Meny

Seminarieserien Tro, Hopp och Kärlek

Inför Stockholm Pride 2020 har seminarieserien Tro, Hopp och Kärlek spelats in. Filmerna premiärsänds på digitala Pridehouse och kommer sedan gå att se här i efterhand.

Hela programmet på Pridehouse finns på https://program.stockholmpride.org/

 

TRO – premiärsänds kl 14 fredag 31 juli
Vad kan det innebära att vara religiös och HBTQ-person? Tre personer med judisk, kristen respektive muslimsk tro delar sina personliga erfarenheter av utmaningar och positiva upplevelser i ett samtal om tro och identitet.
Programmet om tro

HOPP – premiärsänds kl 14 lördag 1 augusti
En infektionsläkare som hittar ett dödligt virus.
En präst viger som sitt liv åt de smittade.
En begravningsentreprenör som tar hand om de döda.

Kurage är ett nyskrivet drama baserat på berättelser om dem som stod upp i stormen och gjorde vad de ansåg vara rätt i en fördömande samtid. Föreställningen fokuserar på civilkurage under AIDS-epidemin i Sverige och tar sin utgångspunkt i verkliga händelser och öden. Följ en läsning av delar ur föreställningen och ett efterföljande samtal om människovärde, mod, civilkurage och hopp.
Programmet om hopp

KÄRLEK – premiärsänds kl 14 söndag 2 augusti
Vad är kärlek? Vad säger Bibeln om kärlek? Vilka normer finns kring kärlek och hur kan kyrkan förhålla sig till dem? Följ inspelningen av podden Präster med gäster med Annafia Trollbäck och Rebecka Tudor. Dagens gäst är den största av dem alla: Kärleken!
Programmet om kärlek

TRO, HOPP och KÄRLEK – Samtalet fortsätter!

Studieförbundet Sensus och Antidiskrimineringsbyrån, Stockholm Norr har tagit fram ett underlag som innehåller praktiska tips för trygga och inkluderande samtal samt lite frågeställningar som gör det lättare att komma igång. Materialet hittar du här.

 

Seminarieserien Tro, Hopp och Kärlek är en samverkansproduktion mellan Stockholms stift, Sensus studieförbund samt Antidiskrimineringsbyrån Stockholm norr tillsammans med riksförbundet Noaks Ark, Folkteatern Gävleborg, Teater Västernorrland och Riksteatern