Kyrkorna på Pride  

Kyrkorna på Pride är ett samarbete mellan Svenska kyrkan, Equmeniakyrkan, Svenska kyrkans unga, EKHO, Sensus och Bilda, och erbjuder ett omfattande program under prideveckan.

Kyrkorna på Pride medverkar på Stockholm Pride 2023

Stockholm Pride firar 25 år 2023. Prideveckan är v. 31. Läs mer här: https://www.stockholmpride.org/

Arbetsgruppen Kyrkorna på Pride

Planerna för Kyrkorna på Pride 2023 är redan i full gång. Det finns en arbetsgrupp som jobbar med närvaron i Prideparaden, i Pride Park, på Pride House och med Kyrkorna på Prides gemensamma gudstjänster.

Planerar ni aktiviteter i er kyrka/församling under Prideveckan 2023?  

Allt som händer lokalt ute i våra olika kyrkor och församlingar är det som utgör Pride City på Stockholm Pride. Kyrkorna på Pride kommer att ge ut ett gemensamt kalendarium. Vi vill så snart som möjligt få veta vad kyrkor och församlingar inom Kyrkorna på Pride planerar för aktiviteter under Prideveckan 2023. 

HBTQI-nätverk

Det finns ett nätverk för HBTQI-frågor för alla som arbetar i en kyrka eller ett samfund i Stockholmsområdet. HBTQI-nätverket jobbar brett men är också med i förberedelserna för Kyrkorna på Prides närvaro under prideveckan. Nätverket ses ca 2 ggr/termin. 

KONTAKT:

Hör av dig till handläggaren för mångfaldsfrågor i Stockholms stift om du vill vara med i Kyrkorna på Prides arbetsgrupp eller för att rapportera in vad ni planerar lokalt i er församling under Prideveckan.

Varför behövs Kyrkorna på Pride?

Tillsammans arbetar vi för att motverka diskriminering av HBTQI-personer - för en kyrka som inkluderar alla och möter varje människa med kärlek och respekt.  

Synen på HBTQI-frågor ser olika ut i de kristna kyrkorna, och genom tiderna har kyrkor tyvärr allt för ofta bidragit till förtrycket av HBTQI-personer. Svenska kyrkan och Equmeniakyrkan har under senare år arbetat mycket med detta och strävar efter att vara öppna och inkluderande kyrkor där det finns rum för alla. Homo, bi -och transfobi skapas ofta pga av okunskap och rädsla inför det som är annorlunda eller inte följer normen. Genom vårt samarbete i Kyrkorna på Pride vill vi både sprida kunskap om HBTQI och visa att våra kyrkor vill vara inkluderande. Vårt mål är att ALLA, oberoende av sin sexualitet eller könsidentitet ska känna sig trygga och välkomna i den kristna gemenskapen. Vi tror på att varje människa är skapad till Guds avbild och älskad av Gud, och därför ska varje människa mötas med kärlek och respekt.  

Kyrkorna på Pride deltar på Pride House, Pride Park, Pride Parade, lokalt ute i församlingarna på Pride City och digitalt på sociala medier. Följ gärna Kyrkorna på Pride på Facebook (Kyrkorna på Pride) och Instagram (@kyrkornapapride)!

Har du frågor om Kyrkorna på Pride?

Hör av dig till annajohanna.blom@svenskakyrkan.se

Ett kors av regnbågsfärgade blommor.

HBTQI i Svenska kyrkan Stockholms stift

Varje människa är skapad till Guds avbild och älskad av Gud. I Svenska kyrkan ska därför alla människor mötas med kärlek och respekt, oberoende av sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck.

Seminarieserien Tro, Hopp och Kärlek

I tre 45-minutersprogram med spännande gäster får vi följa samtal om HBTQ-frågor.

Läs programmet som PDF

Kyrkorna på Prides program 29 juli-7 augusti 2022 (Stockholm)

Fredag 29 juli

10.00-16.30 THIS IS ME! Fotoutställning Adolf Fredriks kyrka
Fotoutställningen ”THIS IS ME” av Åsa Sjöström med text av Ida Persson Lännerberg. Ta del av porträtt av ickebinära transpersoner i olika åldrar, från olika delar av landet, med olika livsresor - men med samma längtan om att bli accepterade och erkända precis som de är. Utställningen pågår t.o.m 12 augusti. Öppet under kyrkans öppettider.

