Svenska kyrkan Stockholms stift Besöksadress: Klara Södra kyrkogata 1, 11152 Stockholm Postadress: Box 163 06, 10325 Stockholm Telefon:+46(8)50894000 E-post till Svenska kyrkan Stockholms stift

Sverigefinsk församlingsverksamhet

Den sverigefinska församlingsverksamheten bedrivs huvudsakligen på finska, men är delvis tvåspråkig. Syftet är att främja kristen tro och församlingsliv hos dem med finsk bakgrund eller anknytning.

i dessa församlingar bedrivs regelbundet sverigefinsk verksamhet

Kontakt med en finsktalande präst eller diakon
Det finns många tvåspråkiga församlingsmedarbetare i Stockholms stift.
Kontakta gärna någon av församlingarna listade här.
Du kan även kontakta Stockholms stiftskansli för mer information.
ninetta.edelsgren@svenskakyrkan.se

Boo församling
www.svenskakyrkan.se/boo/pa-finska

Botkyrka församling
www.svenskakyrkan.se/botkyrka/suomenkielinen

Finska församlingen
www.svenskakyrkan.se/finskaforsamlingen

Gustavsbergs-Ingarö församling
www.svenskakyrkan.se/gustavsberg-ingaro/suomalainen-toiminta/finsk-verksamhet-kevat/varen-2019

Hammarby församling

Haninge pastorat
www.svenskakyrkan.se/haninge/finsk-verksamhet

Huddinge pastorat
www.svenskakyrkan.se/huddinge/finsksprakig-verksamhet

Järfälla församling
www.svenskakyrkan.se/jarfalla/suomi

Lidingö församling
lidingoforsamling.se/aktiviteter-verksamheter/fira-gudstjanst/gudstjanst-pa-finska

Nacka församling
www.svenskakyrkan.se/nacka/verksamhet-pa-finska

Solna församling
www.svenskakyrkan.se/solna/aktiviteter-pa-finska_ny

Sundbybergs församling
www.svenskakyrkan.se/sundbyberg/sverigefinsk

Tyresö församling
www.tyresoforsamling.se/om-oss/suomeksi/

Täby församling
www.svenskakyrkan.se/taby

Vallentuna församling
www.svenskakyrkan.se/vallentuna/finsksprakig-verksamhetpalvelevapuhelin

Vällingby församling
www.svenskakyrkan.se/vallingby/st-tomaskretsen-pa-finska

Österåkers pastorat
www.svenskakyrkan.se/osteraker/suomeksi

Finska församlingen i Stockholms stift

Sverigefinländare i Stockholms stift kan tillhöra Svenska kyrkan antingen genom antingen den lokala församlingen där man bor eller Finska församlingen i Stockholm.

Finska församlingen i Stockholm är en tvåspråkig församling i Stockholms stift inom Svenska kyrkan. Liksom alla församlingar inom Svenska kyrkan följer man Svenska kyrkans ordning i gudstjänsterna på finska.

Tillhör du Svenska kyrkan?

Är du säker på att du tillhör Svenska kyrkan? Många sverigefinländare får en obehaglig överraskning när anhöriga dör och de vid kontakten med kyrkan får reda på att den avlidne inte tillhörde Svenska kyrkan.

Varför Sverigefinländare inte tillhör kyrkan kan ha många orsaker, tyvärr finns det många som tror att de tillhör kyrkan, men inte gör det.

Informationen finns i skattedeklarationen. Det går även att få information om detta från hemförsamlingen.

Sök församling

Nationella sidor

Svenska kyrkan på nationell nivå har finskspråkiga sidor. De innehåller information om Svenska kyrkan, kyrkliga handlingar, medlemskap och sverigefinsk verksamhet.
www.svenskakyrkan.se/suomeksi

Informationen finns även på svenska
www.svenskakyrkan.se/finska

Samtalshjälp på finska varje kväll kl 21-24

Svenska kyrkans finska telefonjour Palveleva puhelin, tel 020-26 25 00 är öppen varje kväll kl 21-24 för alla som vill samtala om sin livssituation på finska. De frivilliga medarbetarna i jouren erbjuder samtalshjälp, men ingen terapi, expertråd eller färdiga lösningar. Trosfrågor diskuteras endast, om den som ringer själv önskar det.