Stiftsfullmäktiges sammansättning

Stiftsfullmäktiges sammansättning 2018-2021

Arbetarepartiet Socialdemokraterna

27 ledamöter
Amanda Almstedt Valldor, Anders Wallner, Ernst Håkan Levander, Ove Andersson, Ulla Löfgren, Annika Johansson Hansson, Wåge Johansson, Ulla Margareta Gisslar, Lennart Sven Olof Ängeby, Barbro Bergstedt, Carola Norén, Inger Nybrant, Ove Larsson, Lars Rande, Birgitta Nilsson, Daniel Larson, Kari Vikslätt, Maria Stepanovna Hassan, Lars Johan Kurt Holmström, Ann-Charlotte Persson Tjäder, Nanna Tranströmer, Olle Burell, Jan Forsell, Irene Pierazzi, Jan Andersson, Monica Sundström och Jösta Claesson.

Ersättare
Karin Gunilla Schöldström, Raimond Molander, Hans Mårten Joakim Svensson Risdal, Vanja Lundby Vedin, Kurt Roland Sjöberg, Inga-Britt Rova, Birgitta Segerström, Stig Nyman, Jörgen Silén, Johnny Lundell, Inger Edvardsson, Kristina Lejdström, Hans Erik Göran Dahlstrand, Gunilla Fredlund och Jonny Tedenfors.

Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan

17 ledamöter
Staffan Törnqvist, Ulla Birgersdotter, Lars Olof Landin, Micael Terstedt, Johan Ax, Jan-Hugo Nihlén, Roland Johansson, Elisabet Lanner, Cecilia Billgren Askwall, Ann-Mari Persson Lundholm, Stefan Ulfswärd, Johan Drevemo, Ursula Grünerwald, Olof Bergendal, Inger Linge, Roland Engkvist och Gunnel Stenqvist.

Ersättare
Elisabet Berggård, Victor Backström, Siv Ulander, Lars Jakobsson, Ernst Tanner, Lars Gonzales Carlsson, Bengt Nylander, Eva Olovsdotter och Clas Boström.

Borgerligt alternativ

12 ledamöter
Jan Olov Sundström, Lars Svärd, Martin Valfridsson, Claes-Johan Bonde, Georg Lagerberg, Suzanne Fredborg, Inger Olsson Blomberg, Hanna Hesser Nordin, Björn Falkeblad, Björn Karlsson, Lars Malmstål och Lars Berglund.

Ersättare
Anette Hellström, Stefan Oesman, Joakim Gräns, Viktor Norén, Gaby Borglund och Thorwald Nilsson.

Centerpartiet

8 ledamöter
Daniel Sunesson, Gunilla Blom, Anne-Marie Karlsson, Cecila Önfelt, Julian Kaijser, Elin Larsson, Karin Simonsson Norling och Gustav Hemming.

Ersättare
Håkan Jonsson, Lovisa Kronsporre, Sven-Olof Kåhre och Marcela Arosenius.

Sverigedemokraterna

7 ledamöter
Christina Wallmark, Arnold Boström, Marie Axelsson Ahl, Jenny Ribsskog, Magnus Dahlberg, Göran Ek och Stefan Buncic.

Ersättare
Jimmy Fors, David Lång, Lars Johansson och Lotta Nordfeldt.

Vänstern i Svenska kyrkan

6 ledamöter
Britt Björneke, Carita Stenbacka Tenezakis, Annacarin Wallin, Klas Ek, Jonas Ljungstedt och Eva Sjöström.

Ersättare
Maria Iribarne Gomez Haedo, Eddie Vivenius och Madeleine Gyllenhammar.

Fria liberaler i Svenska kyrkan

5 ledamöter
Margaretha Herthelius, Göran Aspgren, Helena Bargholz, Olov Lindquist och Caroline Åkerhielm.

Ersättare
Tomas Nimreus Silfversvärd, Raili Buresund Ahlfors och Sten Grack.

Frimodig kyrka

2 ledamöter
Göran Lostig och Mikael Johansson.

Ersättare
Dan Evaldsson och Helena Edlund.

Kristdemokrater i Svenska kyrkan

2 ledamöter
Kerstin Rossipal och Agnetha Hilding Qvarnström.

Ersättare
Pia Berkman och Berith Jansson.

Miljöpartister i Svenska kyrkan

2 ledamöter
Marja Sandin-Wester och Staffan Lundstedt.

Ersättare
Marianne Broman och Magnus Jarnling.

Öppen kyrka

2 ledamöter
Charlotte Haggren och Johan Blix.

Ersättare
Helena Inghammar och Margareta Andersén.

Gröna kristna

Åsa Öckerman.

Ersättare
Domino Kai och Hjördis Herlitz.