Söndag 31 juli

11.00 Regnbågsmässa Uppenbarelsekyrkan, Hägersten
Vi inleder Stockholm Pride i Hägerstens församling med en mässa som präglas av stor delaktighet och inklusivitet. Alla är välkomna och gudstjänsten är särskilt riktad till dig som är HBTQ+. Välkommen precis som du är. Präst: Marie Kullenberg; Musiker: Carl d’ Ailly

18.00 Pride i ord och toner Kvarterskyrkan, Hägersten
Musikandakt på kajen. Välkommen på en andakt i musikens tecken. Musikern Jan Hammarlund har haft ett långt och rikt musikliv. Med sånger som ”Sexualpolitiskt snack” och ”Ville” blev han en frontfigur i gayrörelsen under proggens 1970-tal. Fri entré. Läs mer på Hägerstens församlings webb

Måndag 1 augusti

11.00 - 18.00 Konstutställning: Bleed Into One Kungsholms kyrka. Utställningen pågår hela Prideveckan. Läs mer på Västermalms församlings webb.

14.00 -16.00 Skaparcafé i regnbågens tecken Kvarterskyrkan, Hägersten
Välkommen till en öppen mötesplats med möjlighet att skapa, samtala och fika. Vi bjuder på samtal, pysselmaterial. Fika kan köpas till självkostnadspris. Kom som du är - med eller utan inspiration!

16.00 -17.30 Bordssamtal om queer mystik Kvarterskyrkan, Hägersten
Vi samtalar om de queera spår som vi kan upptäcka i den kristna historien samt de glimtar av mystik vi kan hitta i oss själva. Medeltida teologi om könsöverskridande identitet, samkönade bröllop och annat oväntat glimmar till i vår historia och tillsammans får vi fundera över vad det kan ge oss som lever här och nu.

Tisdag 2 augusti

09.00-15.00 Konstutställning Nino Ramsby Vantörs kyrka, Högdalen
Konstnären Nino Ramsby ställer ut sina verk. Öppettider: 9.00-15.00 tisdag till söndag, samt vid tillfällen när kyrkan är öppen vid evenemang/gudstjänst.

11.00 - 18.00 Konstutställning: Bleed Into One Kungsholms kyrka. Utställningen pågår hela Prideveckan. Läs mer på Västermalms församlings webb.

11.00-13.00 Regnbågscafé Kungsholms kyrka
Gott fika i vacker miljö på kyrkplan framför ingången till Kungsholms kyrka.

11.00-16.00 Utställning - Färgernas botgöring Engelbrektskyrkan
Utställningen Färgernas botgöring - om queer liturgi av textilkonstnär Morris Åkermalm. Med inspiration från Engelbrektskyrkans textilier och i samklang med platsen har konstverken växt fram. De kristna liturgiska färgerna får möta färgerna från prideflaggan och vävs samman i textila verk som intar olika delar av kyrkan under Pride månaden augusti. Genom Färgernas botgöring undersöker Åkermalm olika identiteter och aspekter av att vara människa. Öppet 2/8 – 28/8. tis-sön 11.00-16.00

12.00 Upprättelsmässa Kungsholms kyrka
Marjut Ervasti, präst, Stina Annehed, diakon, Karin Skogberg Ankarmo, musiker. En mässa om upprättelse, förlåtelse och hopp.

14.00-14.45 Vi ska måla hela världen(?) - ett samtal om religionen och teologins
vara eller icke-vara i arbetet för HBTQI-personers rättigheter på global nivå.  Pride House, Clarion Hotel, Ringvägen 98. 
Religion och religiöst språk används ofta som ett sätt att förtrycka HBTQI-personer, men har kyrkan och teologin en roll att spela för att främja HBTQI-personers rättigheter i världen? I så fall, hur? Och hur kan kyrkan på bästa sätt bemöta de HBTQI-flyktingar som kommer till Sverige? Medverkande: Eido al Fakir (han/honom) är en queer artist, gitarrist och musikproducent från Syrien. Lina Landström (hon/henne) är queerteolog och doktorerar i praktisk teologi vid Vrije Universiteit i Amsterdam. 

