Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Stockholms stift Besöksadress: Klara Södra kyrkogata 1, 11152 Stockholm Postadress: Box 163 06, 10325 Stockholm Telefon:+46(8)50894000 E-post till Svenska kyrkan Stockholms stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Gudstjänst

Gudstjänster firas varje söndag i Stockholms stifts församlingar och de flesta andra dagar också. En gudstjänst är alltid öppen för alla.

Välkommen att fira gudstjänst!

Mitt i livets glädjeämnen och sorger, förtvivlan och hopp samlas vi till gudstjänst. 

Alla är välkomna att vara med: unga och gamla, den som är van gudstjänstfirare och den som är ovan.

Läs mer om gudstjänsten på Svenska kyrkans webb

Annonseringen i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet har upphört. Beslutet har fattats av stiftsstyrelsen efter en längre tids utredning. En effektmätning som gjorts vid fem tillfällen under 2016 visar:

  • Antalet invånare i Stockholms stift som läste pappersutgåvan av tidingarna utgjorde drygt en tredjedel befolkningen, 37 procent eller 470 000 personer.
  • 127 000 uppgav att de läste annonsen, 50 000 att de tyckte om den och 30 500 att de hade användning av den. 11 500 påverkades i hög grad av den och 2 100 helt och hållet.

Utifrån detta, och en enkätundersökning bland församlingar och pastorat, som visade att två tredjedelar av dem inte ansåg att annonsen gav önskat resultat, ansåg stiftsstyrelsen att kostnaden för annonseringen, ställd mot effekten, inte motiverar en fortsättning.

I stället finns nu ett par andra sätt att få del av utbudet i Svenska kyrkans församlingar inom Stockholms stift.

Olika sätt att söka

Via den här länken till vår gemensamma kalender visas specifikt gudstjänster: Kalender för gudstjänster i Stockholms stift

Via den här länken kan du bygga din egen översiktliga kalender av de uppgifter församlingarna fört in i sina kalendarium: Bygg din egen kalender

Ladda gärna ner appen Kyrkguiden, som också visar vad som händer i församlingarna: 
Kyrkguiden i App Store (för iPhone)
Kyrkguiden i Google Play (för Android-telefoner)

För dem som inte använder internet eller har en smartphone finns möjlighet att ta del av aktuellt program i församlingen via annonsering i lokalpress, församlingstidningar och programblad som produceras lokalt. Det går också att prenumerera på ett veckoutskick med en översiktlig information ur församlingarnas kalendarium. Läs mer här.

Kyrkguiden leder dig rätt

Hand håller i mobiltelefon med appen på skärmen, framför Uppsala domkyrka.
Bild: Per Hård af Segerstad

Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också planera in gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis. Sök på "Svenska kyrkan" i Google Play och App Store så hittar du den.