Lediga tjänster i Stockholms stift

Stiftskansliet söker

Stockholms stiftskansli

Arbetet på stiftskansliet är organiserat i två avdelningar, förvaltnings- och utvecklingsavdelningen och styrs av en ledningsgrupp som består av biskopen och två avdelningschefer, direktorer.

Stiftskansliet har cirka 70 anställda och är en modern arbetsplats med ljusa trevliga lokaler i en öppen planlösning på Klara Södra kyrkogata 1, mitt i city.

Vi arbetar aktivt med ledarskap och medarbetarskap samt förebyggande med arbetsmiljö- och trivselfrågor och erbjuder våra medarbetare bland annat friskvårdsbidrag och årsarbetstid. Nyligen har en process med idé- och organisationsutveckling genomförts, där alla medarbetare varit delaktiga.

Som anställd på stiftskansliet i Stockholms stift ingår man i stiftsorganisationen, vars uppgift är att främja församlingarna i deras grundläggande uppgift att fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Stiftskansliet är uppbyggt kring biskopen och hennes uppgifter.

Mångfald

Stockholms stift strävar efter mångfald och en jämn könsfördelning bland de anställda. Organisationen vill välkomna människors olikheter och värdera dessa positivt.