Arbetsledare i Svenska kyrkan

Välkommen att delta i grundläggande chefs- och ledarskapsutbildningen Arbetsledare i Svenska kyrkan! Utbildningen ger dig som deltagare ett antal grundläggande chefsverktyg och även möjlighet att arbeta med ditt ledarskap i din egen konkreta arbetssituation. Tre tillfällen sep 2022 – feb 2023, Åkersberg stiftsgård i Höör.

Utbildningen syftar till att ge kunskap om hur arbetsgrupper fungerar och verktyg för kommunikation och konflikthantering. Kursdeltagarna ges kunskap om ledarskapsteori och hur man leder mot mål samt vad det innebär att arbeta i en värdebaserad organisation. Egen utveckling som ledare och chef går som en röd tråd genom hela utbildningen med syfte att på flera sätt stärka varje deltagares personliga utveckling som ledare och chef.

Utbildningen vänder sig till dig som är arbetsledare med delegerat personalansvar i din tjänst. Du är exempelvis kyrkogårdschef, förskolechef, kanslichef, verksamhetschef, kyrkogårdsförman eller arbetsledande komminister, diakon, kyrkomusiker och församlingspedagog. Denna utbildning vänder sig inte till dig som är teamledare eller samordnare utan personalansvar. Det unika med denna utbildning är ambitionen att låta yrkesrollernas olikheter bli en grund för ett gemensamt lärande om ledarskapets utmaningar i dagens och morgondagens svenska kyrka. Det är mycket glädjande att de fem sydliga stiften – Lund, Växjö, Göteborg, Skara och Linköping - tillsammans med Svenska kyrkans utbildningsinstitut nu för andra året kan erbjuda en utbildning för dig som är arbetsledare i en församling.

17 500 kr
Kost, logi och kurslitteratur ingår

20–22 september, 29 november–1 december 2022 och 7–9 februari 2023, Åkersberg stiftsgård i Höör

Seminariedagar i stiftet 20 oktober 2022 och 11 januari 2023
, Göteborg
Anmäl ditt intresse här senast den 31 maj 2022.
I din intresseanmälan ger du en kort beskrivning av ditt arbete och hur din arbetsledarposition ser ut och en kommentar till varför du vill gå kursen (ca ½ A4-sida)