Stjärnvandring

Tredje söndagen i september varje år vandrar pilgrimer från hela Stockholmsområdet till S:t Jakobs kyrka för att där fira en gemensam pilgrimsmässa.

Pilgrimsvandrare kommer från olika väderstreck och möts i Stockholms centrum. Bild: Magnus Aronson

Vandringarna bildar en stjärna genom att man kommer ifrån olika håll och möts i kyrkan i Kungsträdgården. Alla är välkomna att vandra med.

Gemensam mässa firas i S:t Jacobs kyrka kl 15.00.
Efter mässan serveras soppa.

Startpunkter, stjärnspetsar kommer att finnas på flera ställen och fylls på här nedan varefter de blir klara.

Söndagen den 17 september 2017

Från Bollmoradalens kyrka, Kyrkogränd 14 i Tyresö centrum
Samling kl 8.45, vi går kl 9.00.
Vandringsväg från Bollmoradalens kyrka genom Peterséns marker in i Nackareservatet, vidare till Björkhagen och sedan vidare in mot stan. Vi kommer eventuellt åka buss/tunnelbana genom stan om tiden blir knapp.
Utrustning: ta med kläder efter väder, bra skor att vandra i, matsäck samt SL-kort.

Information och anmälan
Thomas Bengtsson, tel 08-410 937 43
tyreso.pilgrimscentrum@svenskakyrkan.se

Från Huddinge kyrka
Samling kl 8.45.
Ta med matsäck!

Susanne Ovsjö, tel 08-588 697 80 Susanne Ovsjö

Från Danderyds sjukhus, bussterminalen, hållplatsen för buss 176
Samling kl 9.00.
Vandring längs Edsvikens södra sida till Ulriksdal, där vi möter pilgrimer från Sollentuna. Vandringen fortsätter genom Hagaparken. Relativt lättgånget på stigar, trottoarer och vägar.

Ta med busskort för hemresa och matsäck för vandringen.

Vandringsledare
Rolf Häägg, tel 070-545 88 75.

Från Silverdalskapellets parkering
Samling kl 9.00.
Vi startar vid Silverdalskapellets parkering och utmed Edsvikens strand genom Ulriksdals trädgård vidare utmed Brunnsviken, genom Hagaparken och in mot staden. En blandning av landsort och stad. Vi vandrar tillsammans med flera församlingar som ansluter utmed vägen.

Tag med matsäck och vatten för dagen.

Anmälan senast 16 september till Katharina Wolf Erixon.
Katharina Wolf Erixon tel 070-781 95 55.

Från Markusplatsen i Skarpnäck
Pilgrim Skarpnäcks församling deltar i Stjärnvandringen denna dag med temat: Nåd och kallelse.
Start för vandringen kl 10 vid Markusplatsen, Skarpnäck.
Bagarmossens kyrka ca kl 10.45, Markuskyrkan i Björkhagen ca kl 12.
Det är val till Svenska kyrkan denna dag och möjlighet att rösta i samband med pilgrimsvandringen. Ta med skor som du har gått in, kläder efter väderlek, gärna ett sittunderlag, matsäck (fika, lunch och kanske någon frukt) och vattenflaska.
Ingen anmälan behövs, det är bara att dyka upp!

Pär Friberg, präst, tel 070-786 08 50 eller Pär Friberg

Från Söderledskyrkan
Samling efter högmässan ca kl 12.00.
Ta med kläder efter väder, bra skor att vandra i, vatten samt SL-kort.

Ledare
IngaLill Widegarn Andrén

Engelbrekts församling vid Karlavägen 13
Samling kl 14.15 för gemensam avmarsch.

Kontaktperson: Gunnar Stålklint, te 08-406 98 54 Gunnar Stålklint