14.00-16.00 Skaparcafé i regnbågens tecken Kvarterskyrkan i Hägersten
Välkommen till en öppen mötesplats med möjlighet att skapa, samtala och fika. Vi bjuder på samtal, pysselmaterial och fika kan köpas till självkostnadspris. Kom som du är - med eller utan inspiration!

16.00-17.30 Bordssamtal om queer mystik Kvarterskyrkan i Hägersten
Vi samtalar om de queera spår som vi kan upptäcka i den kristna historien samt de glimtar av mystik vi kan hitta i oss själva. Medeltida teologi om könsöverskridande identitet, samkönade bröllop och annat oväntat glimmar till i vår historia och tillsammans får vi fundera över vad det kan ge oss som lever här och nu.
Leds av prästen Marie Kullenberg.
Ingen anmälan krävs.

16.00-21.00 Kärlekskväll på linje 17 Markuskyrkan, Björkhagen
Välkomna till en kärleksfylld afton vid björkarna utanför Markuskyrkan i Björkhagen med andakt, mat och sång!

17.00-19.00 Vernissage & musik- och samtalskväll Vantörs kyrka, Högdalen
Vernissage av konstnären Nino Ramsbys konstutställning som pågår i kyrkan. Kl 18 blir det sång och musik med Nino och samtal kring hans konstnärsskap.
Samtalet leds av Lena Bernell, präst.

18.00 Mässa i regnbågens färger Engelbrektskyrkan
Bekänn din inre färg! Vi firar en mässa i Engelbrektskyrkan i samband med invigning av Morris Åkermalms om Prideflaggans färger och liturgiska färger.

19.00 Lovsång under regnbågen Norrmalmskyrkan
Lovsång under regnbågen – En queerinkluderande lovsångskväll. Vi fyller kyrkan med sångare, band, queerteologi och gemenskap. Medverkande: Stefan Albinsson, Sabina Lilja, Sara Brannäs, José Poleon-Henry, Rainbow Gospel, EKHO Stockholm m fl.

Onsdag 3 aug

9.30-12.00 Öppna förskolan Årsta kyrka
Välkomna till Öppna förskolan under Pride, hit är alla välkomna! Vi sjunger, pysslar och fikar tillsammans. Ingen föranmälan krävs.

9.30 Morgonmässa Norrmalmskyrkan
Vi firar nattvard tillsammans i en inkluderande gemenskap innan vi möts till seminariet ”Att vara trans och kristen” Pastor Eva Larsen m fl

10.00-12 .00 Seminarium - att vara trans och kristen Norrmalmskyrkan
En personlig berättelse om att vara transperson i församlingsmiljö. Vi delar erfarenheter och tankar om hur Equmeniakyrkan kan vara en inkluderande och trygg plats för transpersoner. Vi utgår från den nyutgivna boken ’En enda kropp’. Fika serveras! Medverkande: Emanuel Johansson, författare, Oliver Jähnke, YouTuber, Jenny Dobers, kyrkoledare i Equmeniakyrkan. Arrangör: Norrmalmskyrkan, EKHO Stockholm, Bilda Öst, Universitetskyrkan samt lokala församlingar i Equmeniakyrkan Stockholm.

10.00 Frukostseminarium - Hur skyddas jag av diskrimineringslagen? Sensus Studieförbund, Medborgarhuset
Visste du att en antidiskrimineringsbyrån Stockholm kan hjälpa dig kostnadsfritt om du har utsatts för diskriminering? I detta seminarium ges en kort grundläggande introduktion om diskriminering där du får veta mer om vad diskriminering är, vem som skyddas, hur skyddet ser ut och vart du kan vända dig. Välkommen att vara med på plats eller digitalt via Zoom. Kostnadsfritt men anmälan krävs. Föranmälan på sensus.se/anmal/323923.
Arrangör: Sensus och Antidiskrimineringsbyrån Stockholm Norr
.

