och organisation. I hennes arbete stödjer hon kyrkoherdar och förtroendevalda i deras ledarskap.

Möt Lars-Olov Georgsson

- Det är nog något helande med att vara ute i klorofyllen, som vi kanske inte riktigt förstår, menar skogvaktare Lars-Olov Georgsson. För honom är det bandet till skogarna som är det viktigaste i jobbet. Stiftets skogar är något han vill vårda och lämna över i gott skick till nästa generation.

Möt fastighetsförvaltare Jill Linde

För fastighetsförvaltaren Jill Linde var det byggnaderna och kulturarvet som lockade till ett jobb inom Svenska kyrkan. I sin roll arbetar hon med en stor bredd av uppgifter, både praktiskt, administrativt, och tillsammans med människor. Hon drivs av att få arbeta med utveckling, projekt och problemlösning.

Möt Ida Liljeblad

Ida Liljeblad arbetar med det hon brunnit för i många år – demokrati och organisering i Svenska Kyrkans Unga. Hon är anställd som stiftskonsulent på Göteborgs stift och drivs av att få ge tillbaka till det sammanhang som gett henne så mycket.

Möt stiftsdirektor Jonas Ransgård

Jonas Ransgård gick från att vara kommunalråd i Göteborg till stiftsdirektor på Göteborgs stift. Han lägger stort värde i att kyrkan jobbar för ett högre syfte, att det genomsyrar allt i organisationen och att det återkommer i alla medarbetarnas roller.

Möt koordinator Aurora Dellstig

En person på Göteborgs stift som många kommer i kontakt med är Aurora Dellstig. Hon arbetar som koordinator, en roll där hon jobbar med stiftskansliets kurser och konferenser, men också med att välkomna nya medarbetare. Här berättar hon om sitt jobb och hur hon kom att arbeta inom Svenska kyrkan – utan att det egentligen var meningen.

Enhetschef Olof Karlsson

Möt enhetschef Olof Karlsson

Olof Karlsson arbetar på stiftskansliet som enhetschef sedan 2009, men han har funnits med som anställd i Svenska kyrkan längre än så. Han gillar att få stötta människor i sitt arbete, och hittar mening i att bidra till sin arbetsplats.

Hr-specialist Johanna Wagnborg

Möt HR-specialist Johanna Wagnborg

Johanna Wagnborg arbetar som HR-specialist på Göteborgs stiftskansli sedan fyra år tillbaka. Ett arbete hon ser som viktigt för kyrkan. Här berättar hon om sina många olika arbetsuppgifter, sin bakgrund och vad som gör henne perfekt för just det här jobbet.

Stiftsdiakon Greger Carlsson

Möt stiftsdiakon Greger Carlsson

Greger Carlsson är utbildad socionom och diakon och han beskriver sig själv som nyfiken på och intresserad av människor. Det, tillsammans med en fast förankring i kyrkan och i den kristna tron, gör att han trivs bra med sin tjänst som stiftsdiakon med ansvar för rekrytering av diakoner vid Göteborgs stiftskansli.

Stiftsjuristerna Carl och Marie

Vad gör en stiftsjurist?

Att arbeta som jurist inom kyrkans värld kan tyckas ovanligt. Marie och Carl arbetar som stiftsjurister vid Göteborgs stiftskansli och beskriver båda en glädje i kyrkan och i att få arbeta inom ett område där de med sin kompetens kan bidra till en helhet som är mycket större.

Stiftsmusiker Ulrika Melin Lasson

Möt stiftsmusiker Ulrika Melin Lasson

Om ett yrkesval som grundar sig i en vilja att ge tillbaka. Ulrika Melin Lasson har arbetat i kyrkan hela sitt yrkessamma liv, cirka 27 år. Sedan 10 år tillbaka arbetar hon som stiftsmusiker på Göteborgs stiftskansli, en tjänst som hon själv beskriver som rolig och varierande.

Stiftspedagog Karin Janfalk

Jag valde inte kyrkan, kyrkan valde mig

På Göteborgs stiftskansli samsas mängder av olika yrkesgrupper. Möt människorna som på olika sätt bidrar till att få Göteborgs stift att fungera. Karin Janfalk har i fem år arbetat som stiftspedagog, men hon har haft Svenska kyrkan som arbetsgivare under i stort sett hela sitt yrkesliv. ”Jag valde inte Svenska kyrkan, kyrkan valde mig”, säger hon.