Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift

Svenska Kyrkans Unga är en demokratisk rörelse av barn och ungdomar i Svenska kyrkan. Vi vill med Kristus i centrum och med dopet som grund verka i hela Guds skapelse och vara en gemenskap i församlingen där vi får växa i tro och ansvar.

Senaste nytt från Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift

Tävling: Bygg en bro!

I Svenska Kyrkans Unga bygger vi broar, mellan medlemmar i lokalavdelningen, på ett läger, med troende i andra länder eller då lokalavdelningar har kontakt med varandra. Nu när lokalavdelningens aktiviteter sätter igång igen är det dags för fler att upptäcka Svenska Kyrkans Unga! Ta med någon som inte är medlem ännu. Bygg en bro!

En vuxen och ett barn lägger pussel tillsammans.

Här och nu-dagen

Första lördagen i september är Svenska Kyrkans Ungas dag. I år är det 3 september, och den har temat "Du är viktig här och nu". Tillsammans satsar vi på att bygga broar och knyta nya kontakter. Klicka och läs mer om vad din lokalavdelning kan göra!

Riksårsmötet 2022 avslutat

Svenska Kyrkans Ungas riksårsmöte genomfördes 4-7 augusti i Flämslätt. Alla beslut går att läsa om på förbundets hemsida.

Webinar om ung resurs

Vill du veta mer om programmet ung resurs, och vilka möjligheter det finns med att ha en ung resurs i din församling? Webinariet riktar sig till dig som är anställd i församling eller på annat sätt arbetar med unga i församlingen. Tis 27 sep 9.30-11.00 via Teams

Transblessing

En digital konferens för, om och med kristna personer under 30 år som är trans, icke-binära eller på annat sätt trotsar könsnormerna. Konferensen är gratis och hålls på engelska. Lör-sön 1-2 okt 2022, digitalt

Riksläger 2023

Rikslägret är ett läger för unga vuxna som sker första gången under påsk 2023. Temat är att leva påsken, vilket vi kommer att fördjupa oss i under lägrets gång. Tors 6–sön 9 april 2023, Sigtuna folkhögskola, Uppsala

Anmälan till Nattkampen är öppen!

Anmälan till Nattkampen 2022 är nu öppen! Nattkampen är ett samarbete mellan Svenska Kyrkans Ungas 5 sydligaste distrikt. Under natten kommer går vi en bana där ditt lag samarbetar för att klara av olika stationer på temat kärlek. 1-2 okt 2022, Strömstad

Göteborgs stiftsorganisation får Regnbågsnyckeln

Göteborgs stiftskansli har gjort utbildningen Regnbågsnyckeln med sina anställda och förtroendevalda. Regnbågsnyckeln går ut på att skapa en mer inkluderande kyrka som ifrågasätter normer och välkomnar hbtq-personer.

Utbilda dig till Ageravolontär

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då kan du bli Ageravolontär! Nu är anmälan till grundutbildningen öppen. Tor 1 sep, digitalt.

Läs fler nyheter här...

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva

Här kan du bli medlem i Svenska Kyrkans Unga

Bli medlem!

Är du registeransvarig i lokalavdelningen?

Logga in på baksidan av Medlemssidorna här

Information om oss och vår verksamhet

Arrangemang

Här hittar du mer information om våra arrangemang; utbildningar och mötesplatser av olika slag.

Medlem

Svenska Kyrkans Unga har cirka 13 500 medlemmar i hela Sverige. Medlemmarna är grundbulten i Svenska Kyrkans Unga, utan er finns inte organisationen. Tillsammans är vi många!

Lokalavdelningar

Här kan du läsa mer om vad det innebär att vara en lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga.

Nyhetsbrevet Informatören

Prenumerera på vårt nyhetsbrev du också! Det kommer en gång i månaden och innehåller massa bra information och annat roligt.

Almanacka 2021-2022

Här kan du läsa om roliga saker som händer framöver.