10.00-14.00 Öppen förskola Högalidskyrkan
Öppet för både små och större barn. Kom och lek, prata och pyssla! Plaska i barnpoolen och fika gott och billigt. Sångstund kl. 11. Kom och gå när du vill och kan! Vi har öppet kl 10–14 onsdag–fredag 3/8–5/8.

11.00 - 18.00 Konstutställning: Bleed Into One Kungsholms kyrka. Utställningen pågår hela Prideveckan. Läs mer på Västermalms församlings webb.

11.00-13.00 Regnbågscafé Kungsholms kyrka
Gott fika i vacker miljö på kyrkplan framför ingången till Kungsholms kyrka.

12.00-12.45 Från svartvit till färgglad kyrka TECKENSPRÅKSTOLKAD Pride House, Clarion Hotel, Ringvägen 98. Ett samtal om HBTQ+ genom historien fram till nutid i Svenska kyrkan. Hur har vägen från diskriminering till inkludering sett ut? Medverkande: Eva Brunne, tidigare biskop i Stockholms stift och Lena Bernell, präst i Vantörs församling.

13.00-13.45 Seminarium: Aces & aros - de asexuella och aromantiska
spektrumen
Pride House, Clarion Hotel, Ringvägen 98.
Vad är asexualitet och aromanticism/aromantik? Vilka normer finns i samhället och kyrkan som påverkar aces och aros? Och hur kan kyrkan vara en trygg plats för asexuella och aromantiska personer? I det här seminariet går vi igenom grundläggande kunskap om asexualitet och aromanticism/aromantik. Vi tittar också närmare på vilka normer och utmaningar det finns som kan göra det problematiskt att komma ut som asexuell och aromantisk. Medverkar gör Elin Westöö som är utbildad pastor och ideellt engagerad i EKHO. Elin identifierar sig som asexuell och aromantisk och har erfarenhet av att komma ut i vuxen ålder.

14.00-15.30 Cafésamtal- seniorer under regnbågen Vantörs kyrka, Högdalen
Lovisa Tideström Underdal samtalar med Regnbågens kooperativa hyresförening om deras boende för seniora HBT-personer.
Kaffeservering.

14.00 -16.00 Samtal kring utställningen THIS IS ME! Adolf Fredriks kyrka
Se, upplev & dela- samtal kring fotoutställningen THIS IS ME! Åsa Sjöströms porträtt av ickebinära transpersoner. Vi ser utställningen tillsammans och samtalar om de tankar och känslor som den väcker.

14.00 -16.00 Skaparcafé i regnbågens tecken Kvarterskyrkan, Hägersten
Välkommen till en öppen mötesplats med möjlighet att skapa, samtala och fika. Vi bjuder på samtal, pysselmaterial.
Fika kan köpas till självkostnadspris.
Kom som du är - med eller utan inspiration!

14.00 -17.00 Regnbågscafé & Skaparverkstad Sundbybergs kyrka
Vi träffas för fika och gemenskap i Lammets lokaler på Prästgårdsgatan 11 i Sundbyberg. Ingång ifrån huset baksida/trädgården. Skaparverkstad med möjlighet att göra plakat och skyltar inför Pride-paraden

16.00 -17.30 Bordssamtal om queer mystik Kvarterskyrkan, Hägersten
Vi samtalar om de queera spår som vi kan upptäcka i den kristna historien samt de glimtar av mystik vi kan hitta i oss själva. Medeltida teologi om könsöverskridande identitet, samkönade bröllop och annat oväntat glimmar till i vår historia och tillsammans får vi fundera över vad det kan ge oss som lever här och nu.

18.00 Kvällsmässa Kungsholms kyrka
Marjut Ervasti, präst, Stina Annehed, diakon, Mats Eriksson, musiker.
En enkel mässa firas inför kvällens konsert och Sing-along-kväll med operasångaren Rickard Söderberg.

