Foto: Alex Giacomini /Ikon

Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift

Svenska Kyrkans Unga är en demokratisk rörelse av barn och ungdomar i Svenska kyrkan. Vi vill med Kristus i centrum och med dopet som grund verka i hela Guds skapelse och vara en gemenskap i församlingen där vi får växa i tro och ansvar.

Senaste nytt från Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift

En liten flicka med rosa keps sitter på en brygga och doppar i tårna i vattnet.

Sommarhälsning från distriktsstyrelsen

Hej kära SKU medlemmar och församlingsanställda! Det har varit en händelserik vår för Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs distrikt. Distriktsstyrelsen blickar tillbaka på våren och framåt mot sommaren.

Ordförandeparet sitter kvar!

På distriktsårsmötet valdes Erica Enggaard om som ordförande, och Tilda Ljungberg till vice ordförande för Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift. Årets tema valdes också: "Demokrati – viktigt på riktigt"

Nattkampen

I höst är det återigen dags för Nattkamp! Nattkampen 2024 har temat “En kulen natt nattkamp” och går av stapeln i Linköpings stift. 28-29 september 2024, Gransnäs ungdomsgård

Möte med Apostlagärningarna

Kursen är en bibelskola där vi utforskar och upptäcker Bibeln som bok med särskilt fokus på Apostlagärningarna. Den ger redskap för både grundläggande orientering, fördjupning och bibeltolkning. Åtta tillfällen 2024–2025, Göteborg

Några unga tjejer sitter och skrattar vid ett bord.

Svenska Kyrkans Ungas temadag

På varje distriktsårsmöte väljs ett tema för Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs distrikt. 2024 är temat ”Demokrati, viktigt på riktigt. Vi vill höra dina tankar kring årets valda tema. 15 sep 2024 10.00, Lindberga

Juniorläger på Helsjön

Varje sommar arrangerar Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift ett juniorläger. Det blir massor av lek, aktiviteter, bad och annat roligt. I år är temat Skapelse. 5–8 aug 2024, Helsjön folkhögskola

Är du orolig för klimatet?

Vi är många som känner oro inför klimat­förändring­arna och framtiden. I projektet Terra-Pi samlas kunskap och metoder för att kunna hantera klimatrelaterade tankar, känslor, upplevelser och funderingar. Ibland anordnas också utbildningar som du kan gå!

Här kan du bli medlem i Svenska Kyrkans Unga

Bli medlem!

Är du registeransvarig i lokalavdelningen?

Logga in på baksidan av Medlemssidorna här

Information om oss och vår verksamhet

Arrangemang

Här hittar du mer information om våra arrangemang; utbildningar och mötesplatser av olika slag.

Medlem

Svenska Kyrkans Unga har cirka 13 500 medlemmar i hela Sverige. Medlemmarna är grundbulten i Svenska Kyrkans Unga, utan er finns inte organisationen. Tillsammans är vi många!

Lokalavdelningar

Här kan du läsa mer om vad det innebär att vara en lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga.

Nyhetsbrevet Informatören

Prenumerera på vårt nyhetsbrev du också! Det kommer en gång i månaden och innehåller massa bra information och annat roligt.