Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö

Pilgrimscentrum är öppet året om för vandringar, andakter, retreater och inspirationsdagar. Prova på att pilgrimsvandra på någon av de markerade lederna runt kyrka, slott och nationalpark.

Pilgrimsvandrare vid Tyresö kyrka i Tyresö slottspark. Foto: Mats Åsman

Pilgrim Sverige Hitta pilgrimsleder
Kartor och pilgrimsleder i Sverige

Pilgrimscentrum i Stockholms stift

Flera markerade leder finns i omgivningarna runt kyrka, slott och nationalpark. Meditationshäften som kan användas under vandringen finns att tillgå för alla leder.

Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö har en samordnande funktion för församlingar som ordnar pilgrimsvandringar i Stockholms stift. Pilgrimscentrum ordnar inspirationsdagar, prova på-vandringar, pilgrimsledarutbildning och kurser som syftar till att sprida pilgrimsintresset i Stockholmsregionen.
Läs mer om program och vandringar på Tyresö församlings webbplats

Vandringar anordnas både när och fjärran

Både kortare och längre pilgrimsvandringar ordnas på många håll i Stockholm och genom Pilgrimscentrum kan du få kontakt med pilgrimsnätverk nära dig. Stockholms Pilgrimscentrum samverkar även med andra pilgrimscentrum i Sverige. En annan samarbetspartner är pilgrim Jordanien som ligger vid den plats där man tror att Jesus en gång döptes.

Pilgrimsvandring sker i olika traditioner, religioner och kontexter världen över och har olika betydelse och innehåll. Stockholms pilgrimscentrum i Tyresö använder pilgrimsvandringen som ett redskap för reflektion, gemenskap och fördjupad tro i en kristen kontext som kan sammanfattas så här:

Vi är alla på väg.
Vi slår följe längs vägen.
Vandringen på livsvägen öppnar för möten
med varandra, oss själva och Gud.

Läs mer om program och vandringar på Tyresö församlings webbplats