18.30 Pridemässa Sundbybergs kyrka
Enkel veckomässa i regnbågens tecken.

19.00 Sing-along-kväll med Rickard Söderberg Kungsholms kyrka
Sjung med när Rickard Söderberg gästar Kungsholms kyrka. En sing-along-kväll för alla sångsugna som vill ta ut svängarna! Det blir en mix av andliga sånger och en och annan pärla från operans repertoar.
Entré 100 kr, biljetter finns på Billetto.se 
Välkommen.

Torsdag 4 aug

9.30-10.00 Morgonmässa Norrmalmskyrkan
Vi firar nattvard tillsammans i en inkluderande gemenskap innan vi möts till seminariet ”Equmeniakyrkan - ett hem för hbtq+-personer” Pastor Eva Larsen m fl.

10.00-12.00 Seminarium-Equmeniakyrkan - ett hem för hbtqi+personer Norrmalmskyrkan
På Pride förra året påbörjades ett samtal som nu får en uppföljare. Du är välkommen även om du inte var med då. Vi anknyter till den nyutgivna boken ’En enda kropp’ och samtalar om hur våra församlingar kan vara en trygg plats för HBTQI+ personer. Fika serveras! Medverkande: Amy Karlsson, styrelseledamot i EKHO-Stockholm, Jenny Dobers, regional kyrkoledare i Equmeniakyrkan Stockholm m fl. Servering. Arrangör: Norrmalmskyrkan, EKHO Stockholm, Bilda Öst, Universitetskyrkan samt lokala församlingar i Equmeniakyrkan Stockholm.

10.00-11.00 Frukostseminarium - Träna upp ditt civilkurage! Sensus Studieförbund, Medborgarhuset
Träning ger färdighet! Lär dig att ingripa mot orättvisor, diskriminering, homofobi, sexism, rasism och andra kränkningar. Tillsammans med utbildade tränare får du bl.a. möjlighet att öva och experimentera med olika tekniker i hur en kan ingripa i situationer där någon blir utsatt för maktmissbruk, kränkningar och orättvisor. Kostnadsfritt men anmälan krävs. Föranmälan på sensus.se/anmal/323921 Arrangör: Sensus och Antidiskrimineringsbyrån Stockholm Norr

10.00-14.00 Öppen förskola Högalidskyrkan
Öppet för både små och större barn. Kom och lek, prata och pyssla! Plaska i barnpoolen och fika gott och billigt. Sångstund kl. 11. Kom och gå när du vill och kan! Vi har öppet kl. 10–14 onsdag–fredag 3/8–5/8.

11.00 - 18.00 Konstutställning: Bleed Into One Kungsholms kyrka. Utställningen pågår hela Prideveckan. Läs mer på Västermalms församlings webb.

11.00-13.00 Regnbågscafé Kungsholms kyrka
Gott fika i vacker miljö på kyrkplan framför ingången till Kungsholms kyrka.

11.00-16.00 Drop-in-vigsel och dop Markuskyrkan, Björkhagen
Välkommen till en glädjens dag där du eller ditt barn har möjlighet att bli döpt på plats och där du och din partner kan få viga er bland björkarnas sus. Ingen föranmälan. Läs mer om vad du behöver tänka på innan och ha med dig på vår hemsida.
Bokning kl 11-12. Vigslar och dop sker mellan 12-15.30.

12.00-12.45 Panelsamtal: Transblessing Pride House, Clarion Hotel, Ringvägen 98. I oktober 2021 anordnades den första Transblessing, en digital konferens för, av och med unga kristna transpersoner. Vid den här programpunkten får ni lyssna till ett samtal mellan några ur konferensens styrgrupp som berättar om planeringsarbetet, hur konferensen blev, varför det är viktigt med transseparatistiska rum i kyrkan, samt om planerna för Transblessing 2022. Medverkande: Styrgruppen för Transblessing (EKHO, Svenska kyrkan, Svenska kyrkans unga och Sensus studieförbund) 

12.00-12.45 Föreläsning: Kristen hederskultur – en giftig cocktail för
hbtqi-personer
Pride House, Clarion Hotel, Ringvägen 98.
Den karismatiska frikyrkliga teologin får många unga HBTQI-personer att reducera sina liv in i skavande heteronormativa arrangemang, som skapar psykisk ohälsa och sår i själen och kan ta många år att läka. Helt i onödan. Att som ung HBTQI-person i vardande stå upp mot ett välsmort gudsmaskineri kräver en extraordinär personlighet eller i alla fall stort mod. Dessa frikyrkliga ungdomar behöver samhällets stöd och strukturerna behöver granskas. Medverkande: Erik Lundström, teolog och socionom som 2020 gjore studien Kristen hederskultur: En studie om hedersrelaterad ecklesiologi i pentekostal-karismatisk kontext. 

