Tro, hopp och kärlek - Svenska kyrkan och HBTQ

Varje människa är skapad till Guds avbild och älskad av Gud. I Svenska kyrkan ska därför varje människa mötas med kärlek och respekt, oberoende av sexuell läggning och könsidentitet.

Målet är att vara en inkluderande kyrka, där alla ska känna sig trygga och välkomna - och tillsammans kan vi göra så att det blir verklighet.

Alla är välkomna till alla gudstjänster i Svenska kyrkan.

I många städer firas regnbågsmässor. I Stockholms stift i Sofia kyrka på Södermalm.

”Störst av allt är kärleken” heter en folder som handlar om Svenska kyrkan och HBTQ.

Klicka här för att bläddra i den

Kontaktperson Linda Olofsson, linda.olofsson@svenskakyrkan.se

Konfirmation för dig som identifierar dig som HBTQ+

I KÄRLEKENS NAMN - Skarpnäcks församling arrangerar konfirmation för dig som identifierar dig som HBTQ+, är vän eller bara vill hänga med! Gruppen är öppen för konfirmander från hela Stockholm. Träffar under vintern en torsdag i veckan, från och med 22 oktober 2020. Preliminärt datum för läger är 7-10 januari. Konfirmationsgudstjänst 14 februari i Markuskyrkan.

Anmälan på Skarpnäcks församlings webb