Svenska kyrkan Stockholms stift Besöksadress: Klara Södra kyrkogata 1, 11152 Stockholm Postadress: Box 163 06, 10325 Stockholm Telefon:+46(8)50894000 E-post till Svenska kyrkan Stockholms stift

Stjärnvandring

Den 15 september vandrar pilgrimer från hela Stockholmsområdet till S:t Jakobs kyrka för att där fira en gemensam pilgrimsmässa.

Pilgrimsvandrare kommer från olika väderstreck och möts i Stockholms centrum. Bild: Magnus Aronson

Vandringarna bildar en stjärna genom att man kommer ifrån olika håll och möts i kyrkan i Kungsträdgården. Alla är välkomna att vandra med.

Startpunkter, stjärnspetsar kommer att finnas på flera ställen.

Stjärnspetsar

Silverdalskapellet, Sollentuna församling, kl 8.30
Ulriksdals Slottskapell, Solna församling, kl 10.00
Bergianska trädgården, kl 13.00

15 september kl 8.30–16.30
Stjärnvandring, 15 km
Tema Medmänniskan
Start 1 kl 8.30 vid Silverdalskapellets parkering, buss 607, 613, 178, 516, 526 och vandrar till Jakobs kyrka vid Kungsträdgården. Vi vandrar utmed Edsvikens strand genom Ulriksdals trädgård vidare mot Bergshamra.
Start 2 kl 10.00 vid Ulriksdals slottskapell, buss 503 från Bergshamra C/Ulriksdals stn till hpl Ulriksdals värsdhus. Vi fortsätter utmed Brunnsvikens strand mot Bergianska trädgården in mot staden.
Start 3 kl 13.00 vid Bergianska trädgården utanför Näckroshusen.
En blandning av landsort och stad. Du som vill gå en kortare väg kan ansluta vid Bergianska trädgården. Vi går tillsammans med Vallentuna och Danderyds församling.
Ta med matsäck och vatten för dagen, kläder och skor efter väder. Var tar oss hem med kollektivtrafiken.

Ingen föranmälan.
Kontaktperson Camilla Bjelvert camilla.bjelvert@svenskakyrkan.se tel 08-546 646 45.

Bollmoradalens kyrka, Tyresö församling
15 september kl 8.45-16.30
Vandringen är över två mil lång och krävande. Ta med SL-kort eller motsvarande om du eller gruppen behöver avbryta vandringen.
Medtag kläder efter väder, bra skor, vatten och matsäck att äta längs vägen.

8.45 Samling i Bollmoradalens kyrka
9.00 Vandringen startar
16.00 Mässa i S:t Jakobs kyrka

Anmälan http://www.tyresoforsamling.se/kalender/stjarnvandring

Danderyds sjukhus, Danderyds församling
15 september kl 11.00-16.30
Vi startar vid Danderyds sjukhus och sammanstrålar med Sollentuna församling vid Bergianska trädgården. Du som vill gå kortare kan ansluta här. Gemensamt fortsätter vi utmed Brunnsvikens strand in mot staden. Ta med matsäck och dryck för dagen.
Samling vid Danderyd bussterminal, hållplats A. Hemresa med SL.
Vandringens längd: 10 km
Anmälan: Rolf Häägg, tel 070-545 88 75 senast 13/9.

Markuskyrkan, Skarpnäcks församling
15 september kl 11.00-16.30
kl 11 Mässa i Markuskyrkan, därefter kyrkmåltid.
kl 13 Föredrag och samtal. ”Vad är pilgrimsvandring?” med Pär Friberg ledare från pilgrimsgruppen.
Kl 14 Pilgrimsvandring till St Jakobs kyrka. Vi slår följe med pilgrimer från Tyresö som kommer till Markuskyrkan.
Kl 16 firas mässa i St Jakobs kyrka.

Nacka Strand, Boo församling och Nacka församling
Vi vandrar längs vattnet till Nacka Strand, där tar vi SL-båten över till
Djurgården. Vandringen går längs stigar och vägar på Djurgårdens mindre kända delar. Vi njuter av ekar, vatten och ett och annat konstverk. Djurgårdsfärjan tar oss sedan över till Skeppsholmen och vi avslutar vår vandring med blicken fäst vid vårt mål, S:t Jacobs kyrka och mässa kl 16. Därefter följer en enklare måltid och möjlighet till samtal med nya och gamla pilgrimsvänner.

Nacka Strand – Djurgården – Skeppsholmen – S:t Jacobs kyrka.
Samling i äppelträdgården vid Svindersvik kl 11.00.
Buss eller Saltsjöbanan till Nacka station. Därifrån cirka 5 minuters skyltad promenad. Vandringen avslutas i S:t Jacobs kyrka med mässa och enklare måltid.
Medtag, SL-kort, förmiddagskaffe, vatten och lunch.

Vandringsledare
Karin Gustafsson, diakon i Boo församling, 08-747 66 23,
karin.g.gustafsson@svenskakyrkan.se

Susan Bergkvist, diakon i Nacka församling, 070-232 8283,
susan.bergkvist@svenskakyrkan.se

Anmälan görs till oss med ovanstående kontaktuppgifter.

Söderledskyrkan, Farsta församling
15 september kl 11.00-16.30
Vi startar med högmässa kl 11.00 i Söderledskyrkan därefter ca 10 km vandring till S:t Jakobs kyrka.
Startplats är Söderledskyrkan.
Kontakt: IngaLill Widegarn Andrén, 08-683 63 72.

Gemensam mässa firas i S:t Jacobs kyrka kl 16.00.
Efter mässan serveras soppa.