Svenska kyrkan Stockholms stift Besöksadress: Klara Södra kyrkogata 1, 11152 Stockholm Postadress: Box 163 06, 10325 Stockholm Telefon: +46(8)50894000 E-post till Svenska kyrkan Stockholms stift Webbplats

Välkommen till Stockholms stift som sträcker sig från Össeby i norr till Botkyrka i söder och Djurö-Möja-Nämdö i öster till Adelsö-Munsö i väster.

bön för barcelona

Tröstens Gud, var hos dem som sörjer sin kära.
Barmhärtighetens Gud, var hos dem som är skadade.
Hoppets Gud, var hos räddningsarbetarna.
Kärlekens Gud, var hos dem som är rädda.

Du som har givit oss livet, glädjen att leva tillsammans,
hjälp oss att inte fastna i uppgivenhet.
Låt inte terror och hot få sista ordet.
Ge oss mod och kraft att kämpa mot ondskan.

Livets Gud, led oss till rättvisa och fred.
Amen

Svenska kyrkan firar Finlands 100 år som självständig stat med en tvåspråkig Tangomässa den 26 augusti klockan 11 i Jakobs kyrka, Kungsträdgården.

Tangomässa firar Finland 100 år

Den 17 september går Svenska kyrkan till val. Alla medlemmar som fyllt 16 år får rösta. Nu är det klart vilka som kommer kandidera till stiftet, församlingar och pastorat i Stockholms stift. Sammanlagt ställer 7550 kandidater upp här.

Kyrkovalet

Själv använder hon hellre ordet årsrik.

Samhället ska ta vara på människors årsrikedom

Mycket jobb återstår för Barbro Westerholm, som med sina 84 år är den äldsta ledamoten i Sveriges Riksdag. Själv använder hon hellre ordet årsrik. – Det ringar in den kunskap och livserfarenhet som bara antalet levda år kan ge, berättar hon.

Under 2017 uppmärksammas att det är 500 år sedan Martin Luthers 95 teser offentliggjordes. Startskottet för den förnyelse-process som kallas reformationen. Den kom att påverka människors tankebanor och utvecklingen av kyrka och samhälle.

Femhundra år av reformation

Anställda, förtroendevalda och ideella medarbetare inom Stockholms stift kan hitta mer information på Svenska kyrkans gemensamma intranät.

För medarbetare

sök volontäruppdrag i Stockholms stifts församlingar