Fyra ungdomar står med ryggen mot kameran, vända mot vattnet och vinkar. En av dem håller i en regnbåge på en pinne.
Foto: Nadine Minner /Ikon

Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift

Svenska Kyrkans Unga är en demokratisk rörelse av barn och ungdomar i Svenska kyrkan. Vi vill med Kristus i centrum och med dopet som grund verka i hela Guds skapelse och vara en gemenskap i församlingen där vi får växa i tro och ansvar.

Senaste nytt från Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift

Några barn springer och leker utomhus.

Kom till Dagkampen!

Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs distrikt bjuder in till Dagkampen 2024. Dagkampen är en lagtävling med roliga, spännande uppdrag för barn i åldrarna 6-13 år med samarbete i fokus. Ett friluftsarrangemang där vi ses på Strandgården vid Haverdals naturreservat för en vandring med kluriga uppgifter att lösa längs vägen. Lördag 25 maj 2024 10.30, Halmstad

Digitalt riksårsmöte 2024

Riksårsmötet fattar beslut som rör hela Svenska kyrkans unga, och dit skickas deltagare från alla distrikt i Sverige för att besluta om verksamhet och budget för nästa år. 8-10 aug 2024, digitalt

Riksläger 2024

Varför kallas pingsten Andens högtid? Hur hänger påsken, Kristi himmelsfärd och pingsten ihop? Varför kallas pingsten kyrkans födelsedag? I år har rikslägret temat Pingsten – Lärjunge i Jesu fotspår. Kom och prata, sjung, fira mässa och träffa nya vänner! 17-19 maj 2024, Rättvik

Anmäl dig till DÅM!

Distriktsårsmötet (DÅM) är Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stifts högsta beslutande organ. Där har medlemmarna makt och möjlighet att påverka och fatta beslut om framtida verksamhet. Utöver själva mötet bjuder helgen på massa annat kul! 13–14 apr 2024, Ljungskile

Spela, sjung, skriv: Musikhelg för ungdomar

För dig som är 14–30 år och vill spela instrument, sjunga i kör eller skriva sånger och psalmer tillsammans med andra. En helg där vi möts och lär oss av varandras olika bakgrunder, genrer och traditioner! 5–7 april 2024, Åh stiftsgård

Sök utbytesprogrammet Ung i den världsvida kyrkan

Välkommen att söka till Ung i den världsvida kyrkan, Act Svenska kyrkans utbytesprogram för unga vuxna mellan 18–30 år. Programmet startar nu upp igen under 2024, efter några års uppehåll.

Anmälan till Ung resurs är öppen

Letar du efter något meningsfullt att göra efter gymnasiet? Alla ungdomar mellan 18 och 25 år som vill prova på hur det är att arbeta i Svenska kyrkan är välkomna att söka till Ung resurs. Nu är anmälan öppen för både unga och församlingar. Aug 2023- jun 2024, olika församlingar i Sverige eller Berlin.

Är du orolig för klimatet?

Vi är många som känner oro inför klimat­förändring­arna och framtiden. I projektet Terra-Pi samlas kunskap och metoder för att kunna hantera klimatrelaterade tankar, känslor, upplevelser och funderingar. Ibland anordnas också utbildningar som du kan gå!

Här kan du bli medlem i Svenska Kyrkans Unga

Bli medlem!

Är du registeransvarig i lokalavdelningen?

Logga in på baksidan av Medlemssidorna här

Information om oss och vår verksamhet

Arrangemang

Här hittar du mer information om våra arrangemang; utbildningar och mötesplatser av olika slag.

Medlem

Svenska Kyrkans Unga har cirka 13 500 medlemmar i hela Sverige. Medlemmarna är grundbulten i Svenska Kyrkans Unga, utan er finns inte organisationen. Tillsammans är vi många!

Lokalavdelningar

Här kan du läsa mer om vad det innebär att vara en lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga.

Nyhetsbrevet Informatören

Prenumerera på vårt nyhetsbrev du också! Det kommer en gång i månaden och innehåller massa bra information och annat roligt.