Om Skarpnäcks församling

Skarpnäcks församling är en församling i Svenska kyrkan med stort hjärta och framtidstro som lever med Gud i varje andetag.

KORT OM OMRÅDET

Skarpnäck är en stadsdel i Stockholms kommun, i stadsdelen bor det drygt 45 000 invånare och av dem tillhör cirka 23 000 Svenska kyrkan. Skarpnäcks församling har ca 45 anställda och verksamheten finns i Bagarmossens kyrka i Bagarmossen, i Markusplatsen på Skarpnäcks allé och i Björkhagen där Markuskyrkan och församlingens kansli ligger.

FÖRSAMLINGSINSTRUKTIONEN SÄGER

Församlingens vision är att verka för det goda samhället och vara närvarande i livets alla skeenden.

Prioriteringen i församlingen är:
Vardag före helg
Torg före kyrkorum
Utsatt före etablerad

Församlingsengagemang i form av till exempel delaktighet och idealitet är det utvecklingsområde som ska styra verksamheten på åtta års sikt, fram till slutet av nästa mandatperiod.

Församlingen har två perspektiv som ska genomsyra allt arbete:
Barnperspektiv
Normkritik

MÅL

Under 2020 är församlingens mål att öka församlingsengagemanget på olika sätt.

Att arbeta i församlingen

Vill du veta vilka som arbetar i församlingen kan du titta under Anställda medarbetare. Är du sugen på att börja jobba i församlingen så kan du se vad som finns tillgängligt under Lediga tjänsteroch om du vill vara en del av församlingen som ideell medarbetare kan du läsa mer om vad det innebär och hitta aktuella uppdrag under Ideella medarbetare.

Följ oss i sociala medier

Du hittar församlingen på Facebook, Instagram och vår kyrkoherde Maria på Twitter

Vill du veta mer om församlingen?

I dokumenten här nedanför hittar du en massa information om församlingens verksamheter, till exempel i verksamhetsplan och budget och i årsberättelserna. En mycket bra bakgrund till församlingsarbetet hittar du i de diakonala inventeringarna och i församlingsinstruktionen.

Hittar du inte vad du letar efter?
Du är alltid varmt välkommen att kontakta församlingen