Foto: Magnus Aronson

Pilgrimsvandring

Pilgrimsvandringar och pilgrimsliv lockar allt fler. Människor ger sig ut på vägar och stigar i sitt sökande efter livets djup och i längtan efter inre och yttre uppbrott. Några färdvägar är urgamla och trampas upp på nytt, andra är nya och oprövade.

Pilgrimscentrum Tyresö

Pilgrimscentrum är öppet året om med vandringar, kurser programkvällar och inspirations-dagar. Markerade leder finns runt kyrka, slott och nationalpark.

Ingegerdsleden

Det går att pilgrimsvandra längs en elva mil lång pilgrimsled från Storkyrkan i Stockholm till Uppsala domkyrka.

Pilgrim Vallentuna

Tre markerade vandringsleder, en pilgrimsgård och ett pilgrimskapell i Frösunda är stommen i Pilgrim Vallentuna.

Stolpe med märke utmed vandringsleden

Om pilgrimsleden

Ett Birgittastråk för såväl pilgrimer som söndagspromenerare och barnfamiljer

Sankt Botvids pilgrimsled

Sankt Botvids pilgrimsled sträcker sig mellan Salems kyrka och Botkyrka kyrka. Vandringsleden är ca 8 km lång.

Pilgrimsvandra i Nacka

Välkommen att vandra samtidigt som du lär dig om FN's 17 globala mål!

Pilgrimsvandrare

Anna har börjat se på hela sitt liv som en vandring. Varje dag är som en pilgrimsvandring. En del av vår livsvandring här på jorden. - Det går uppför och nerför och ibland får man skavsår.