Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift

Svenska Kyrkans Unga är en demokratisk rörelse av barn och ungdomar i Svenska kyrkan. Vi vill med Kristus i centrum och med dopet som grund verka i hela Guds skapelse och vara en gemenskap i församlingen där vi får växa i tro och ansvar.

Senaste nytt från Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift

Jobba som stiftskonsulent för Svenska Kyrkans Unga!

Göteborgs stift söker nu en stiftskonsulent för barn och ungdomar med särskilt fokus på Svenska Kyrkans Unga. Passa på att söka tjänsten, eller tipsa någon i din närhet som du tror skulle passa!

Vilken bild får och bör jag välja?

Bilder och videor sprids rekordsnabbt via en massa olika digitala kanaler, inte minst i sociala medier. Men många gånger är det oklart vilka bilder en får använda och hur. Dessutom kan det vara svårt att veta vilken typ av bild en ens ska använda för att väcka intresse. Svenska Kyrkans Unga bjuder in till en kurs för dig som är mellan 16 och 30 år och som använder bilder i ditt engagemang i församlingen. Tis 7 jun 2022 17.30, Göteborg

Bli volontär på RÅM

Vill du vara volontär på Riksårsmötet i augusti? Då får du hjälpa till med olika uppgifter för att arrangemanget ska bli så bra som möjligt. Du kan till exempel vara nattvakt, programledare för RÅM-TV, ljudtekniker eller hjälpa deltagarna i mötesbyrån.

Var med och påverka!

Är det något du vill förändra i Svenska Kyrkans Unga? Då kan du skriva en motion inför Riksårsmötet i augusti. Du kan skriva den själv eller tillsammans med fler från din lokalavdelning eller ditt distrikt. Motionen behöver vara hos förbundskansliet senast 31 maj.

Utbilda dig till Ageravolontär

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då kan du bli Ageravolontär! Nu är anmälan till grundutbildningen öppen. Tor 1 sep, digitalt.

Vill du hjälpa till på Nattkampen?

2022 är det Göteborgs distrikt som håller Nattkampen - en natt då vi vandrar och tävlar på olika stationer tillsammans. Du är välkommen att vara med i planeringen, ordna en station eller vara funktionär! Vill du och dina vänner hjälpa till? Nattkampen sker 1-2 okt i Skee kyrka, i Strömstad pastorat.

Några barn springer och leker utomhus.

Anmälan till Juniorlägret är öppen

Du kommer väl ihåg att anmäla dig till sommarens härliga juniorläger på Helsjön? Temat för i år är film men som vanligt blir det också massor av bad, lek andakter och annat roligt.

Svenska Kyrkans Unga fyller jämnt!

2023 fyller Svenska Kyrkans Unga 30 år! Du kan redan nu börja fundera på hur din lokalavdelning vill fira.

En flaggstång med en röd flagga med texten Svenska kyrkans unga och deras symbol.

Rapport från distriktsårsmötet 2022

Den 2-3 april genomfördes Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs distrikts årsmöte i Lundby församling. Under helgen samlades ett trettiotal personer för mötas, diskutera och dela en helg tillsammans med demokratin i fokus.

Läs fler nyheter här...

Här kan du bli medlem i Svenska Kyrkans Unga

Bli medlem!

Är du registeransvarig i lokalavdelningen?

Logga in på baksidan av Medlemssidorna här

Information om oss och vår verksamhet

Arrangemang

Här hittar du mer information om våra arrangemang; utbildningar och mötesplatser av olika slag.

Medlem

Svenska Kyrkans Unga har cirka 13 500 medlemmar i hela Sverige. Medlemmarna är grundbulten i Svenska Kyrkans Unga, utan er finns inte organisationen. Tillsammans är vi många!

Lokalavdelningar

Här kan du läsa mer om vad det innebär att vara en lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga.

Nyhetsbrevet Informatören

Prenumerera på vårt nyhetsbrev du också! Det kommer en gång i månaden och innehåller massa bra information och annat roligt.

Almanacka 2021-2022

Här kan du läsa om roliga saker som händer framöver.