Stockholms pilgrimscentrum i Tyresö

Pilgrimscentrum ärr öppet året om och bjuder in till vandringar, programkvällar, kurser och inspirationsdagar.

Pilgrimsvandrare vid Tyresö kyrka i Tyresö slottspark. Foto: Mats Åsman

Pilgrim Sverige Hitta pilgrimsleder
Kartor och pilgrimsleder i Sverige

Pilgrimscentrum i Stockholms stift

Flera markerade leder finns i omgivningarna runt kyrka, slott och nationalpark. Meditationshäften som kan användas under vandringen finns att tillgå för alla leder.

Stockholms pilgrimscentrum i Tyresö har en samordnande funktion för församlingar som ordnar pilgrimsvandringar i Stockholms stift. Pilgrimscentrum ordnar inspirationsdagar, prova på-vandringar, pilgrimsledarutbildning och kurser som syftar till att sprida pilgrimsintresset i Stockholmsregionen.
Läs mer om program och vandringar på Tyresö församlings webbplats

Vandringar anordnas både när och fjärran

Både kortare och längre pilgrimsvandringar ordnas på många håll i Stockholm och genom Pilgrimscentrum kan du få kontakt med pilgrimsnätverk nära dig. Stockholms Pilgrimscentrum samverkar även med andra pilgrimscentrum i Sverige. En annan samarbetspartner är pilgrim Jordanien som ligger vid den plats där man tror att Jesus en gång döptes.

Pilgrimsvandring sker i olika traditioner, religioner och kontexter världen över och har olika betydelse och innehåll. Stockholms pilgrimscentrum i Tyresö använder pilgrimsvandringen som ett redskap för reflektion, gemenskap och fördjupad tro i en kristen kontext som kan sammanfattas så här:

Vi är alla på väg.
Vi slår följe längs vägen.
Vandringen på livsvägen öppnar för möten
med varandra, oss själva och Gud.

Läs mer om program och vandringar på Tyresö församlings webbplats