Gudstjänst

Gudstjänster firas varje söndag i Stockholms stifts församlingar och andra dagar också. En gudstjänst är alltid öppen för alla.

Välkommen att fira gudstjänst!

Mitt i livets glädjeämnen och sorger, förtvivlan och hopp samlas vi till gudstjänst.

Alla är välkomna att vara med: unga och gamla, den som är van gudstjänstfirare och den som är ovan.

Läs mer om gudstjänsten på Svenska kyrkans webb

Annonseringen i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet har upphört. Beslutet har fattats av stiftsstyrelsen efter en längre tids utredning. En effektmätning som gjorts vid fem tillfällen under 2016 visar:

• Antalet invånare i Stockholms stift som läste pappersutgåvan av tidingarna utgjorde drygt en tredjedel befolkningen, 37 procent eller 470 000 personer.
  • 127 000 uppgav att de läste annonsen, 50 000 att de tyckte om den och 30 500 att de hade användning av den. 11 500 påverkades i hög grad av den och 2 100 helt och hållet.

Utifrån detta, och en enkätundersökning bland församlingar och pastorat, som visade att två tredjedelar av dem inte ansåg att annonsen gav önskat resultat, ansåg stiftsstyrelsen att kostnaden för annonseringen, ställd mot effekten, inte motiverar en fortsättning.

Sök gudstjänster

Nedan finner du en länk till vår gemensamma kalender

Kalender för gudstjänster i Stockholms stift

Ladda gärna ner appen Kyrkguiden, som också visar vad som händer i församlingarna.

För dem som inte använder internet eller har en smartphone finns möjlighet att ta del av aktuellt program i församlingen via annonsering i lokalpress, församlingstidningar och programblad som produceras lokalt.

Kyrkguiden leder dig rätt

Hand håller i mobiltelefon med appen på skärmen, framför Uppsala domkyrka.
Bild: Per Hård af Segerstad

Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också planera in gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis. Sök på "Svenska kyrkan" i Google Play och App Store så hittar du den.