Konfirmation 2020-2021

Konfirmation för unga (ca 14-15 år) 2020-21 erbjuder flera olika alternativ. Församlingen tycker inte att det ska kosta något att vara konfirmand - därför är alla församlingens alternativ gratis.

nU ÄR ANMÄLAN TILL KONFIRMATION 2020/2021 STÄNGD.

Missade du att anmäla dig? Kontakta en av församlingens samordnare så ser de över möjligheten att få en plats för dig i den grupp som du är intresserad av:
Emelie Sagrelius (pedagog), 070-264 82 50 eller emelie.sagrelius@svenskakyrkan.se
Erik Linde (präst), 070-238 32 23 eller erik.linde@svenskakyrkan.se

Här är dina alternativ:

MORGON MELLAN FJÄLLEN
Alternativet för dig som gillar när det kittlar till i magen av spänning.
Vi drar till en fjällstation och upplever naturens förmåga till äventyr! Träffar på söndagar jämna veckor från och med februari 2021. Läger 3-11 augusti 2021 i Jämtland. Konfirmationsgudstjänst 14 augusti i Markuskyrkan.

S T H L M
Alternativet för dig som är hemmakär.
Borta bra men hemma bäst. Gruppen startar 26-28 oktober 2020 med hemmaläger utan övernattning i Björkhagen. S T H L M träffas sedan en söndag i månaden från 8 november 2020. Konfirmationsgudsjänst den 4 april (påskdagen) i Markuskyrkan.

I KÄRLEKENS NAMN
Konfa för dig som identifierar dig som HBTQ+, är vän eller bara vill hänga med! Under vintern träffas vi en torsdag i veckan, från och med 22 oktober 2020. Preliminärt datum för läger är 7-10 januari. Konfirmationsgudstjänst 14 februari i Markuskyrkan.

EN MIDSOMMARNATTSDRÖM
Drömmen för dig som söker efter en stor grupp med kollokänsla. Vi åker iväg till en stor gård som rymmer alla vid midsommar. Uppstartsläger med övernattning 26-28 februari 2021, därefter träffar varannan söndag ojämna veckor. Läger 21 juni-2 juli 2021 i Bergslagen. Konfirmationsgudstjänst 10 juli i Markuskyrkan.

FULLBOKAD! VIND I SEGLEN
Upptäck Stockholms skärgård tillsammans med S/Y Ellen. Tänk att få lämna stadens brus och ge sig ut på ett fantastiskt äventyr! Du kommer att bo och leva ombord på skutan under lägret. Väder och vind styr vart vi åker, nya platser upptäcks varje dag. Vi varvar konfasnack med förberedelser på skutan. Träffar söndagar jämna veckor från och med februari 2021. Ibland på hemmaplan och ibland vid S/Y Ellen. Läger 12-16 maj 2021 i Stockholms skärgård. Konfirmationsgudstjänst 19 juni i Markuskyrkan.

Konfirmation för unga (årskurs 8, födda 2006) hösten-våren- sommaren 2020-2021

Konfirmationen ger en meningsfull tid med utrymme för reflektion genom samtal och diskussioner men också genom sång, lek och upplevelser: Vad tycker och tänker jag om livet i stort? Vem vill jag vara? Hur ser min tro ut och vem eller vad är Gud för mig? Hur hanterar jag kärlek, sorg och död?

Konfirmationstiden ger dig nya vänner, en plats att växa som människa, utrymme för skratt och nya redskap att hantera det vuxenliv som väntar runt hörnet.

Det kostar inget att vara konfirmand, det är redan betalt! Om kring hälften av alla som bor i vårt område tillhör Svenska kyrkan och bekostar verksamheten.

Bra att veta:

• Det går inte att anmäla sig på något annat vis än via vår hemsida.

• Alla alternativ i Skarpnäcks församling är gratis! Ekonomin ska inte vara ett hinder för att göra något roligt och intressant.

• Du behöver inte vara döpt eller medlem i Svenska kyrkan för att få vara med på konfirmationstiden. Men själva konfirmationen är en bekräftelse av dopet, så därför måste du vara döpt för att konfirmeras. Är du inte döpt som barn kan du döpas under konfirmationstiden - det är en fin upplevelse!

• Det kan bli fullt på våra läger. Först till kvarn gäller.

• Det går bra att anmäla sig även om du bor på andra ställen. Du behöver inte vara folkbokförd i församlingen för att konfirmeras här.

Vill du ha flera val?

Du som bor i Skarpnäcks församling kan också välja konfirmation i
Farsta
Vantör eller
Enskede-Årsta församlingar!

Det finns även Sverigefinskt konfirmandläger samt Samiskt konfirmandläger

Gålölägret är ett konfirmationsläger för ungdomar med och utan funktionshinder. Läs mer

Vill du veta mer om konfirmation?

Här finns massor av information (öppnas i nytt fönster)

Har du frågor?

Kontakta en av församlingens samordnare:
Erik Linde (präst), 070-238 32 23 eller erik.linde@svenskakyrkan.se