Svenska kyrkan Stockholms stift Besöksadress: Klara Södra kyrkogata 1, 11152 Stockholm Postadress: Box 163 06, 10325 Stockholm Telefon: +46(8)50894000 E-post till Svenska kyrkan Stockholms stift Webbplats

Orgelspelarkurser

Inspirationsdagar och sommarkurs för blivande kantorer. Stockholms stift anordnar en orgelspelarkurs för blivande kantorer i samarbete med Ersta Sköndals högskola.

Syftet med kursen är att grundlägga, fördjupa och bredda kunskaperna hos blivande kyrkomusiker. Undervisningen bedrivs i hög grad individuellt och passar både den som kommit långt i sina studier och den som är nybörjare i något ämne.

Kursen avser att vara förberedande för kantorsutbildning. Efter att ha gått två sommarkurser kan den studerande avlägga prov för orgelspelarbevis i anslutning till kursen.

Den som redan gått kursen två år får endast delta i mån av plats. Ett ja är därför preliminärt tills stiftsmusikern bekräftat platsen i ett personligt mail.

Ämnen

• Solistiskt orgelspel

• Liturgiskt orgelspel

• Solistiskt pianospel

• Brukspiano med teori och gehörsträning

• Sång

• Kördirigering med körsång

• Gudstjänstmetodik

Förberedelser

Som deltagarna behöver man ha tagit pianolektioner och gärna även ha spelat orgel. Deltagande i körsång rekommenderas varmt. Deltagare i sommarkursen bör också medverka vid minst en av inspirationsdagarna.

Lärare

Ulrika Wiström och Jörgen Lindström (orgel), Alwar Almkvisth (teori, brukspiano) med flera.

Två inspirationsdagar under våren 2017

Den 11 februari. Anmälan senast 20 januari

Den 8 april. Anmälan senast 20 januari

Sommarkurs för blivande kyrkomusiker

12 juni-30 juni 2017. Tidsåtgången motsvarar heltid. Kursen förutsätter omfattande individuella övningsinsatser av deltagaren. Kursdagar är måndag-torsdag. Fredagar lediga, men uppspel för orgelspelarbevis sker fredag 30 juni.

Plats

Campus Sköndal, Farsta i kantorsutbildningens lokaler med övningsinstrument med mera.

Anna Pihl Lindén, tel 08-508 940 48, e-post Anna Pihl Lindén

Att delta under inspirationsdagarna kostar 200 kr/dag.
Att vara med på sommarkursen kostar 1 950 kr.
Kost och logi ingår ej.
Avbokningsavgift, sommarkursen 500 kr efter 3 juni om inte läkarintyg eller motsvarande kan uppvisas.
Vi rekommenderar deltagarna att söka bidrag till kurskostnad i sin hemförsamling. Kontakta kyrkomusikern eller kyrkoherden.

Sommarkurs: Sista anmälningsdag 2 maj.

Anmäl dig nedan till respektive orgelspelarkurs

Meritblanketten, som finns att ladda ner i rutan till höger, skickas samtidigt till:
Stockholms stiftskansli
Att: Kristina Stål