Om Skarpnäcks församling

Skarpnäcks församling är en församling i Svenska kyrkan med stort hjärta och framtidstro som lever med Gud i varje andetag.

KORT OM FÖRSAMLINGEN

Skarpnäcks församling ligger i södra Stockholm, cirka tio minuter med tunnelbanan från Södermalm, och består bland annat av stadsdelarna Hammarbyhöjden, Björkhagen, Kärrtorp, Bagarmossen och Skarpnäck. Här bor omkring 47 000 personer varav 44 procent är kyrkotillhöriga. 

Skarpnäcks församling har 38 anställda tjänster och egna lokaler i Bagarmossens kyrka i Bagarmossen, i Markusplatsen på Skarpnäcks allé och i Björkhagen där Markuskyrkan och församlingens kansli ligger. 

FÖRSAMLINGSINSTRUKTIONEN SÄGER

Församlingens vision är att verka för det goda samhället och vara närvarande i livets alla skeenden.

Prioriteringen i församlingen är:
Vardag före helg
Torg före kyrkorum
Utsatt före etablerad

Församlingsengagemang i form av till exempel delaktighet och idealitet är det utvecklingsområde som ska styra verksamheten på åtta års sikt, fram till slutet av nästa mandatperiod.

Församlingen har två perspektiv som ska genomsyra allt arbete:
Barnperspektiv
Normkritik

Att arbeta i församlingen

Vill du veta vilka som arbetar i församlingen kan du titta under Anställda medarbetare. Är du sugen på att börja jobba i församlingen så kan du se vad som finns tillgängligt under Lediga tjänster.

Följ oss i sociala medier

Du hittar församlingen på Facebook  och Instagram 

Vill du veta mer om församlingen?

I dokumenten här nedanför hittar du en massa information om församlingens verksamheter, till exempel i verksamhetsplan och budget och i årsberättelserna. En mycket bra bakgrund till församlingsarbetet hittar du i de diakonala inventeringarna och i församlingsinstruktionen. 

Hittar du inte vad du letar efter?
Du är alltid varmt välkommen att kontakta församlingen