Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift

Svenska Kyrkans Unga är en demokratisk rörelse av barn och ungdomar i Svenska kyrkan. Vi vill med Kristus i centrum och med dopet som grund verka i hela Guds skapelse och vara en gemenskap i församlingen där vi får växa i tro och ansvar.

Senaste nytt från Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift

Riksläger 2023

Rikslägret är ett läger för unga vuxna som sker första gången under påsk 2023. Temat är att leva påsken, vilket vi kommer att fördjupa oss i under lägrets gång. Tors 6–sön 9 april 2023, Sigtuna folkhögskola, Uppsala

Anmälan till Nattkampen är öppen!

Anmälan till Nattkampen 2022 är nu öppen! Nattkampen är ett samarbete mellan Svenska Kyrkans Ungas 5 sydligaste distrikt. Under natten kommer går vi en bana där ditt lag samarbetar för att klara av olika stationer på temat kärlek. 1-2 okt 2022, Strömstad

Göteborgs stiftsorganisation får Regnbågsnyckeln

Göteborgs stiftskansli har gjort utbildningen Regnbågsnyckeln med sina anställda och förtroendevalda. Regnbågsnyckeln går ut på att skapa en mer inkluderande kyrka som ifrågasätter normer och välkomnar hbtq-personer.

Utbilda dig till Ageravolontär

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då kan du bli Ageravolontär! Nu är anmälan till grundutbildningen öppen. Tor 1 sep, digitalt.

Vill du hjälpa till på Nattkampen?

2022 är det Göteborgs distrikt som håller Nattkampen - en natt då vi vandrar och tävlar på olika stationer tillsammans. Du är välkommen att vara med i planeringen, ordna en station eller vara funktionär! Du anmäla dig för att hjälpa till ensam, tillsammans med vänner eller som en hel lokalavdelning. Nattkampen sker 1-2 okt i Skee kyrka, i Strömstad pastorat.

Svenska Kyrkans Unga fyller jämnt!

2023 fyller Svenska Kyrkans Unga 30 år! Du kan redan nu börja fundera på hur din lokalavdelning vill fira.

En flaggstång med en röd flagga med texten Svenska kyrkans unga och deras symbol.

Rapport från distriktsårsmötet 2022

Den 2-3 april genomfördes Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs distrikts årsmöte i Lundby församling. Under helgen samlades ett trettiotal personer för mötas, diskutera och dela en helg tillsammans med demokratin i fokus.

Videoserie om Fadern

Förra året kunde ni se en härlig skara präster prata om Jesus på Svenska Kyrkans Ungas Youtube-kanal. I år handlar filmerna om Fadern. Följ med, se och dela, så kan vi tillsammans få chansen att fördjupa vår kunskap och växa i vår tro. Nya videos släpps var tredje fredag, med start 4 mars

Podd: Bibeln på ett år

1 januari startade Svenska kyrkans unga en bibelläsningspodd. Tanken är att läsa igenom Bibeln under ett år, och varje dag under året läser man en del ur gamla testamentet, nya testamentet psaltaren och ordspråksboken. Häng med du också!

Läs fler nyheter här...

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva

Här kan du bli medlem i Svenska Kyrkans Unga

Bli medlem!

Är du registeransvarig i lokalavdelningen?

Logga in på baksidan av Medlemssidorna här

Information om oss och vår verksamhet

Arrangemang

Här hittar du mer information om våra arrangemang; utbildningar och mötesplatser av olika slag.

Medlem

Svenska Kyrkans Unga har cirka 13 500 medlemmar i hela Sverige. Medlemmarna är grundbulten i Svenska Kyrkans Unga, utan er finns inte organisationen. Tillsammans är vi många!

Lokalavdelningar

Här kan du läsa mer om vad det innebär att vara en lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga.

Nyhetsbrevet Informatören

Prenumerera på vårt nyhetsbrev du också! Det kommer en gång i månaden och innehåller massa bra information och annat roligt.

Almanacka 2021-2022

Här kan du läsa om roliga saker som händer framöver.