Konfirmation 2021-2022

Konfirmation för unga (ca 14-15 år) 2021-22 erbjuder flera olika alternativ. Församlingen tycker inte att det ska kosta något att vara konfirmand - därför är alla församlingens alternativ gratis.

Nu bjuds du som är född 2007 till konfirmation. Du som är född 2006 och inte tog chansen eller hade möjlighet första gången är också välkommen att anmäla dig!

Anmälan till konfirmation HITTAR DU HÄR.

Det kostar inget att vara konfirmand, det är redan betalt! Omkring hälften av alla som bor i vårt område tillhör Svenska kyrkan och bekostar verksamheten.

DINA ALTERNATIV:

EN MIDSOMMARNATTSDRÖM
Drömmen för dig som söker efter en stor grupp med kollokänsla. Träff varannan söndag med start i slutet av januari, förläger i februari. Gruppen åker iväg till en stor gård som rymmer alla kring midsommar. Båda läger i Dalarna. Konfirmation: 3 juli.

ONLINE-KONFA
Gruppen för dig som har svårt att hinna till en fysisk konfaträff varje gång. Digital träff varannan tisdag eftermiddag från oktober. Träffar på plats cirka var sjätte vecka. Tredagarsläger i Stockholmstrakten. Konfirmation i Markuskyrkan: 21 maj.

NYHET! PUSH YOUR LIMITS
Alternativet för dig som gillar att testa nya saker och ser det här som en chans att utmana dig själv. Träff varannan lördag med start i november. Gruppen åker iväg på äventyrsläger i Jönköpingstrakten över Kristi himmelsfärd. Konfirmation: 5 juni.

REGNBÅGSKONFA
Konfa för dig som identifierar dig som HBTQIA+, är vän eller bara vill hänga med!
Träff på tisdagskvällar, med start i oktober. Konfirmation: 12 mars.

S T H L M
Alternativet för dig som är hemmakär. Träff varannan söndag med start i november.
Kortare läger på hemmaplan, någonstans i Stockholm. Konfirmation: 17 april.

VIND I SEGLEN
Upptäck skärgården tillsammans med andra på en segelbåt. Träff varannan söndag med start i februari. Gruppen åker iväg på läger i Stockholms skärgård i början av augusti. Konfirmation: 13 augusti.

Bra att veta:

• Det går inte att anmäla sig på något annat vis än via vår hemsida.

• Alla alternativ i Skarpnäcks församling är gratis! Ekonomin ska inte vara ett hinder för att göra något roligt och intressant.

• Du behöver inte vara döpt eller medlem i Svenska kyrkan för att få vara med på konfirmationstiden. Men själva konfirmationen är en bekräftelse av dopet, så därför måste du vara döpt för att konfirmeras. Är du inte döpt som barn kan du döpas under konfirmationstiden - det är en fin upplevelse!

• Det kan bli fullt på våra läger. Först till kvarn gäller.

• Det går bra att anmäla sig även om du bor på andra ställen. Du behöver inte vara folkbokförd i församlingen för att konfirmeras här.

Vill du ha flera val?

Du som bor i Skarpnäcks församling kan också välja konfirmation i
FarstaVantör eller Enskede-Årsta församlingar! Det finns även Sverigefinskt konfirmandläger samt Samiskt konfirmandlägerGålölägret är ett konfirmationsläger för ungdomar med och utan funktionshinder. Läs mer

Vill du veta mer om konfirmation?

Här finns massor av information (öppnas i nytt fönster)

Har du frågor?

Kontakta församlingens samordnare Emelie Sagrelius på telefon 070-264 82 50 eller emelie.sagrelius@svenskakyrkan.se