Stockholms stift

Stockholms stift Besöksadress: Klara Södra kyrkogata 1, 11152 Stockholm Postadress: Box 163 06, 10325 Stockholm Telefon: +46(8)50894000 E-post till Stockholms stift Webbplats

Stockholms stift

Välkommen till Stockholms stift som sträcker sig från Össeby i norr till Botkyrka i söder och Adelsö-Munsö i väster.

Stoppa barnäktenskapen!

RFSU och Svenska kyrkan gör gemensam sak i kampanjen Tweeniebrud: Stoppa barnäktenskapen!
Varannan sekund blir ett barn bortgift. När ett samhälle drabbas av en humanitär kris – konflikter, epidemier eller naturkatastrofer – ökar antalet barnäktenskap.

Uttalande från biskop Eva Brunne angående resor i Svenska kyrkan

Bibelordet är biskop Eva Brunnes valspråk hämtat ur Jakobs brev 2:1. Stockholms stifts arbete vill visa vad biskop Evas valspråk betyder i praktiken.

"Gör inte skillnad på människor"

Församlingar, kyrkor och adresser

Några pilgrimsvägar är urgamla och trampas upp på nytt, andra är nya och oprövade. Människor ger sig ut på vägar och stigar i sitt sökande efter livets djup och i längtan.

Pilgrimsvandring