Musikbanken

Ibland finns det önskemål om att komplettera den levande musiken med digital, vid exempelvis kyrkliga handlingar. Musikbanken gör det möjligt att spela digital musik i församlingar på ett lagligt sätt.

Musikbanken är Svenska kyrkans egna musiktjänst, en bank med all världens låtar samlade för våra kyrkor och församlingar. Musiken kan användas på bröllop, dop, begravningar och andra viktiga tillfällen – ett enkelt verktyg för dig som administrerar musiken. Musikbanken gör det möjligt att spela digital musik i församlingar på ett lagligt sätt.

Så funkar det

Musikbanken är mycket enkel att använda. Du kan skapa spellistor för varje tillfälle, t ex ett dop eller som bakgrundsmusik i caféet. I musikbanken kan du söka efter låtar, skapa spellistor och även önska låtar om du inte hittar det du söker. Alla låtar som önskas läggs till i appen inom fyra dagar förutsatt att de finns inspelade och är tillgängliga.

Musikbanken fungerar lika bra på telefonen, datorn och plattan, med samma inlogg på alla enheter. Vid dålig uppkoppling kan appen användas i offlineläge. Med Musikbanken slipper du  bränna CD-skivor och hantera upphovsrätt. Artisterna får till och med bättre betalt än med andra streamingtjänster.

Läs mer om Musikbanken på Kornet

Skapa ett konto

För att registrera ett konto, klicka här så kommer du till formuläret som du skriver ut, fyller i och sedan skickar in till 

 

Läs mer om musik i gudstjänsten.