Konserter och musikevenemang i kyrkorna gör uppehåll på grund av Covid-19

Biskop Andreas Holmberg uppmanar Stockholms stifts församlingar att tills vidare inte kalla till offentliga gudstjänster eller kulturarrangemang där människor fysiskt samlas i kyrkorummet vid en bestämd tidpunkt.

Kyrkan ställer om

Det betyder inte stängda kyrkor. Snarare tvärtom. I stiftets församlingar pågår ett kreativt omställningsarbete inför den stundande påskhelgen. Flera församlingar kommer att öppna sina kyrkor och där ge möjlighet till ljuständning, samtal, en bibeltext och en stunds musik, på likande sätt som under Allhelgonahelgen. Flera församlingar erbjuder också webbsända andakter, gudstjänster och konserter. Många församlingar hjälper till med att köpa och bära ut mat till de som sitter isolerade. För kyrkan ställer om och ställer upp när människor behöver den.

Kyrkguiden leder dig rätt

Hand håller i mobiltelefon med appen på skärmen, framför Uppsala domkyrka.
Bild: Per Hård af Segerstad

Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också planera in gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis.