Orgelspelarkurser

Inspirationsdagar och sommarkurs för blivande kantorer. Stockholms stift anordnar en orgelspelarkurs för blivande kantorer i samarbete med Ersta Sköndal Bräcke högskola.

Syftet med kursen är att grundlägga, fördjupa och bredda kunskaperna hos blivande kyrkomusiker. Undervisningen bedrivs i hög grad individuellt och passar både den som kommit långt i sina studier och den som är nybörjare i något ämne.

Kursen avser att vara förberedande för kantorsutbildning. Efter att ha gått två sommarkurser kan den studerande avlägga prov för orgelspelarbevis i anslutning till kursen.

Den som redan gått kursen två år får endast delta i mån av plats. Ett ja är därför preliminärt tills stiftsmusikern bekräftat platsen i ett personligt mail.

Ämnen

• Solistiskt orgelspel

• Liturgiskt orgelspel

• Solistiskt pianospel

• Brukspiano med teori och gehörsträning

• Sång

• Kördirigering med körsång

• Gudstjänstmetodik

Jörgen Lindström (orgel) m fl.

Målgrupp: Blivande kyrkomusiker m. fl.

INspirationsdagar 2020

Välkommen med din anmälan om du är intresserad av att prova på eller fördjupa dig i ditt orgelspel eller i något annat ämne som en kyrkomusiker behöver kunna. Undervisningen sker med enskilda lektioner och passar både den som kommit långt på sitt instrument och eller är nybörjare i något ämne.

INSTÄLLT -18 april kl 8.30-15

Sommarkurs för blivande kyrkomusiker

8 juni-25 juni 2020. Tidsåtgången motsvarar heltid. Kursen förutsätter omfattande individuella övningsinsatser av deltagaren. Kursdagar är måndag-torsdag. Fredagar lediga, men uppspel för orgelspelarbevis sker fredag 26 juni.

Plats INSPIRATIONSDAGAR OCH SOMMarkurs

Campus Sköndal, Farsta i kyrkomusikerutbildningens lokaler med övningsinstrument med mera.

Anna Pihl Lindén, tel 08-508 940 48, e-post anna.pihl.linden@svenskakyrkan.se

Att delta under inspirationsdagarna kostar 200 kr/dag.
Att vara med på sommarkursen kostar 1 950 kr.
Kost och logi ingår ej.
Avbokningsavgift, sommarkursen 500 kr efter 1 juni om inte läkarintyg eller motsvarande kan uppvisas.
Vi rekommenderar deltagarna att söka bidrag till kurskostnad i sin hemförsamling. Kontakta kyrkomusikern eller kyrkoherden.

Sommarkurs: Sista anmälningsdag 10 maj.

Anmäl dig nedan till respektive orgelspelarkurs

Meritblanketten som finns att ladda ner här, skickas samtidigt till:
Stockholms stiftskansli
Att: Anna Pihl Lindén