Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift

Svenska Kyrkans Unga är en demokratisk rörelse av barn och ungdomar i Svenska kyrkan. Vi vill med Kristus i centrum och med dopet som grund verka i hela Guds skapelse och vara en gemenskap i församlingen där vi får växa i tro och ansvar.

Senaste nytt från Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift

Anmälan öppen till Gnistan!

I januari är det äntligen dags för Gnistan igen, och som vi har längtat! Temat är ”Tillsammans”, eftersom vi äntligen får vara tillsammans igen. Som vanligt blir det massa spännande workshops, maskeradmiddag, gudstjänster, andakter, lek och skratt. 13-15 januari 2023, Flämslätt. Anmäl dig senast 1 december

En flaggstång med en röd flagga med texten Svenska kyrkans unga och deras symbol.

Extra årsmöte

Sedan årsmötet i april har flera distriktsstyrelsen haft flera avhopp. Därför bjuder vi in till extra årsmöte för att fylla de lediga platserna så att vårt distrikt kan fortsätta ledas av engagerade och kloka unga människor. Lör 15 okt 10.00 via Zoom

Webinar om ung resurs

Vill du veta mer om programmet ung resurs, och vilka möjligheter det finns med att ha en ung resurs i din församling? Webinariet riktar sig till dig som är anställd i församling eller på annat sätt arbetar med unga i församlingen. Tis 4 okt 9.30-11.00 via Teams

De Ungas Kyrkomöte

De Ungas Kyrkomöte är mötesplatsen där Svenska Kyrkans Unga påverkar Svenska kyrkan, på allvar! Den 1-2 oktober 2022 samlas de valda ombuden och går igenom utvalda motioner från Svenska kyrkans högsta beslutande organ, kyrkomötet, och formulerar ett svar till varje motion.

Tävling: Bygg en bro!

I Svenska Kyrkans Unga bygger vi broar, mellan medlemmar i lokalavdelningen, på ett läger, med troende i andra länder eller då lokalavdelningar har kontakt med varandra. Nu när lokalavdelningens aktiviteter sätter igång igen är det dags för fler att upptäcka Svenska Kyrkans Unga! Ta med någon som inte är medlem ännu. Bygg en bro!

Transblessing

En digital konferens för, om och med kristna personer under 30 år som är trans, icke-binära eller på annat sätt trotsar könsnormerna. Konferensen är gratis och hålls på engelska. Lör-sön 1-2 okt 2022, digitalt

Riksläger 2023

Rikslägret är ett läger för unga vuxna som sker första gången under påsk 2023. Temat är att leva påsken, vilket vi kommer att fördjupa oss i under lägrets gång. Tors 6–sön 9 april 2023, Sigtuna folkhögskola, Uppsala

Göteborgs stiftsorganisation får Regnbågsnyckeln

Göteborgs stiftskansli har gjort utbildningen Regnbågsnyckeln med sina anställda och förtroendevalda. Regnbågsnyckeln går ut på att skapa en mer inkluderande kyrka som ifrågasätter normer och välkomnar hbtq-personer.

Vill du hjälpa till på Nattkampen?

2022 är det Göteborgs distrikt som håller Nattkampen - en natt då vi vandrar och tävlar på olika stationer tillsammans. Du är välkommen att vara med i planeringen, ordna en station eller vara funktionär! Du anmäla dig för att hjälpa till ensam, tillsammans med vänner eller som en hel lokalavdelning. Nattkampen sker 1-2 okt i Skee kyrka, i Strömstad pastorat.

Läs fler nyheter här...

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva

Här kan du bli medlem i Svenska Kyrkans Unga

Bli medlem!

Är du registeransvarig i lokalavdelningen?

Logga in på baksidan av Medlemssidorna här

Information om oss och vår verksamhet

Arrangemang

Här hittar du mer information om våra arrangemang; utbildningar och mötesplatser av olika slag.

Medlem

Svenska Kyrkans Unga har cirka 13 500 medlemmar i hela Sverige. Medlemmarna är grundbulten i Svenska Kyrkans Unga, utan er finns inte organisationen. Tillsammans är vi många!

Lokalavdelningar

Här kan du läsa mer om vad det innebär att vara en lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga.

Nyhetsbrevet Informatören

Prenumerera på vårt nyhetsbrev du också! Det kommer en gång i månaden och innehåller massa bra information och annat roligt.

Almanacka 2021-2022

Här kan du läsa om roliga saker som händer framöver.