Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Stockholms stift Besöksadress: Klara Södra kyrkogata 1, 11152 Stockholm Postadress: Box 163 06, 10325 Stockholm Telefon:+46(8)50894000 E-post till Svenska kyrkan Stockholms stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Arbeta på Stockholms stifts kansli

Som anställd på stiftskansliet i Stockholms stift ingår du i stiftsorganisationen, vars uppgift är att främja församlingarna i deras grundläggande uppgift att fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission.

Stiftskansliet är uppbyggt kring biskopen och hans uppgifter, som är reglerade i kyrkoordningen.

Stiftskansliet

Arbetet på stiftskansliet är organiserat i två avdelningar, förvaltnings- och utvecklingsavdelningen och styrs av en ledningsgrupp som består av en stiftsdirektor tillika kanslichef, två avdelningschefer och en HR-specialist. Stiftskansliet har cirka 70 anställda och är en modern arbetsplats med ljusa trevliga lokaler i en öppen planlösning på Klara Södra kyrkogata, mitt i city.

Vi arbetar aktivt med ledarskap och medarbetarskap samt förebyggande med arbetsmiljö- och trivselfrågor och erbjuder våra medarbetare bland annat friskvårdsbidrag och årsarbetstid. En process med idé- och organisationsutveckling genomförts, där alla medarbetare varit delaktiga.

Mångfald

Stockholms stift strävar efter mångfald och en jämn könsfördelning bland de anställda. Organisationen vill välkomna människors olikheter och värdera dessa positivt.