13.00 -15.00 Café paradiset Årsta kyrka
Café Paradiset är en mötesplats för dig som identifierar dig som HBTQ+-person, oavsett ålder. Vi samtalar och delar gemenskap över fikaborden. Vi bjuder på fika, ingen föranmälan krävs.

14.00-15.00 Queera bibelstudier Kungsholms kyrka
I Svenska kyrkan talas det om hbtq-frågor och hur hanterar vi som kyrka queerhet och queerteologi? Följ med prästen Marjut Ervasti när hon leder oss i ett queert bibelstudium. Du behöver inga förkunskaper för att vara med på bibelstudierna!

14.00 -17.00 Regnbågscafé & Skaparverkstad Sundbybergs kyrka
Vi träffas för fika och gemenskap i Lammets lokaler på Prästgårdsgatan 11 i Sundbyberg. Ingång ifrån huset baksida/trädgården. Skaparverkstad med möjlighet att
göra plakat och skyltar inför Pride-paraden.

17.00 -21.00 Ungdomskväll i Årsta Årsta kyrka
Hit kan du komma för en kväll i trygg gemenskap. Vi äter middag mellan 17-18:30, 18:30-21 umgås vi och får information från Kyrkans SOS. Alla mellan 12-25 år är välkomna.
För deltagande vid middagen krävs föranmälan till sofia.proohf@svenskakyrkan.se
I samarbete med Kyrkans SOS.

17.30 Hedvigdans - Pridespecial Schlager! Hedvig Eleonora kyrka
HedvigDans Pridespecial, en dansmässa med 100% schlager!
I alla tider har människor använt dansen för att förstärka och fördjupa ordet. Dansen står i centrum så du behöver komma till mässan i träningskläder. Börja schlagerkvällen i Hedvig Eleonora kyrka!

18.30 Mässa i Pride Sofia kyrka
Medverkande: Ben Schueler, klarinett; Wouter van der Lans, piano; Henk Gierveld, piano/orgel; Henrik Arlestrand, orgel; Arne Nilsen, präst.

19.30 Musik i sena sommarkvällen Sofia kyrka
Konsert med en trio från Holland. Ben Schueler, klarinett, Wouter van der Lans, piano Henk Gierveld, piano/orgel

Fredag 5 aug

10.00-11.00 Frukostseminarium - Tryggare rum i ideella organisationer Sensus Studieförbund, Medborgarhuset
I detta seminarium presenteras verktyg för att ideella organisationer ska kunna arbeta mer inkluderande och förebygga exkludering och kränkningar på grund av kön, sexuell läggning, könsidentitet- och uttryck, ålder, religion, etnicitet och funktionsförmåga. Seminariet vänder sig till dig som vill skapa bättre förutsättningar för att deltagare eller medlemmar i er organisation ska känna sig tryggare och mer inkluderade. Kostnadsfritt men anmälan krävs. Föranmälan på sensus.se/anmal/323922.
Arrangör: Sensus och Antidiskrimineringsbyrån Stockholm Norr.

10.00-14.00 Öppen förskola Högalidskyrkan
Öppet för både små och större barn. Kom och lek, prata och pyssla! Plaska i barnpoolen och fika gott och billigt. Sångstund kl. 11. Kom och gå när du vill och kan! Vi har öppet kl. 10–14 onsdag–fredag 3/8–5/8.

11.00 - 18.00 Konstutställning: Bleed Into One Kungsholms kyrka. Utställningen pågår hela Prideveckan. Läs mer på Västermalms församlings webb.

