Meditation

Finn din egen andning och stillheten inom dig. Meditation är en väg att finna sitt inre lugn.

Meditation bidrar till djupare kropps- och självkännedom och kan även vara ett stöd i ett existentiellt sökande – en längtan efter djup och mening i livet.

Meditation, koncentration och frid

Vi mediterar för att komma i balans, öka vår stresstålighet och koncentrationsförmåga. Känner vi frid och harmoni fungerar vardagen bättre. Vanligast är den zeninspirerade meditationsformen za‑zen, som betyder ”att sitta sig till inre stillhet”. Ibland benämns den även kristen djupmeditation.

Meditera i Svenska kyrkan i Storstockholm

Nedan finns en länk till kalendariet, som bygger på de uppgifter församlingarna själva lagt in.

Att meditera i Svenska kyrkan är gratis. Meditationen leds av utbildade ledare. Om inget annat anges så kan du komma till meditationen utan att anmäla dig i förväg. Har du frågor så vänd dig till ledaren för respektive grupp eller till aktuell församling.

Till kalender för meditation