Göteborgs stift

Kontakt

Göteborgs stift Besöksadress: Lilla Bommen 1, 41104 Göteborg Postadress: Box 11937, 40439 Göteborg Telefon: +46(31)7713000 E-post till Göteborgs stift

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konfirmation

Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en spännande och intressant upplevelse full av möjligheter. Konfirmationstiden är ett äventyr som vi hoppas att du vill vara med på!

Du kan konfirmera dig på många olika sätt, alla församlingar erbjuder konfirmation. Formen är olika men innehållet är gemensamt. Vi funderar tillsammans kring vänskap, kärlek, förlåtelse, ensamhet, gemenskap, tro och tvivel. Gud och Jesus, liv och död, hopp och livsglädje.

Vi åker också på läger, målar, filmar, dramatiserar, sjunger, går på gudstjänst, spelar och har roligt tillsammans!

Kika på vad som finns nära dig. Om du är osäker på vad församlingen närmast dig heter kan du söka på ortsnamn högst upp till höger på sidan.

Många väljer ett alternativ som finns nära där de bor och där de har sina vänner. Andra väljer med sitt specialintresse som inriktning, eller kanske för att åka ett längre läger?

Konfirmation i Svenska kyrkan är kostnadsfritt och betalas med hjälp av medlemsavgift. Dock kan vissa specialinriktningar samt längre lägervistelse medföra vissa kostnader. Den församling du konfirmerar dig i informerar om detta.

I Göteborgs stift finns utöver församlingarna andra aktörer som sammarbetspartner för koncentrerad konfirmand tid, främst under sommaren. Konfirmationsläger erbjuder: Lysestrand, Elida, KFUM (Sparreviken), Oas-rörelsen, Bohus-Malmöns Pensionat, STS, Åh stiftsgård och Örtagården.

Ha kul, upplev gemenskap, ta del av kyrkan och pröva den kristna tron - anmäl dig till konfa!