Gudstjänst och andakt i sommar

Tänk på att hålla avstånd till dina medmänniskor och respektera de regler som församlingens medarbetare sätter upp för hur du hämtar mat med mera. Det gör att vi kan dela en stund i bön trots Coronatider!

Friluftsandakt start 3/6

BJÖRKHAGEN: Onsdagar kl 18.00 utanför Markuskyrkan
En max 30 minuter lång andakt med musik under bar himmel eller under tältduk. Efteråt serveras en kyrkmåltid. Klä dig efter väder! Malmövägen 51. T-BJörkhagen.

Gudstjänst i fyra rum start 7/6

BJÖRKHAGEN: Söndagar kl 10.00-12.00 i och utanförMarkuskyrkan
En flexibel gudstjänst som bygger på mässans delar: Samling, ordet, måltid och sändning. Varje del får ett eget rum där naturen är ett av rummen, de två
tälten är två andra och du kan få enskild nattvard inne i kyrkorummet. Kyrkmåltiden serveras kl 11-12. Malmövägen 51. T-BJörkhagen.

Friluftsgudstjänst start 7/6

BAGARMOSSEN: Söndagar kl 15.00 utanför Bagarmossens kyrka
En gudstjänst på max 30 minuter utan nattvard under bar himmel eller under tältduk. Efteråt serveras en kyrkmåltid. Klä dig efter väder! Lagaplan 6. T-Bagarmossen.

TACKSÄGELSER
Varje söndag kl 15.00 kommer veckans tacksägelser att läsas upp i friluftsgudstjänsten utanför Bagarmossens kyrka.

Öppet kyrkorum

Markuskyrkan i Björkhagen är öppen kl 11-15 (även på röda dagar) för att tända ett ljus, be en bön eller bara sitta en stund. Läs mer om Markuskyrkan

Digitala gudstjänster och andakter

Kanske kan gudstjänst i radio, tv eller via nätet vara ett alternativ nu när det finns hinder i vägen för det fysiskt gudstjänstfirandet. Här är några förslag.
Morgonandakter i Sveriges Radio Hör senaste sändningen och tidigare här

Gudstjänster i Sveriges Radio Senast sända gudstjänsten här och hitta tidigare

Gudstjänster i Sveriges Televison Se senaste sändningen och tidigare här

Svenska kyrkan i Umeå lägger ut tankar för dagen: En minut liv - varje dag. En grupp präster delar på uppgiften att säga något kort och angeläget. Se och hör dem här

Från Mariakapellet i kyrkokansliet i Uppsala sänds andakter direkt flera gånger i veckan via Facebook

HITTA FLER DIGITALA ANDAKTER OCH GUDSTJÄNSTER
Mobilappen Kyrkguiden för både iPhone och androidtelefoner är gratis och finns där appar kan laddas hem.  I appen Kyrkguiden finns ett kalendarium som det går att söka i. Sök med ordet digital och få en lista med alla digitala andakter och gudstjänster. För de flesta finns en kort info som berättar om det är en sändning på Facebook, på YouTube eller annan kanal på nätet.