Lediga tjänster i Stockholms stift

Stiftskansliet söker

Vid ansökan till diakon- och prästTjänster ska GDPR-Blankett fyllas i och bifogas

Stockholms stiftskansli

Arbetet på stiftskansliet är organiserat enligt processmodell och leds av en direktor och en biträdande direktor.

Stiftskansliet har cirka 50 anställda och är en modern arbetsplats med ljusa trevliga lokaler i en öppen planlösning på Klara Södra kyrkogata 1, mitt i city.

Vi arbetar aktivt med ledarskap och medarbetarskap samt förebyggande med arbetsmiljö- och trivselfrågor och erbjuder våra medarbetare bland annat friskvårdsbidrag och årsarbetstid. Nyligen har en process med idé- och organisationsutveckling genomförts, där alla medarbetare varit delaktiga.

Som anställd på stiftskansliet i Stockholms stift ingår man i stiftsorganisationen, vars uppgift är att främja församlingarna i deras grundläggande uppgift att fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Stiftskansliet är uppbyggt kring biskopen och hans uppgifter.

Mångfald

Stockholms stift strävar efter mångfald och en jämn könsfördelning bland de anställda. Organisationen vill välkomna människors olikheter och värdera dessa positivt.