12.00-12.45 Panelsamtal - omvändelseförsök i frikyrkliga miljöer TECKENSPRÅKSTOLKAD Pride House, Clarion Hotel, Ringvägen 98.
Vad händer i en ung människa som är på en plats där hen tror att hen är trygg, men blir bemött med påtryckningar om att ändra sin könsidentitet och/eller sexuella läggning? Hur kan vi arbeta för att detta ska upphöra? Vad görs redan och vad kan göras
bättre? Hur påverkas tron på sig själv, sin omgivning och på religionen som stödjande funktion? Medverkande: Oliver Jähnke & Robin Paulonen, EKHO. Moderator: Anna-Karin Caspersson, EKHO. https://www.stockholmpride.org/evenemang/pride-house/

15.00-17.00 Drop-in-vigsel Vantörs kyrka, Högdalen
Kom och gift er i Vantörs kyrka eller i öppna förskolan Regnbågens trädgård. Präst och musiker finns på plats och vi bjuder på tårta, kaffe och alkoholfritt bubbel. Anmäl er på kyrktorget i Vantörs kyrka på Önskehemsgatan 21.
Glöm ej hindersprövning och legitimation.

Lördag 6 aug

11.00 Paradmässa Kungsholms kyrka
Biskop emerita Eva Brunne, Marjut Ervasti, m fl präster, Karin Skogberg Ankarmo, musiker. Vi går sedan tillsammans till Norr Mälarstrand för att delta i Prideparaden!

12.00 - 16.00 Konstutställning: Bleed Into One Kungsholms kyrka. Utställningen pågår hela Prideveckan. Läs mer på Västermalms församlings webb.

13.00 Pride parade! Kungsholms kyrka
Stockholm Pride parade 2022 går av stapeln klockan 13:00. Starten kommer att ligga på Norr Mälarstrand för att sedan slingra sig igenom hela stan till Östermalms IP. Paradvägen brukar ta ca 2 timmar att gå.

Söndag 7 aug

10.00 - 16.00 Konstutställning: Bleed Into One Kungsholms kyrka. Utställningen pågår hela Prideveckan. Läs mer på Västermalms församlings webb.

11.00 Regnbågsmässa Kungsholms kyrka
Marjut Ervasti, präst; Mats Eriksson, musiker. Välkommen att fira regnbågen och mångfalden då vi avslutar Prideveckan med Regnbågsmässa!

11.00 Regnbågsmässa Vantörs kyrka, Högdalen
Gunilla Lindén predikar och Lena Bernell leder gudstjänsten.

11.00 Mässa i regnbågens färger Gläntan vid Nacka kyrka
Välkommen att fira mässa utomhus med nattvard och gemenskap! Bli påmind om Guds ord och att du är skapad till Guds avbild; unik, värdefull och älskad. Kom med din nyans och blomma ut i regnbågskyrkan och den mångfald vi i Nacka församling strävar efter att vara.

11.00-13.00 Regnbågscafé Kungsholms kyrka
Gott fika i vacker miljö på kyrkplan framför ingången till Kungsholms kyrka.

17.00 Sommarkväll i regnbågens färger Älta kyrka
Följ regnbågen in till Älta kyrka där vi deltar i en inkluderande andakt, följt av regnbågsfika och gemenskap! Kom som du är och känn dig hemma som den du är skapt att vara!

18.00 Pride i ord och toner Kvarterskyrkan, Hägersten
Musikandakt på kajen. Välkommen på en andakt i musikens tecken. Estradören Mattias Enn och pianisten Carina E Nilsson framför musik från artister som gav regnbågens dess färger, som bland andra Zarah Leander, Judy Garland och Cole Porter. Fri entré. Läs mer på Hägerstens församlings webb.

18.00 Kärlekens mässa TECKENSPRÅKSTOLKAD Storkyrkan, Stockholms Domkyrkoförsamling
Tillsammans firar vi mässa i Storkyrkan som avslut på Stockholm Pride! Störst av allt är kärleken och där människor älskar varandra, där kommer kärleken till uttryck.
Vi är alla välkomna till mässan precis som vi är!

 

Läs mer på: https://www.stockholmpride.org/