Foto: Alex Giacomini /Ikon

Konfirmation 2024-2025

Livet är ett äventyr – ibland galet och roligt, ibland tufft och sorgligt. Under konfirmandtiden får du tillfälle att lära känna dig själv och andra bättre. Men också fundera över mänskliga frågor om vad som är ont och gott, kärlek, vänskap och meningen med livet. Varmt välkommen som konfirmand i Skarpnäcks församling!

OM KONFIRMATION 2024-2025

ALTERNATIVEN släpps på den här webbsidan i slutet av juni. Då kommer all information kring vilka grupper det blir för 2025, datum för träffar och läger samt hur många platser till varje alternativ.

ÖPPET HUS 18/8 med möjlighet att ställa frågor inför anmälan. Mer info kommer också vecka 23.

ANMÄLAN öppnar 19 augusti kl 17.00. Notera att anmälan endast sker via församlingens webbplats.

Bra att veta:

• Det går inte att anmäla sig på något annat vis än via vår hemsida.

• Det kan bli fullt på våra läger. Först till kvarn gäller.

• Församlingen erbjuder inte väntelista på någon av våra konfirmandgrupper. Vi tror att alla grupper ger fin upplevelse för konfirmandtiden. Oavsett grupp är konfirmationstiden en fin upplevelse.

• Alla alternativ i Skarpnäcks församling är gratis! Ekonomin ska inte vara ett hinder för att göra något roligt och intressant.

• Du behöver inte vara döpt eller medlem i Svenska kyrkan för att få vara med på konfirmationstiden. Men själva konfirmationen är en bekräftelse av dopet, så därför måste du vara döpt för att konfirmeras. Är du inte döpt som barn kan du döpas under konfirmationstiden - det är en fin upplevelse!

• Det går bra att anmäla sig även om du bor på andra ställen. Du behöver inte vara folkbokförd i församlingen för att konfirmeras i Skarpnäcks församling.

Vill du ha flera val?

Du som bor i Skarpnäcks församling kan också välja konfirmation i de närliggande församlingarna FarstaVantör eller Enskede-Årsta. Svenska kyrkan erbjuder även till exempel sverigefinskt konfirmationsläger, tyskt konfirmationsläger och samiskt konfirmationsläger.

Vill du veta mer om konfirmation?

Här finns massor av information (öppnas i nytt fönster)

Har du frågor?

Kontakta församlingens samordnare Emelie Sagrelius på telefon 070-264 82 50 eller emelie.sagrelius@svenskakyrkan.se