Foto: Alex Giacomini /Ikon

Konfirmation 2022-2023

Konfirmation för unga (ca 14-15 år) 2022-23 erbjuder flera olika alternativ. Församlingen tycker inte att det ska kosta något att vara konfirmand - därför är alla församlingens alternativ gratis.

ANMÄLAN TILL KONFIRMATION 2022-23 ÖPPNAR DEN 29 AUGUSTI.

Livet är ett äventyr – ibland galet och roligt, ibland tufft och sorgligt. Under konfatiden med oss har du möjlighet att lära dig mer om dig själv, hur det är att vara människa, om tro och tvivel. Konfirmationen ger dig en meningsfull tid med utrymme för reflektion genom samtal och diskussioner men också genom lek, sång och upplevelser.

Alternativ 2022-23

EN MIDSOMMARNATTSDRÖM
Drömmen för dig som söker efter en stor grupp med kollokänsla. Start i februari, med träff varannan söndag. Vi åker iväg till en stor gård som rymmer alla vid midsommar. Konfirmation: 2 juli 2023.

GOTLAND
Spendera sensommaren med vackra solnedgångar, roliga aktiviteter och lära känna nya vänner. Det blir en sommar du sent kommer att glömma! Start i februari, med träff varannan söndag. Läger på Gotland i augusti. Konfirmation: 13 augusti 2023.

ONLINEKONFA
Gruppen för dig som gillar att hänga online. I oktober kör vi igång med digitala träffar på Teams varje tisdag eftermiddag. Enstaka träffar AFK. Vi åker på helgläger under våren. Konfirmation: 19 mars 2023.

REGNBÅGSKONFA
Konfa för dig som identifierar dig som HBTQIA+, är vän eller bara vill hänga med! Vi träffas på tisdagskvällar, med start i oktober. Under våren åker vi på läger över en helg. Konfirmation: 26 mars 2023.

S T H L M : PUSH YOUR LIMITS
Vill du utmana dig själv, upptäcka nya platser,  lära känna nya vänner? Då är detta är gruppen för dig! Träff varannan söndag, med start i november. Dagläger på hemmaplan i december, läger kring Stockholm i mars. Konfirmation: 16 april 2023.

ANMÄLAN TILL KONFIRMATION 2022-23 ÖPPNAR DEN 29 AUGUSTI.

Bra att veta:

• Det går inte att anmäla sig på något annat vis än via vår hemsida.

• Alla alternativ i Skarpnäcks församling är gratis! Ekonomin ska inte vara ett hinder för att göra något roligt och intressant.

• Du behöver inte vara döpt eller medlem i Svenska kyrkan för att få vara med på konfirmationstiden. Men själva konfirmationen är en bekräftelse av dopet, så därför måste du vara döpt för att konfirmeras. Är du inte döpt som barn kan du döpas under konfirmationstiden - det är en fin upplevelse!

• Det kan bli fullt på våra läger. Först till kvarn gäller.

• Det går bra att anmäla sig även om du bor på andra ställen. Du behöver inte vara folkbokförd i församlingen för att konfirmeras här.

Vill du ha flera val?

Du som bor i Skarpnäcks församling kan också välja konfirmation i
FarstaVantör eller Enskede-Årsta församlingar! Det finns även Sverigefinskt konfirmandlägerGålölägret är ett konfirmationsläger för ungdomar med och utan funktionshinder. Läs mer

Vill du veta mer om konfirmation?

Här finns massor av information (öppnas i nytt fönster)

Har du frågor?

Kontakta församlingens samordnare Emelie Sagrelius på telefon 070-264 82 50 eller emelie.sagrelius@svenskakyrkan.se