Svenska kyrkan Stockholms stift Besöksadress: Klara Södra kyrkogata 1, 11152 Stockholm Postadress: Box 163 06, 10325 Stockholm Telefon:+46(8)50894000 E-post till Svenska kyrkan Stockholms stift

Välkommen till Stockholms stift som sträcker sig från Össeby i norr till Botkyrka i söder och Djurö-Möja-Nämdö i öster till Adelsö-Munsö i väster.

Byggplaner runt Botkyrka kyrka

Stockholms stifts prästlönetillgångar är involverade i bostadsprojektet Prästviken nära Botkyrka kyrka. Detta är bara ett av tre byggprojekt nära kyrkan. Det andra projektet är Botkyrka församlings utvidgning av kyrkogården och det tredje är kommunens bostadsprojekt Södra porten tillsammans med Skanska. Det är på marken som berör Södra porten som kommunen förvarar stenmassor från Förbifart Stockholm, som planeras ligga kvar till 2024, vilket upprör många.

Läs mer om byggplanerna runt Botkyrka kyrka på Botkyrka församlings webbplats

Kyrkguiden leder dig rätt

Hand håller i mobiltelefon med appen på skärmen, framför Uppsala domkyrka.
Bild: Per Hård af Segerstad

Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också planera in gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis. Sök på "Svenska kyrkan" i Google Play och App Store så hittar du den.

sök volontäruppdrag i Stockholms stifts församlingar