Foto: Magnus Aronson

Gudstjänst

Gudstjänster firas varje söndag i Stockholms stifts församlingar och de flesta andra dagar också. En gudstjänst är alltid öppen för alla.

Välkommen att fira gudstjänst!

Mitt i livets glädjeämnen och sorger, förtvivlan och hopp samlas vi till gudstjänst. 

Alla är välkomna att vara med: unga och gamla, den som är van gudstjänstfirare och den som är ovan.

Läs mer om gudstjänsten på Svenska kyrkans webb

Olika sätt att söka

Via den här länken till vår gemensamma kalender visas specifikt gudstjänster: Kalender för gudstjänster i Stockholms stift

Via den här länken kan du bygga din egen översiktliga kalender av de uppgifter församlingarna fört in i sina kalendarium: Bygg din egen kalender

Ladda gärna ner appen Kyrkguiden, som också visar vad som händer i församlingarna: 
Kyrkguiden i App Store (för iPhone)
Kyrkguiden i Google Play (för Android-telefoner)

Numera finns också en webbversion av kyrkguiden, som du enkelt kommer till genom att klicka på Kyrkor i den övre ramen på sidan.

För dem som inte använder internet eller har en smartphone finns möjlighet att ta del av aktuellt program i församlingen via annonsering i lokalpress, församlingstidningar och programblad som produceras lokalt. Det går också att prenumerera på ett veckoutskick med en översiktlig information ur församlingarnas kalendarium. Läs mer här.

Kollekt

Vid söndagens huvudgudstjänst och i samband med helgdagar tas en av de tre typerna rikskollekt, stiftskollekt eller församlingskollekt upp i alla församlingar.

Kyrkguiden leder dig rätt

En person som kommit fram till en gammal kyrka håller en mobiltelefon i handen. På skärmen visas kyrkans position på en karta.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också planera in gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis.